Kirli suda balıklar hızlı büyür mü ?


By_saglikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 90
By_saglikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 22:53
Arkadaşlar bir tanıdık balıkların kirli suda daha çabuk büyüdüğünü sölemişti. Sizce bu ne kadar doğru?O da bu sitenin üyesidir... Onur Nergiz2013-05-17 08:02:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 22:56
Bu tanıdık doğru söylemiş ama yanlış bilgilendirmiş bazı balıklar çamur gibi suyu sever doğrudur bildiğim kadarı ile lepistes de bu şekilde ama sen suyu kendin kirletirsin balıklar ölür yani o doğanın dengesel oluşumu olmalı o yüzden sen temiz tutmaya bak beslediğin tür çok önemli mesela astronot beslersen sık su değişimi hızlı büyümesini sağlar bazı balıklarda su değişimi çok yaparsan strese girer problem olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

By_saglikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 90
By_saglikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 22:59
Bir tankta Sarı Prenses,Yunus,Paslı ciklet var.

Diğerinde Kriza gold Black var 5 adet....


Cvp. yokmu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 11:02
BÜYÜTME: 

Sevgili dostlar üretimhanede yavru almaktan sonraki en büyük uğraşlarınızdan biri yavruları büyütmek olacaktır. Satış yapabilmeniz için Malawi balıklarınızın en az 3 cm boya ulaşması gerekiyor. Yavru büyütmenin 3 temeli vardır. Sürekli su değişimi, sürekli yemleme ve ufaklıkların yüzebileceği geniş alan.

Su değişimi: Akvaryumda dışkılardan oluşan amonyak/amonyum bakteriler sayesinde nitrite, nitrit de yine bakteriler sayesinde nitrata dönüştüğünü biliyorsunuz. Nitrat başka bir şeye dönüştürülemez. Akvaryumdan bir şekilde uzaklaştırmak gerekir. Zira balıkların kavruk yani ufak kalmasında çok ciddi bir etmendir. Her şey mükemmel olsun ancak su değişimi yapmayın balıklarınız gerçekten ya hiç büyümeyeceklerdir ya da az büyüyeceklerdir. Nitratı akvaryumdan uzaklaştırmanın iki yolu mevcut. Su değişimi ve akvaryuma bitki konması. Bitkiler nitratı emerler. Ancak su değişimsiz bu yetmez. Mutlaka su değişimi yapılmalı. Bitki genellikle konmuyor ancak siz ışık görüyorsa üretimhaneniz koyabilirsiniz. Su değişimlerini kaç zamanda bir yapalım derseniz mümkünse her gün derim. Her gün olmazsa 2-3 günde bir. O da olmazsa en geç haftada bir. Tabiki bu yavrular için geçerli. Damızlıklara haftada bir su değişimi yapsanız yeterli olur. Yavrulara her gün yapsanız çok güzel olur. Ancak bu sizi zorlar. Onun için 2-3 günde bir - yaparsanız balıklarınız çok hızlı büyür.

Yemleme: Yavru balıklar mümkün olduğunca çok yemlenmeli. Azar azar sürekli...Günde yemleyebiliyorsanız 4-5-6 kere yemleyin. Buna imkanız yoksa sabah ve akşam karınlarını şişirin. Yem olarak protein oranı en fazla olan yemleri tercih edin. Bu alabalık yemleri de olabilir, kaliteli bir markanın da yemi olabilir. Artemya çıkarabilirsiniz, uğraşmak istemezseniz kabuksuz artemya da verebilirsiniz. Yağlarından ve sinirlerinden arındırılmış ve çekilmiş daha yüreği verebilirsiniz.

Yüzebileceği geniş alan: Balıklar yüzmezse yediklerini harcamazlar ve acıkmazlar. Böylelikle öğünlerde az yerler. Bu da yavaş büyümelerine sebep olur. Ayrıca çalışmayan kas küçülür. Kırılıp alçıya alınan kolumuzun 1-2 ay sonra zayıflaması gibi. Onun için balıklarınızın kaslarının gelişmesi ve de çok yemesi için sürekli yüzebilecekleri geniş yerler oluşturun. Bu yerler akvaryum olabileceği gibi bir su tankı, betondan bir havuz, yahut demirden yapılmış ve içine kalın naylon serilmiş bir havuz da olabilir. Ne kadar olsun derseniz, 1.5 metre iyi bir ölçü üstü size kalmış. İstediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Üretimhaneniz küçükse şu sistemi de uygulayabilirsiniz: Mesela 1 metrelik bir akvaryumunuz var ona güçlü bir iç filtre takarsınız ve suyu hızla çevirttirirsiniz. Böylelikle balık olduğu yerde akıntıya karşı yüzer. (Tabiki karşı koyamayacağı aşırı bir akıntı oluşmayacak.) Tıpkı koşu bantında koşmak gibi balığı yüzdürmüş olursunuz. Ancak akşamları kapatın ki balık rahat rahat uyusun. 
oscarus2013-05-17 11:02:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir