Kırmızıyanaklı Kaplumbağaya Yeni Akvaryum Soruları


xgviperÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 3
xgviperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2016 22:17
Öncelikle herkese merhaba,
Etrafımda kırmızı yanaklı kaplumbağa alıp bakamayan biri vardı, zorluğundan hayıflanıp satmaya hatta doğaya bırakmaya niyetlendi. Bir şekilde bu hayvancağızı bana attı. İşin gerçi bende çok alıştım hayvana. Uzun süredir idareten bir kiracı gibi yaşıyordu ama artık onun daha iyi bir yaşam kalitesi olması için ileriye yönelik bir akvaryum kurma kararı verdim ve geçtiğimiz günlerde bir takım siparişler verdim arkadaşlar. Belirtmeliyim ki akvaryum olaylarına son derece uzağım yani bu hobi kimi için tutkuya önceden pek ilgim yoktu ve bilgim yok denilecek kadar az.

Yerim uygun olduğu için 125 x 50 x 50 (yaklaşık 310 lt) bir akvaryum yaptırma kararı verdim ve bir kaç gün içinde elimde olacak. Akvaryum içinde fazla aksesuar olup kaplumbağayı rahatsız etmesini istemediğimden ve 3-4 günde bir yapılan temizliğin bıkkınlık derecesine gelmesinden dolayı direkt dış filtre siparişimi de verdim. Olay burada kopuyor arkadaşlar.
termostatlı olmasından dolayı eheim 4 serisine gözüm kesildi ve eheim 4+ 350t siparişi verdim. Buraya kadar herşeyi hikaye gibi anlattın peki soru ne diyenler için sadede geleyim...

Biraz araştırdım ama deneyimim hiç olmadığı için bu cihazı ideal olarak yorumladım kendimce. Bir kaç soru sormak için gittiğim petshop ise o cihazın 600-700 ltlik 40 50 balıklı akvaryumlarda kullandıklarını, elimdeki 150-200lt'lik ( akvaryum full dolu olmayacağını varsayarak) akvaryum için çok fazla geleceğini söyledi. Suyun tazziğinin hayvanı rahatsız edeceğini düşündüğünü belirtti. Lakin daha önce bir kaç petshopta al al diye geçiştirmişti ama bu adamın dediği aklıma takıldı. Ben de ilerde kaplumbağayı başka yere alırsam tam kapasitede akvaryum kullanımı için şimdi iyisini alayım gelecekte masraf olmasın diye düşünerek bunu almıştım.

Gerek bu tarz deneyimi olan arkadaşlar gerekse dış filtreler konusunda bilgili olan arkadaşlar lütfen yardımcı olurlarsa sevinirim.
soru nedir derseniz
tam dolu hali ile kullanılmayacağından ortalama 200 lt lik bir akvaryum için eheim 4+ 350nin fazla gelip gelmiyeceği? Hatta kullan var ise çalışma hızının ayarlanıp ayarlanamadığına dair bilgi verirse sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir