ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xgviper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2016 18:58
Son Ziyaret:
01 Haziran 2019 10:23
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Kırlangıç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Kırlangıç

SON 3 MESAJI

Dış Filtreye Kafa Motoru Takılır Mı?
Selam arkadaşlar,
300 litrelik bir akvaryumum var. eheim 4 350t kullanıyorum ama mevcut su sirkülasyonu ve akvaryum temizliğinden memnun değilim. daha ziyade mevcut emiş ve akvaryuma gelen suyun debisinin düşük kaldığı kanaatindeyim.
köşelerde hep tortular kalmakta. sirkülasyon/dalga motoru almayı düşünüyorum hali hazırda ama zaten 1 küsür metrelik akvaryumun bir ucundan diğer ucuna yeterli olacak cihazı seçmekte başarılı olamadım.
bende sirkülasyonu güçlendirmek ve dış filtrenin emişini arttırmak için kafa motorunu emişe bağlarsam ve direkt dış filtreye verirsem sıkıntı çıkar mı?
-filtreye basınç yapar ve sorun çıkartır mı, yoksa sıkıntısız bir şekilde devam mı eder sirkülasyon?

amacım yer çekiminden yararlanmaktan ziyade etkili bir vakum ile filtreyi kullanmak.

hali hazırda kullandığım filtrenin saatte 1050 debisi olduğu yazıyor ama yetersiz kaldığı kesin...

hah balık türümü sorarsanız çok balık gücünde su kaplumbağası:)
fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Eheim 4+ 350t
180 - 350lt için diyor ama saatte 1050lt devridaim yaptığı yazıyor fazla değil mi?

300lt'lik bir akvaryum yapıp su kaplumbağası için 200lt kullanmayı planlıyorum. saatte 1050'lik gücün artıları ve eksileri ne olur acaba?
Kırmızıyanaklı Kaplumbağaya Yeni Akvaryum Soruları
Öncelikle herkese merhaba,
Etrafımda kırmızı yanaklı kaplumbağa alıp bakamayan biri vardı, zorluğundan hayıflanıp satmaya hatta doğaya bırakmaya niyetlendi. Bir şekilde bu hayvancağızı bana attı. İşin gerçi bende çok alıştım hayvana. Uzun süredir idareten bir kiracı gibi yaşıyordu ama artık onun daha iyi bir yaşam kalitesi olması için ileriye yönelik bir akvaryum kurma kararı verdim ve geçtiğimiz günlerde bir takım siparişler verdim arkadaşlar. Belirtmeliyim ki akvaryum olaylarına son derece uzağım yani bu hobi kimi için tutkuya önceden pek ilgim yoktu ve bilgim yok denilecek kadar az.

Yerim uygun olduğu için 125 x 50 x 50 (yaklaşık 310 lt) bir akvaryum yaptırma kararı verdim ve bir kaç gün içinde elimde olacak. Akvaryum içinde fazla aksesuar olup kaplumbağayı rahatsız etmesini istemediğimden ve 3-4 günde bir yapılan temizliğin bıkkınlık derecesine gelmesinden dolayı direkt dış filtre siparişimi de verdim. Olay burada kopuyor arkadaşlar.
termostatlı olmasından dolayı eheim 4 serisine gözüm kesildi ve eheim 4+ 350t siparişi verdim. Buraya kadar herşeyi hikaye gibi anlattın peki soru ne diyenler için sadede geleyim...

Biraz araştırdım ama deneyimim hiç olmadığı için bu cihazı ideal olarak yorumladım kendimce. Bir kaç soru sormak için gittiğim petshop ise o cihazın 600-700 ltlik 40 50 balıklı akvaryumlarda kullandıklarını, elimdeki 150-200lt'lik ( akvaryum full dolu olmayacağını varsayarak) akvaryum için çok fazla geleceğini söyledi. Suyun tazziğinin hayvanı rahatsız edeceğini düşündüğünü belirtti. Lakin daha önce bir kaç petshopta al al diye geçiştirmişti ama bu adamın dediği aklıma takıldı. Ben de ilerde kaplumbağayı başka yere alırsam tam kapasitede akvaryum kullanımı için şimdi iyisini alayım gelecekte masraf olmasın diye düşünerek bunu almıştım.

Gerek bu tarz deneyimi olan arkadaşlar gerekse dış filtreler konusunda bilgili olan arkadaşlar lütfen yardımcı olurlarsa sevinirim.
soru nedir derseniz
tam dolu hali ile kullanılmayacağından ortalama 200 lt lik bir akvaryum için eheim 4+ 350nin fazla gelip gelmiyeceği? Hatta kullan var ise çalışma hızının ayarlanıp ayarlanamadığına dair bilgi verirse sevinirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.