Kobalt mavilerin inanılmaz direnci


çakır13Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Bilecik
Mesaj: 17
çakır13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2008 01:09
   3 hafta önce 7 ad. yunus yavrusu( 4 cm )aldım ve akvaryumuma bıraktım.Yalnız 1-2 tanesinde mantar gözlemledim.3 gün içinde yunusların hepsinde mantar gözlemledim ve karantina akvaryumuma aldım.Aqua'nın mantar ilacını kullandım, fakat hepsini bir hafta içinde kaybettim.Bu arada ana tankımdaki balıklarda rahatsızlandı.Bunların arasında 15 gün önce yumurta alan kobaltımda vardı, ama durumu iyi idi.Yavru akvaryumumu dezenfekte ederek kobaltı içine bıraktım. 5 gün sonra 14 ad.mini yavrular geldi; fakat hepsinde aynı yunuslardaki gibi, vücutlarında mantar vardı.Ümitsiz bir şekilde aynı tedaviyi uyguladım.2 hafta geçti. İnanırmısınız hiç kayıp vermedim, minikler müthiş hareketli ve hiç bir mantar izi kalmadı.Hele ilk doğduklarında vücutlarındaki mantar izleri aklıma geldikçe hala inanamıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

velikorkutÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 140
velikorkutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2008 01:13

Çok dayanıklıymış maşallah balıklarınız. Yunuslar zaten çok çabuk hastalanıyolar ve dirençleri mesela kadango ve sarıprenseslere göre az. Kayıpsız büyütürsünüz inşallah yavrularınızı.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2008 01:41
İsmail bey yunuslar gerçekten biraz daha hassaslar. Burada benden ıcemanleri alan bir arkadaş sebebini bilmediği bir şekilde aynı akvaryumdaki yunusları kaybettiği halde benden aldığı yavruların hiçbirşeylerinin olmadığını ifade etti. Sizin yunuslar içinde geçmiş olsun diyorum. İnşallah yavrularınızı sağlıklı bir şekilde büyütür ve birdaha böle şeyler yaşamazsınız. Kolay gelsin. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir