ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
çakır13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2006 00:28
Son Ziyaret:
14 Nisan 2013 21:25
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail çakır
Doğum Tarihi:
25 Ağustos 1970
Yaş:
53
İl:
Bilecik
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60x40x50 Black Camerun Calvus
120x20x55 Black Camerun Calvus
İsmail Çakır-BİLECİK
cakir_1970_@hotmail.com       

SON 10 MESAJI

akıl lazım
Biraz dikkatle annesizde kayıp vermeden yaşatabilirsiniz.Dayanıklı balıklardır.
Kolay artemia çıkarma(resimli)
Düzeneği çalıştırdım.Kendimce iyi sonuç aldım. Bir kaç sorum olacaktı.
    1-70 civarı calvus yavrusu için ne kadar artemia kullanmam gerekli.Ben yarım çay kaşığı kullandım.
    2-Düzenekteki artemiaların % 70'ini süzdüm .Düzenekte geri kalanlar için hava motoru açılmalımı ve onları en geç ne kadar süre sonra süzmeliyim ,yoksa ilk seferde tamamınımı süzmelimiydim.
    3-Buna bağlı olarak düzeneği sıfırdan kaç günde bir çalıştırmalıyım.
                                           Teşekkürler...
çakır132008-06-17 13:28:27
12 aylık calvusların ard arda doğumu
Estağfurullah Volkan Bey.Ben sizi tenzi ediyorum, amacım  ilk başlıkta vermiş olduğum eksik bilgilerimi  tamamlamaktı.İnanıyorum ki bilgi ve tecrübelerinizden şüphem yok.Değerlendirmeleriniz için teşekkürler...
12 aylık calvusların ard arda doğumu
[QUOTE=EnatiopuS]Öncelikle hayırlı olsun. Başka bir arkadaşında buna benzer sorduğu soruya verdiğim cevabı aşığıya yineliyorum:
 
Bu soru Calvusunuzun türüne bağlıdır! Compressicepsler Calvuslara göre daha erken yavru vermeye başladığı bilinmektedir. Genelde iki türün adıda Calvus dendiği için, farklar vardır aslında .Hatta 8 aylıkken yumurta verdiğini duymuştum. İyi bir bakımla 1,5 yaşına yaklaşan bir Calvustanda rahatlıkla yavru alabilirsiniz! Her batında yumurta sayısı farklıdır ve ortalama olarak artar ( bu, balığın beslenmesi strees vs.. etkenlerden dolayı azalada bilir) İlk batında ortalama 60 civarıyken ilerleyen yumurtlamalarda 200e kadar çıkar.
[/QUOTE]
Teşekkürler Volkan Bey.Balıklarımın cinsi Black Camerun Calvus.Bu balıkları aldığım arkadaş, kendi çapında 10 yıldır bu işi yarı profesyonel yapıyor.Halada görüşürüz arkadaşla.Kendi araştırma, kıyaslamalarım ve arkadaşın balıkları bana verirken ,bunların orjinal Black Camerun Calvus demesinden dolayı bu kanıya vardım.
12 aylık calvusların ard arda doğumu
Bende 12 aylık haziran doğumlu, 2e (7 cm), 5d(5-6.5cm) calvuslarımdan , geçen hafta 70 civarı yavru aldım.Akabinde ikinci dişide aynı erkekle 1 haftadır kabukta.Siteden ve bu işi yapan arkadaşlardan aldığım bilgiler calvusların 18-24 ay arası yavru vereceği doğrultusundaydı.Arkadaşlar bence bu işin sırrı stressiz  ve sağlıklı ortam.Tabii diğer etkenlerde yardımcı ve tamamlayıcı rolü var.
                  Saygılar... 
Kolay artemia çıkarma(resimli)
Tebrikler Mustafa Bey, çok güzel bir çalışma olmuş.Aynı düzeneği dün ben de kurdum.Yarın artemia alıp, bir haftalık calvus yavrularına ilk defa artemia vermeye çalışacağım.Benim merak ettiğim, artemiaların fanilada süzülme mantığı nedir?Artemiaları tuzlu sudan arındırma olayımı? Ve bir de artemialar süzüldükten sonra ne kadar süre canlı kalabiliyor, bu süreyi nasıl uzatabiliriz...
Sürekli saklanmalarından sıkıldım
Demosonilerin çok ürkek balıklar olduğunu biliyorum.Sarı prenseslerde bazen ortama geç adapte oluyorlar.Bence en iyi ilaç yunus olur.Aynı sorunları daha önce sarı prenseste yaşadım.
Kobalt mavilerin inanılmaz direnci
   3 hafta önce 7 ad. yunus yavrusu( 4 cm )aldım ve akvaryumuma bıraktım.Yalnız 1-2 tanesinde mantar gözlemledim.3 gün içinde yunusların hepsinde mantar gözlemledim ve karantina akvaryumuma aldım.Aqua'nın mantar ilacını kullandım, fakat hepsini bir hafta içinde kaybettim.Bu arada ana tankımdaki balıklarda rahatsızlandı.Bunların arasında 15 gün önce yumurta alan kobaltımda vardı, ama durumu iyi idi.Yavru akvaryumumu dezenfekte ederek kobaltı içine bıraktım. 5 gün sonra 14 ad.mini yavrular geldi; fakat hepsinde aynı yunuslardaki gibi, vücutlarında mantar vardı.Ümitsiz bir şekilde aynı tedaviyi uyguladım.2 hafta geçti. İnanırmısınız hiç kayıp vermedim, minikler müthiş hareketli ve hiç bir mantar izi kalmadı.Hele ilk doğduklarında vücutlarındaki mantar izleri aklıma geldikçe hala inanamıyorum...
Demasonilerim ölüyor
Balıklarınıza ne tür yem veriyorsunuz?Demosoniler yalnız bitkisel yem yerler, bunu dikkate aldınızmı? reis2008-02-08 23:05:04
kusturmalı mıyım ?
Merhabalar.Tamer Bey size başarılar diliyorum.Ümit hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Benim merak ettiğim malawilerde anne balık ile (yavruları kendi doğal haliyle kustuktan sonra) yavruları ne kadar zaman beraber kalabilirler.Anne balık yavrulara zarar verirmi?
                                    Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.