Koi Balığ Nasıl Bakılır


akvarist11Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2015
İl: Tekirdag
Mesaj: 162
akvarist11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2017 20:52
Koi balığ beslemek istiyorum bunlar akvaryumda bakılmamalı diye biliyorum.Ben plastik şişirme havuzunda beslemek istiyorum mümkünmü yoksa sadece onların özel havuzumu var çok masraflı bir balıkmı.Yem nasıl verilir kışın su buz tutunca ölürler deyilmi yoksa nternette okuduğum gibi kış uykusuna mı yatarlar bir ısıtıcı gerekirmi veya bitki

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2017 23:51
Koi akvaryumda da bakılabilir ancak en az 400 lt olmalıdır. Koi 1 sene kadar baktığım bir tür. Ve bakmanın kolay ve zor yanları var diyebilirim. Açlığa, kötü su şartlarına, soğuk su şartlarına karşı oldukça dayanıklıdırlar. Yem seçmezler ve uzun ömürlüdürler. Görsellik açısından müthiştirler. Ancak zor tarafı ise suyu çok fazla ve çabuk kirletirler. Düşük oksijen seviyesine karşı hassaslardır. Büyük hacme ve çok iyi bir filtrelasyona ihtiyaç duyarlar. Doymak bilmezler, sürü balığı olmasalar da grup olarak daha rahat ederler. Ve insanlara alışmaları uzun sürer. Aylar, yıllar alabilir ve bu sürede yeme gitmekten çekinir ve korkup tanktan atlayabilir, kendilerini sağa sola vurabilirler. Bamboo ve nilüfer hariç hiçbir bitki ile uyumlu değildirler.

Eğer şişme havuz olacaksa en azından 400 lt su almalı ve belli bir derinliği olmalıdır ki kış aylarını rahatça geçirebilsinler. Şişme havuz paylayıp inebileceğinden ve fazla hacmi olmadığından önerebileceğim bir seçenek değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir