balıklarım öldü


nigneÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2012
İl: Usak
Mesaj: 11
nigneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 09:40
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:moly, plati, kılçkuyruk, lepistes, çöpçü, japon,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): bilmiyorum

Filitrasyon: iç  piltrasyon var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mavi renkli

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3 gün önceye kadar hiçbir sorun yoktu, fakat su mercimeği aldım ve 3 gün sonra tüm molyler öldü 5 tanesi ne olmuş olabilir.

nigne2012-03-24 09:40:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 11:56
Merhaba,
Japonlar canlı doğuranlar la bir arada olmaz soğuk suyu severler diğerleri daha sıcak suyu canlı doğuranlarla bir arada olduklarında su sıcaklığından ötürü ya canlı doğuranlarınız yada japonlarınız mutsuz olacaktır.
Akvaryuma yeni başlayanların çoğunun bilmediği bir konu molyler tuzlu suyu sever hatta tuzlu su akvaryumlarında bile yaşayabilirler akvaryuma tuz koymanız onları mutlu edecektir ancak diğer türleriniz tuzu çok fazla tolere edemeyebilir.
Kullandığınız mavi renkli sıvı (metilen mavisi) bir ilaçtır Nasıl insanlarda hasta olmadan ilaç kullanmak doğru değilse balıklarda da hasta olmadan ilaç kullanmak doğru değildir. Ayrıca kullandığınız ilaç akvaryumunuzda doğal döngünün oluşmasını sağlayan yararlı bakterilere zarar vereceğinden suyunuz bozulacak balıklarınız için uygun olmayan bir ortam oluşacaktır.
Metilen mavisini balıklarınız beyaz benek gibi protozoa türü asalakların oluşturduğu hastlıklarda tedavi için kullanılır ayrıca bakteriyel hastalıklarda, mantar hastalıklarında esas tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Ayrıca ilaçlama akvaryumuzda yapılmaz, balıklar iyi havalandırılan ayrı bir küçük akvaryuma yada kaba ayrılır su sıcaklığı 28-30 derece arasına getirilir üzerinde yazan ölçülere birebir bağlı kalınarak uygulanır ayrıca bu tedavi sırasında balıklarınızın çok hazla güçten düşmesini engellemek amacıyla tedavi tankınızda vitamin takviyesi de yapılabilir bu tedavi ortalama bir hafta sürer.

Sonuç olarak bence akvaryumunuzdaki esas sorun gereksiz metilen mavisi kullanmanız sonucu suyunuz bozulmuştur(Tabiki çeşme suyunu direk dnlendirmeden, ısıtmadan, havalandırmadan direk kullandıysanız bu da başka bir büyük sorun-Yemleme ile ilgili de bilgi vermemişsiniz aşırı yemlemede suyunuzun bozulmasına yol açar) ama verdiğiniz bilgilere göre en olası sorun metilen mavisinin gereksiz kullanımı ayrıca iç filtreler suyu temizlemez sadece tortuyu ortadan kaldırıp suyu havalandırır. İç filtre yerine durumunuz uygunsa bir dış filtre edinin durumunuz uygun değilse iç filtre yerine hava motoru ile çalışan üretim filtresi edinin
Bir üretim filtresi örneği

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir