yeni japonumun beslenme sorunu(ilk mesaj)


ümit26Çevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
ümit26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 00:11
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Maalesef araştırmadan küçücük bir akvaryum bir de 2 orta boy  japon sonradan da 1 küçük japon aldım- 1küçük elma salyangozunu saymıyorum-. Akvaryumun boyutlarının anlatılmaz pişmanlığını başka bir zamanda anlatırım. İlk sorum şu:

1)      Küçük japon diğer iri Japonların yanına sonradan geldiğinden ilk birkaç  gün çok tedirgin davrandı. Neredeyse hiç yukarı çıkmadı. Dip yemi alıp beslemek zorunda kaldım. 1 hafta oldu tek tük yukarı çıksa da hele beslenmek için asla yukarı çıkmıyor. Yeme çok tepki vermiyor, attığım dip yemini hemen kapmadığından üstteki yemi bitiren diğer  obur Japonlarım onun yemlerine aşağı iniyorlar, küçük olan japon  yemi  kapana kadar defalarca yem  atıyorum(tane tane ve balıklar diğer taraflarda yüzdüğünde) ama kum karıştırırken denk gelirse ancak o zaman yiyor. Bu normal midir, normalse ne zaman geçer.  Normal değilse ne yapabilirim?Diğer balıklarım hep fazla yediğinden onlara zarar gelmesinden korkuyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdewÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
erdewÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 06:51
 Baliginin hala yeme bu kadar ilgisiz olmasi pek iyi birşeymis gibi gelmedi bana ic parazitten süphelendim. Sarmisagi ezip suyunu yemlerine emdirip sarmisakli yem vermeyi dene. Yemlemeyide asiri yapma. Bu arada kucuk bir akvaryum almana uzuldum ama bu akbaryumunu karantina akvaryumu veya betta akvaryumuna cevirip guzeel genis bir.akvaryum almani şiddetle tavsiye ederim. Saglikli baliklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 08:57
Japon balıkları her tabakadan yem alır yer sen sadece yeteri kadar yem at zannedersem bir balığın kabız olmuş aşırı yemden belkide, sen yemiyorlar yesin diye yem atma. Sabah akşam bir balığın bir gözü büyüklüğünde balık başına yem atman yeterli japonlarda, birde mutlaka kabızlığı önlemek için 2 günde bir 3 günde bir haşlanmış ıspanak yaprağı haşlayıp yutacakları kadar koparıp bir ögün haşlanmış sebze vermelisin haşlanmış sebzenin zararı yok kabızlıktan ölümü önler besler, haşlanmış bezelyeyi daha çok severler haşlanmış bezelye yumuşak olacak kabuğunu soyut içini atacaksın yumuşaklarından helva gibi yumuşak olanlardan. Birde her hafta mutlaka akvrayum suyundan 1/3 çek yerine 1 oran taze su ekle, çeşme suyu kullanacaksan kullanmadan önce 2 gün ağzı açık kapaksız kapta 2 gün dinlendirki balıklara zararlı klor uçsun. Damacana suları dinlendirmeye gerek yok. Ve iç filtresi varsa su değişimlerinden akvaryumdan aldığın suyla filtre süngerini dışkılardan temizle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir