Kovada Mikofish Uygulaması İşe Yarar Mı?


EmperorAngelfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2017
İl: Adiyaman
Mesaj: 190
EmperorAngelfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2018 19:20
Merhabalar 2 discusumda finlerde erime ve bozulmalar meydana geldi. Çok zayıf kaldılar kağıt gibi oldu ikisi de, yemeğe saldırıyorlar ama yine de zayıflar ve küçük kaldılar.

Forumdan okuduğum kadarıyla mikofish uygulaması yapılması gerekiyormuş. Benim ayrı bir akvaryum ve ısıtıcı imkamım şu anda yok. Aciliyet sebebiyle bu uygulamayı kovada yapmam gerekiyor, ısıtıcı yokluğundan uzun süre kovada kalmaları sakıncalı olacak. Ne kadar bekletmeliyim kovada.

Hastalığın geçmesi için daha öncesinde su kalitesini artırmaya yönelik %50 değişimler ve gün aşırı %25 olmak üzere 1 Hafta dinlendirilmiş ve Reeflowers Effective Conditioner kullanılmış su ile değişim yapıyorum. Bemix Kompoze ve gazı alınmış maden suyu takviyeleri yaptım. Dış filtreyi bakteri kültürünü öldürmeyecek şekilde temizledim. Fakat düzelme olmadı gibi ya da ben çok aceleciyim.

Mikofishi akvaryuma dökmek istemiyorum, nitrifikasyon bakterilerini de öldürüyormuş. Elimde 20 Ltlik bir kova var bu kovada nasıl bir uygulama yapmalıyım ya da başka ne yapmam gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir