Kribensis Ciklet


kukla42Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 59
kukla42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 12:30
Öncelikle s.a arkadaşlar ben ciklet akvaryumumda kribensis ciklet beslemek istiyorum. Akvaryumumda bulunan türler: Mavi prenses sarı prenses kırmızı (paslı) prenses frontoza ıceman beyaz prenses portakal.

Kribensis ciklette beslemek istiyorum akvaryumumun hacmi yeterli seviyede şu anda. Sormak istediğim bu saydıgım ciklet türleri ile kribensis ciklet bir arada yasar mı ? 

Kribensis ciklet bildiğim kadarıyla yavrularını yemeyen hatta onlarla beraber yüzen bir balık. Benim balıklarımla kribensis cikletlerin beslenme alışkanlıkları ve yaşadıgı suyun ph degerleri uyumlumudur. 

Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Saygılar ve Sevgiler. Saglıklı hobiler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

exfishÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Denizli
Mesaj: 175
exfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:08
Fatih bey merhabalar benim fikrim diğer balıklarınızın kribensislerinize zarar verebileceği yönünde çünkü kribensisler cüce cichlid familyasındandir erkek kribensisler biraz iri olmasına rağmen heleki frontoza olan bir akvaryumda uzun ömrünün olduğunu düşünmüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratbaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 116
muratbaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 17:50
Yaşam şekli, su değerleri, tür, balık yapısı vb genel sebelerden dolayı bu saydığınız türlerle birlikte beslenmemelidir. Ama farklı kişiler farklı akvaryumlarda farklı türlerle baktığınıda görüyoruz. Bu dediğim şekilde birbiriyle alakasız türleri beraber besleyen ve sorun çıkartmayan akvaryumlarda oluyor. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu durum kesinlikle şansdır. Tecrübeyle veya başka bir yöntem ile olucak iş değildir. Benim görüşüm bu tarz konuları çeşitli kaynaklardan araştırmaktır. Birşey daha söylemek istiyorum. Bu forum sorulan sorular karşısında bir ışık açmak amaçlıdır. Doğal olarak her ışıkda heryerde kullanılamaz. Bizlerin sizin sorularınıza verdiğimiz yanıtlarıda lütfen direkt uygalamayalım. Sonuçta herkes doğrusunu biliyor diye birşey yok. Burada insanlar en iyi bildikleriyle kendi tecrübeleriyle yardım etmek amacı güderek yazıyorlar. Kısacası sorunuza verilen cevaplarıda hemen uygulamak yerine cevaplarıda araştırıp incelemekde fayda var.

Saygılar...

Beğenenler: [T]183611,Shakur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir34Çevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 48
kadir34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2018 11:43
Merhaba arkadaşlar konuyu gördüm bende hemen yazmak istedim Cüce Ciklet Kribensis Ciklet 4-5 CM almak istiyorum ama bilmek istediğim bazı konular var onlarıda hiç bir yerde bulamadım öncelikle kendi yavrularını yerlermi bitane videoda yergibi gördüm sanki birde diğer balıklara saldırıp yaralama veya öldürme gibi davranışları olurmu neon tetra larım var ufak balık olarak diğer balıklarım büyümküt beslemek istediğim balıklarım ve tankımın özellikleri şu şekilde 110x52x60 uzunluk yükseklik ve genişlik şeklinde içindeki şu anda baktığım balıklarım 4 adet yerli üretim tamamen doğal limon tetra 6 adet yerli üretim portakal renkli trigenetik tetra 6 adet flaşh kırmızı flaşh barb 2 adet frenatus ciklet çöpçüsü beyaz renkli kırmızı kuyruklu olanından 5 adet dişi kılç kuyruk 1 tanede erkek alacağım kılıçkuyuğa 5 adette zebra danio denilen balıkltan var pembe ve yeşil den son olarak 6 adet altın elma salyangozu birtanesi yumurtladı bunların yanında Cüce Ciklet Kribensis Ciklet 1 Ad 4-5 CM bundan çift olarak alıp beslemek istiyorum uyumlu geçinrlermi acaba bir sorun olurmu akvaryumcuya sorduğumda birşey olmaz diyor ama ben güvenemiyorum birde neonlarımın sayısını biraz arttırmak istiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir