ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kukla42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2013 12:52
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2014 15:03
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih ÖNEL
Doğum Tarihi:
20 Ekim 1991
Yaş:
32
İl:
Konya
Meslek:
Dış Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ÖNEL
100 40 50 Canlı Doğuran

150 40 50 Karışık Ciklet Türleri

SON 10 MESAJI

Akvaryum tasarımı tavsiye...
[QUOTE=hayrettin1975] Akvaryumun içinde yavruluk mu var, yavruluğuda çıkartırsınız iyi olur [/QUOTE]
Yavruluk yukarda cama yapisikti ama baya buyuduler tek parca halinde disari cikmadigi icin yavrularin cikmasini bekledim oda orda kaldi.:)
Akvaryum tasarımı tavsiye...
[QUOTE=orhan0624] Öncelile kum oranınızı biraz daha arttırın. Tankın bir köşesine orman gibi durması için Java Fern öneririm sağlam bitişik birkaç kök bulursanız güzel görüntü oluşturur. Kayaları ortaya üst üste aralarında boşluk kalacak gibi de koyarsanız balıklarınız rahat eder. Bitki olarak Anubias'ı da tavsiye ederim. Sağlıklı hobiler. [/QUOTE]
Java fern zamanla akvaryumda cogalarak sorun teskil eder mi.
Akvaryum tasarımı tavsiye...
[QUOTE=Hobimiz Akvaryum] Kardeşim bence hiç elleme maşallah mükemmel duruyor ciddiyim . Tabi bu benim fikrim :) .[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum kardeşim. Bu en kötü hali akvaryum dagılmış halde. İş dolayısı ile eskisi gibi zaman harcayamıyorum. Daha güzelleri senin olsun.

[QUOTE=rafet123] Arkaya bir kac tane dev saz ekin testileri cikarin ortaya taslarinizi ortasi bos olacak sekilde ortaya yigin [/QUOTE]
Ben baştan aşagı dekoru değiştirmek istiyorum. Agzında yavru olan iki balığım var. Akvaryumun bir köşesini yavruların gizlenebileceği ormanlık alan gibi yapmak istiyorum. Hiç kusturmadan...
Akvaryum tasarımı tavsiye...
S.a arkadaşlar. Akvaryumda dekor değişikliğine gitmek istiyorum. Şu anda kafam karışık olduğu için öylece bıraktım akvaryumu. Dekor tavsiyesi olan arkadaşların yardımlarını talep ediyorum.
Saygılarımla.
Sarı prenses yavruları
Arkadaşlar sarı prensesimi kusturmuştum. Şimdi yavrular çıkmaya başladı yumurtadan. Akvaryumunda suyu eksilmiş. Hem dip çekimi ile su değişimi yapmak istiyorum hemde akvaryumun suyunu tamamlamak istiyorum. bu işlemi yaparsam yavruların su değişiminden etkilenip ölme riski var mı?

Not: Kusturma sebebim daha 3-4 cm bir balıktı. Deneyimi yok yumurtaları yutar diye düşünmüştüm. Ve daha kendisi yavru olduğundan çok bitkin düşecekti
kukla422013-06-22 00:07:20
demasoni ve malavi ciklet türleri
Alperciğim ben sana akvaryumun bir kaç fotografını atıyım istersen yada videosunu. Sonra daha olumlu konuşabiliriz. Hatta videoda mavi prensesin agzında yumurtaları var. Ha sunuda belirteyim bir arkadaşımla beraber bodruma üretimhane kurduk. Bu işte yeni sayılmam yani o yüzden yorumların beni biraz kızdırdı. 50 cmlik 60 cmlik vatozlarda var. Ve inan cüce vatozdan daha iyi temizlik yapıyorlar.
150 LT Akvaryumum Filtre Sorunum Var
Jebo 830 alırsan hem ucuz hemde işini rahatlıkla görür.
demasoni ve malavi ciklet türleri
[QUOTE=AlperSB] [QUOTE=kukla42]Yemin ediyorum cüce vatozda besledim. Vatozu bulmak için akvaryuma 10 dakika bakınıyordum. 
Üstelik estetik açısından vatoz çok güzel. Hem deli gibide çalışıyor. Geçtiği yeri parlatıp geçiyor hemde. Sanırım arkadaş 50  60 cm vatozlarla hiç karşılaşmadı. Evet türler biraz fazla ama durağan akvaryumları sevmiyorum. 
[/QUOTE]

Vatozlar gece çalışıyor diyo duydum ve büyüdükçe hantallaştığını duydum ne kadar doğrudur bilmiyorum ben sizin daha fazla işinize yarasın diye dedim :).
Balıklarımı aldığım akvaryumcuda büyük bir vatoz vardı görüntüsü benim için çok önemle değil aslında ama ben pek fazla begenmiyorum zevklerve renkler tartışılmaz :).
Öncedende ben durağan akvaryumları sevmiyorum diyip bu kadar sert çıkmasaydınız yanlış anlaşılmazdınız :).
Bir sorum olucak yavru almayı istiyormusunuz? :)


[QUOTE=kukla42]13-15 yaş grubu ile tartışıyoruz gayet normal bunlar. Tamı tamına 300 litre değil. İçine dekor girdiğinde veya kum girdiğinde litre hesabı azalır 280 270 lere düşer. Hala bu hesabı yapamıyorsan araştırmaya devam et doğruyu elbette öğrenirsin. Ayrıca 300 ile 400 litreyi karıştırmak enteresan değil. 5 tane akvaryumum var ve hepsi 400 350 300 200 125  litre civarlarında. En fazla kaç cm büyüklüğünde vatoz besledin ve kaç kere akvaryumdan vatozun gözleri yenmiş şekilde cesedini çıkardın?[/QUOTE]

Ben tartışıyo olarak görmüyorum bu sizin görüşünüz amacım burada tartışma yaratmak değil ve sizin fikirlerinize karşı çıkmıyorum :)
Ben dekoru kastedmiyorum dekor balığa göre değşir kimisi az kimisi çok dekor ister bu yüzde akvaryumlarının hacimlerini dekorsuz kumsuz yazarlar  satın alan kişi dekora göre biraz daha fazlasını alsın diye :)
[/QUOTE]
yavru olarak aldığım mavi prensesten 5 yavru aldım ilk yavruları. Kırmızı prensestende (pas) 7 yavru aldım. Demekki ugrasınca olabiliyormuş. Dengeyi görmeden denge oturmamış diye hüküm vermek çokta mantıga yatmıyormuş umarım sende böyle düşünüyorsundur.


Gözleri yenmiş derken cikletler tarafından yenen vatozları kastediyorum. Egerki ciklet beslediysen yanına aynı boyutta hatta biraz büyüğüde olabilir vatoz koy sonra asıl cinayeti o zaman canlı canlı izle. 

20 adet vatoz beslediğini söylüyorsun ama vatozlar hakkındaki bilgileri duydum diyorsun. Ne beslediğini yada beslediğin türün özelliğini bildiğine emin misin?
demasoni ve malavi ciklet türleri
Yemin ediyorum cüce vatozda besledim. Vatozu bulmak için akvaryuma 10 dakika bakınıyordum. 
Üstelik estetik açısından vatoz çok güzel. Hem deli gibide çalışıyor. Geçtiği yeri parlatıp geçiyor hemde. Sanırım arkadaş 50  60 cm vatozlarla hiç karşılaşmadı. Evet türler biraz fazla ama durağan akvaryumları sevmiyorum. 


13-15 yaş grubu ile tartışıyoruz gayet normal bunlar. Tamı tamına 300 litre değil. İçine dekor girdiğinde veya kum girdiğinde litre hesabı azalır 280 270 lere düşer. Hala bu hesabı yapamıyorsan araştırmaya devam et doğruyu elbette öğrenirsin. Ayrıca 300 ile 400 litreyi karıştırmak enteresan değil. 5 tane akvaryumum var ve hepsi 400 350 300 200 125  litre civarlarında. En fazla kaç cm büyüklüğünde vatoz besledin ve kaç kere akvaryumdan vatozun gözleri yenmiş şekilde cesedini çıkardın?
demasoni ve malavi ciklet türleri
Kaç tane tavsiye edersin üstad

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.