Küçük Endler Akvaryumumuz


killedbyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 19
killedbyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2008 02:33
[QUOTE=Baris]Balıklarınız güzel görünüyorlar, sağlıkla beslemenizi dilerim.[/QUOTE]
 
Çok teşekkürler Barış Bey, yeni balıklarda aldım toplamda 24 Endler'ım oldu çok kısa bir süre sonra büyük akvaryuma geçeceğiz sanırım :) Tekrar teşekkür ederim.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 23:01
[QUOTE=killedby][QUOTE=ufuk179]Maşallah balıklarınız çok güzel.İnşallah bol bol yavru alırsınız.Bende endlers beslemek istiyorum fakat bulamıyorum.160 litre tankımı onlara bırakacağım benden kaçıyorlar :) Neyse tekrar maşallah.Sağlıklı günler... [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Ufuk Bey inşşallah dediğiniz gibi olur. Endler bulabileceğiniz akvaryumcu İstanbul'da Maltepe Pet var yalnız oradakiler safkan değil (sitelerindeki resim de zaten satılan balıklara ait değil ve safkan olmamaları konusunda beni uyarmamalarından dolayı bir daha kendilerinden alışveriş yapmayacağım) dişileri lir kuyruk lepistes kırması erkekleri de safkan değil, Ankara'da ise Musa Akvaryum'da (oradan aldıklarım resimde görülenler) safkan olduğunu sanıyorum, en azından safkan olanlara en yakın olanlar. http://endlersr.us sitesinde Endler meraklıları sınıflandırma şeklini N, P ve K olarak yapıyorlar bunlarda:
N - Safkan olan ve nereden geldiği belli olanlar,
P safkan olan ancak nereden geldiği belli olmayan balıklar,
K melezler.
Bu sitenin forumunda da zaten bu balıkların yetiştiricisi olan bir iki kişi bunların büyük ihtimalle P sınıfı olduğunu onayladılar (resimdeki balıkların). Bunların haricinde http://www.swampriveraquatics.com/ sitesinde de satış yapan Adrian Hernandez var.
 
Saygılar.
[/QUOTE]Çok sağolun önerilerinizi değerlendireceğim.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir