ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
killedby
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2008 02:09
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 14:53
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihan Karakoç
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Türünü bilmediğim canlı doğuran yavruları.
[QUOTE=murad]

Lepistes yavrusu olmadıkları çok aşikar balıklar balon molidir.

[/QUOTE]
 
Yanlış düşünmediğime sevindim, internetten sürekli lepistes yavrularını inceliyordum hiç benzemiyorlardı siz de dedikten sonra artık lepistes olmadıklarına inandım. Teşekkürler fikir verdiğiniz için Murat Bey.
 
[QUOTE=birhan]Yavrularınız molly'dir, lepistesle uzaktan uzaktan yakından ilişkisi yoktur.Ama bir anda çabuk büyümüş maşallah.Tebessüm[/QUOTE]
 
Birhan Bey su değişimlerini hiç aksatmadım, yem olarak Sera ve NLS'dan başka evde, kendi hazırladığım yemi verdim. Teşekkür ederim fikir belirttiğiniz için Molly olmaları konusunda.
 
Herkesin balıklarına maşallah diyelim, kimsenin balığına zarar gelmesin Tebessüm
Türünü bilmediğim canlı doğuran yavruları.

Merhabalar yaklaşık 1,5 ay önce satın aldığım ve şu anda bir arkadaşıma hediye ettiğim dişi Chilli lepistesimin aldıktan 10 gün sonra kadar yavruları oldu. Resimde görülen yavrular 1 aylıktır ancak şeffaf lepistes yavrusu gibi doğmalarına rağmen gün geçtikçe beyaz ve daha çok Balon Mollye benzemeye başladılar gibi. Sizce bunların lepistes yavrusu olmama gibi bir ihtimali var mıdır? Lepisteslerin büyüme aşamaları ile ilgili bilgi bulamadığım için sizlere sormak istedim. Akvaryumda Molly, Platy, Velifera ve Lir Kuyruk lepistes vardı.






Saygılar.

ısıtıcının elektrik sarfiyatı nedir ?
[QUOTE=bircandiraz]

sayın challenger arkadasım birdeyiş vardır umarım yanlış anlaşılmaz."Ucuz alacak kadar zengin değilim" bence cok dogru söylenmiş bir sözdür.

saygılarımla.

[/QUOTE]
 
Isıtıcı konusunda düşüncenize katılmıyorum, yaklaşık 6 aydır kullandığım Atman 200w ısıtıcı ve bayramdan 1 gün önce satın aldığım Tetratec 200w var. Yalnızca bu iki markanın ürünlerini kullandığım için 2'si hakkında konuşabiliyorum. Termometre hassasiyeti konusunda ikisininde birbirinden hiç bir farkını göremedim, daha önce okuduğum konularda kaliteli markaların termometrelerinin daha iyi olacağını ve ısı değişikliklerine göre örneğin ısıyı sabit tutabilmek için sürekli kapanıp açılacağını Çin vs. ürünlerde bu durumun olmayacağı gibi yazılar okumuştum. İnanın Atman'da, Tetra'da aynı ve hatta Tetra Pazartesi günü itibariyle teknik servise gitti, arızalandı. Biri ucuz Çin malı (-ki yanılmıyorsam marka Alman ancak Tetra'da Çin'de üretiliyor) diğeri Alman. Tetra'nın örneğin, filtresi de, fiyatı ve içerisinin dolu olması sebebiyle cazip gelsede, "bence" o kadar kaltieli ve güvenilir bir marka değil. Atman'ı Tetra'nın yarı fiyatına aldım (hoşuma gitmesede Çin malı olmasından dolayı) daha memnun kaldım.
 
Saygılar.
Küçük Endler Akvaryumumuz
[QUOTE=Baris]Balıklarınız güzel görünüyorlar, sağlıkla beslemenizi dilerim.[/QUOTE]
 
Çok teşekkürler Barış Bey, yeni balıklarda aldım toplamda 24 Endler'ım oldu çok kısa bir süre sonra büyük akvaryuma geçeceğiz sanırım :) Tekrar teşekkür ederim.
 
Saygılar.
Küçük Endler Akvaryumumuz
[QUOTE=ufuk179]Maşallah balıklarınız çok güzel.İnşallah bol bol yavru alırsınız.Bende endlers beslemek istiyorum fakat bulamıyorum.160 litre tankımı onlara bırakacağım benden kaçıyorlar :) Neyse tekrar maşallah.Sağlıklı günler... [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Ufuk Bey inşşallah dediğiniz gibi olur. Endler bulabileceğiniz akvaryumcu İstanbul'da Maltepe Pet var yalnız oradakiler safkan değil (sitelerindeki resim de zaten satılan balıklara ait değil ve safkan olmamaları konusunda beni uyarmamalarından dolayı bir daha kendilerinden alışveriş yapmayacağım) dişileri lir kuyruk lepistes kırması erkekleri de safkan değil, Ankara'da ise Musa Akvaryum'da (oradan aldıklarım resimde görülenler) safkan olduğunu sanıyorum, en azından safkan olanlara en yakın olanlar. http://endlersr.us sitesinde Endler meraklıları sınıflandırma şeklini N, P ve K olarak yapıyorlar bunlarda:
N - Safkan olan ve nereden geldiği belli olanlar,
P safkan olan ancak nereden geldiği belli olmayan balıklar,
K melezler.
Bu sitenin forumunda da zaten bu balıkların yetiştiricisi olan bir iki kişi bunların büyük ihtimalle P sınıfı olduğunu onayladılar (resimdeki balıkların). Bunların haricinde http://www.swampriveraquatics.com/ sitesinde de satış yapan Adrian Hernandez var.
 
Saygılar.
killedby2008-10-05 16:04:29
Küçük Endler Akvaryumumuz
[QUOTE=Rammsteinfans]

Apple Snaillarınız çok güzeller ancak Endlerslarınızı göremiyorum.

[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim ama bana pek elma salyangozu gibi gelmiyorlar neden derseniz forumda ve internette araştırırken anladığım kadarıyla oldukça ufak canlılar elma salyangozları. Bizimkiler oldukça irileleştiler yaklaşık 5cm oldu çapları ve büyümeye devam ediyorlar, yanılmıyorsam Singapur'dan getirilen elma salyangozu adıyla satılan çok benzeyenlerden bizimkiler. Endlerlarım camın kenarında duran küçük kutuların içerisindeydiler :) Şimdi:
 
 
Resim kalitesi içi özür dilerim çok hareketliler yakalayıp netlemek çok oluyor.
 
Saygılar.
Küçük Endler Akvaryumumuz
[QUOTE=hacilar]Kısa sürede daha büyük bir akvaryuma geçecek gibisiniz.Başarılar...[/QUOTE]
 
İnşallah geçebiliriz :) Yerini ayarlamak tek sorun sonrası çok daha kolay olacak. Temenniniz için teşekkürler.
 
Saygılar.
Küçük Endler Akvaryumumuz
[QUOTE=D-han]Maşallah :) Elinize sağlık.Akvaryum yüksekliğinin boyundan büyük olması ne avantaj sağlıyor? Dezavantajları varmı? [/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim :) Avantaj olarak değil ama yer olarak akvaryumun sığabileceği tek yer yerin boyutları bu kadardı, tabanı kastediyorum, yüksekliği litre olarak daha fazla olması için biraz yüksek tutuldu, akvaryumcu en güvenli maksimum yüksekliğin bu kadar olacağına karar verdi 6mm cam kullanıldı.
 
[QUOTE=FTM_GL]40 lt. akvaryum için malzemeden kaçınılmamış yalnız:) ( dış filtre, 200w ısıtıcı) Geleceğe yönelik planlanmış,güzel
 
Yukarıdaki kutucuklar yavruluk mu? Ben mi öyle algılıyorum.
 
Ends'ler lepistese nazaran biraz daha geç büyüyorlar.Yavrulukla gelişim iyice yavaşlatılacaktır, tavsiye etmem.
 Cabombalar şu an ki halleriyle bile yavruların saklanmasına gayet müsait.
(Cabombalar plastik değil di mi? )
[/QUOTE]
 
Endlerlar hakkında oldukça fazla araştırma yaptık, lepisteslere oranlara oldukça hızlı çoğalıyorlar ve ve daha büyük akvaryumun mutlaka gerekli olacağını tahmin ediyorum o sebeple malzemeleri eksiksiz olmasına uğraştık. Tabi gönül isterdiki daha kaliteli markalar olmalarını ancak malum fiyatlar seçimlerimizi yönlendirdi :) Bu malzemelerle bile yaklaşık 300YTL'ye maloldu + 30YTL balıklar tabi. Kutucuklarda Endlerlar var suya bırakmadan önce kutularda ısıya ve suya alıştırırken, yaklaşık 30dk kadar orada kaldılar 5'er 5'er :) Hayır bitkiler plastik değiller canlılar :) Cabombalar konusunda haklısınız suya bıraktığımızın ertesi sabahında 12 yavrumuz Cabombaların arasında geziyordu, rahatça saklanabiliyorlar :)
 
İlginize ve mesajlarınıza çok teşekkür ederim,
Saygılar.
 
Küçük Endler Akvaryumumuz
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, inanılmaz aktif balıklar, lepisteslerle kıyasladığınızda hiperaktifler.
 
Saygılar.
Küçük Endler Akvaryumumuz
Nişanlımla yeni aldığımız Endler'larımız için hazırladığımız küçük akvaryumumuz Tebessüm
Fotoğraf:


Boyut (cm): 30x30x45
Kapasite (litre): 40
Canlılar:
- 5 erkek, 5 dişi Endler canlı doğuranlar
- 4 adet salyangoz
- 10 adet Cabomba

Malzemeler:
- Dophin C1300 dış filtre (bu akvaryum için çok çok büyük, ileride büyük akvaryum mutlaka gerekli olacağı için bu filtreyi tercih ettik)
- Atman 200watt ısıtıcı
- Çift çıkışlı Atec hava motoru
- Dijital termometre
- Ne idüğü belirsiz ve yetersiz miktarda aldığımız kum :)
- Aydınlatmayı kendimiz yaptık eğer sorun olmazsa malzemelerin resmi:
 


Akvaryum Bakımı:
- Haftada bir kere dip çekimi 10lt kadar

Kullanılan Yemler:
Sera Goldy Royal
Pınar dondurulmuş deniz mahsulleri, Champion Tropikal Balık Yemi, haşlanmış ıspanak, mısır unu, bezelye, supradyn ile hazırlanmış ev yemi :)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Haftada bir kere Sera sıvı gübre
Ayda bir kere Bemiks Kompoze
 
Saygılar.
killedby2008-10-03 02:25:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.