Küçük Teleskopumun Nesi Var?


licoricemadÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2016
İl: Izmir
Mesaj: 168
licoricemadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2016 19:58
Dünden beri akvaryumda elodea bitkisinde takılmış gibi duruyordu. Bir iki kere elimle hareket ettirdim ama hareketleri çok ağırdı. Bitkiye takılmamış kendisi o şekilde duruyormuş. Akşama kadar gözlemledim. Yemek yemiyordu. Bende dinlendirilmiş suyu olan fanusa aldım. Ayrıca yemledim fakat yemlere yine dokunmadı. Dünden beridir de videoda gördüğünüz gibi hareketsiz. Fark ettim ki bir gözü daha büyük (çıkık). Ne yapmalıyım?

[VID]https://youtu.be/Bvz9B1XabNg[/VID][EDIT]licoricemad,2016-10-26 23:13:23[/EDIT]

Lütfen yardımcı olun :/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 09:35
Önceden yem yiyorda şimdi yemiyorsa bunun sebeplerinden biri kabızlık olabilir aşırı kuru yem yiyen balıklar kabız olabilir. 1 gün kadar aç bırakırsan düzelir genelde. İkinci sebebi gözünün biri büyük diyorsun, önceden böyle değil sonradan olmuşsa mantar kapmış olabilir sudan belki gözünü sivri uçlu bir yere çarptı oradan incindi ve mantar kaptı genelde göz böyle durumda beyaz bir perde gibi beyazlıklar gözde görülebilir. Bunun içnide elinde metilen mavisi ilacı varsa yaşadığı suya açık mavi yapacak kadar bir yada iki damla suyun oranına göre damlat suyu açık mavi yap o suda yüzsün böyle böyle geçer. İmza kısmımda altta bir link var "Tedavi edilebilmiş balıklar ve tedeavi yöntemleri" orayı açıp oradan göz fungusu başlığınıbulup inceleyebilirsin, orada yüzgeç erimesi çürümesi başlığını, ve beyaz benek paraziti başlığınıda incelemeni tavsiye ederim. O konuda oldukça faydalı eklenmiş linklerde mevcut.

Beğenenler: [T]190136,licoricemad[/T][T]161210,ENGİN06[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190136,licoricemad[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

licoricemadÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2016
İl: Izmir
Mesaj: 168
licoricemadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 11:36
[QUOTE=mesutok]Önceden yem yiyorda şimdi yemiyorsa bunun sebeplerinden biri kabızlık olabilir aşırı kuru yem yiyen balıklar kabız olabilir. 1 gün kadar aç bırakırsan düzelir genelde. İkinci sebebi gözünün biri büyük diyorsun, önceden böyle değil sonradan olmuşsa mantar kapmış olabilir sudan belki gözünü sivri uçlu bir yere çarptı oradan incindi ve mantar kaptı genelde göz böyle durumda beyaz bir perde gibi beyazlıklar gözde görülebilir. Bunun içnide elinde metilen mavisi ilacı varsa yaşadığı suya açık mavi yapacak kadar bir yada iki damla suyun oranına göre damlat suyu açık mavi yap o suda yüzsün böyle böyle geçer. İmza kısmımda altta bir link var "Tedavi edilebilmiş balıklar ve tedeavi yöntemleri" orayı açıp oradan göz fungusu başlığınıbulup inceleyebilirsin, orada yüzgeç erimesi çürümesi başlığını, ve beyaz benek paraziti başlığınıda incelemeni tavsiye ederim. O konuda oldukça faydalı eklenmiş linklerde mevcut.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Yalnız sabah kalktığımda ölmüştü :/ Önceden yemek yiyordu, yaklaşık 2 gündür yemek yemediğini farkettim. Sürekli kuru yem vermiyorum zaten balıklara. Hafta'da 1 canlı yem ve hafta da 1 haşlanmış ıspanak veya bezelye veriyorum. 3 çeşitte kuru yemleri var. 1'i pul yem 1'i dip yemi 1'i de (ismini bilmiyorum) pul yeme benzer ortasında siyah yada koyu yeşil bir mercimek tanesi olan yem veriyordum. Akvaryumda ise eladeo ve anubias bitkileri mevcut. Bir de yuvarlak hatlara sahip testi mevcut. Öyle gözüne zarar verebilecek bir cisim yok akvaryumda. Gözün biri daha çıkıklaşmış demiştim. Ama dediğiniz gibi katarakt gibi beyaz bir perde şeklinde değildi gözü. Siyahtı yine. Çok üzüldüm. Umarım tekrar böyle bir şey yaşamam. Teşekkürler yardımın için. Daha sonrası için en azından bir şeyler yapabilirim [:iyi:][EDIT]licoricemad,2016-10-27 11:36:38[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 12:02
Kabızlıktan aşırı yem yemektende ölümler olabiliyor, çünkü o kuru yemler balıkların içinde şişip büyüyor, aslında balıkların doğasında kuru birşey yemek yok ama malesef mecbur kalıyorlar. Belki kabızlıktan ölüm olabilir. Bazı balıklarda yeme çok iştahlı olabiliyor saldırıyorlar fazlada toplayıp kabız olabilirler. Umarım birdaha böyle üzücü sonuçlarla karşılaşmazsınız, ama kaçınılmaz olabiliyor hobide.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir