Kum Tavsiyesi Tecrube Konussun :D


GerryMami34Çevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 173
GerryMami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 23:44
Arkadaşlar yakında 90*40*40 yeni bir akvaryum alıp 144 lt ediyo bu arada her nese bu akvaryum haftaya geliyo 2. akvaryumumu kurucam 1. de çok yanlışlar yaptık 2. akvaryumum herşeyi planlı olucak ciklet istediğim için ilk deneyimimi tek tür sarı prenslerle deniyecem herşey planlı planlarımı aktarayım hemen size .
1)Akvaryum testi (sızdırma vs ) ve temizlik ( kaya tuzu :D  )   

2)Kurulum inş. fotoğraf makinesi bulucam bi yerden :D
 
   Kurulum için malzemeler:

Burda tavsiye istiyorum mercan kırığımı gider yoksa silis kummu ikisi arasında kaldım. Bunlardan biri mutlaka olucak ve yuvarlak taşlar taş dünyasından alıcam ve son dekor olarak Soğan saz alıcam bakalım dekoru süsleyebilecezmi

Bu liste alınacaklar listesi Big%20smile

1) 1. akvaryumda hava motoru var  Tek çıkışlıbuna 3veya 2 çıkışlı hava motoru alıcam teki ana tank teki yavrulukta pipo filtre diğerini bulucam artemia çıkartmada felan kullanıcam herhalde

Ve dış filtre Atman almayı düşünüyorum Bu Liste alınacaklar listesi :D

Evet sarı prensler için sizin önerileriniz akvaryumum bu belirttiğim şekilde olucak birde örnek resim eklerseni süper olur

   Saygılar ...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekrem_ankÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 169
ekrem_ankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 23:55
Silis kum konusunda kimileri hiç yanaşmayın suyu çok bulandırıyor diyo hatta ben birisinde gördüm dip çekimi bile yapılamıyacak bir kum.Ama forumda bi akvaryumda yine ince taneli(çok ince değil) bi kum gördüm kahverengi tonunda oda silis kummuş.Bu silis kum konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba ??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

korayfbÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 263
korayfbÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 00:10
Muhammed bey,eğer bu işe gönül vermişseniz daha iyi kalitede ve ileride kurabileceğiniz büyüklükteki tank için dış filtre almanızı öneririm.

80lt tankıma tetratec 700 almıştım,ileride kuracağım tankımı düşünerekten.Düşündüğümün üstüne çıktım ona yetmez oldu :) Şimdi daha büyük bir filtre alıp büyük tankıma, tetrayı da yeni kuracağım akvaryuma kuracağım.

Kum olarakta beyaz quartz kum kullanıyorum çokta memnunum, beyaz oldugu için pisliği hemen gösteriyor ama düzenli temizlerseniz seyrine doyum olmuyor.Yavru tankıma deniz kumu getirtmiştim çok güzel durmasına rağmen dip çekimi yapamıyorsunuz.Çok inceli taneli kumları önermiyorum açıkcası,iri taneli kumlardan balıklarımda çok hoslanıyor.Arkadaki kumları ağızlarına alıp öne atmalarını izledikçe mest oluyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 00:24
Çok az kum koymanızı tavsiye ederim. Akvaryuma kum neden konur ? Herkes sadece görüntü olsun diye sanıyor ve hata yapıyor. Akvaryum da kum sadece balığın ağzına bir parça alıp kulaklarını fırçalamak içindir. Size tavsiyem sadece midye kırığı koymayın midye kırığı suyun ph'ını düşürür. Ciklet balıkları ise sert su sever. Ayrıca sadece o akvaryuma 5 veya 6 su bardağı kum koyun ( yani sadece camı yok ince bir şekilde kapatacak şekilde) bu dediğimi kimse beyenmez ama fazdasını görüceksiniz. Size bir başka tavsiyemde kum olarak deniz kumu taş olanlardan ve küçüklerinde biraz midye kırığı biraz kuvartz karışımı yapan ciklet kumu diye satan yerler var bu kumu koyarsanız sizin için daha iyi olur. Dış filitre için size atman 38 yeşil olanlardan almanızı tavsiye ederim. Dış filitrenizin içine de doğru malzeme koyarsanız suyunuzun tadına varılmaz. lütfen ısrar ediyorum suyunuzu dinlenmiş su kullanmayın tuz kullanmayınn ilaç kullanmayınn bunların hepsi yanlış şeyler doğada balıklar ilaç bulmuyorlar. Size bir soru sorucam siz her gün antibiyotik kullansanız hastalandığınızda doktor size antibiyotik verse yararı olur mu ? Olmaz çünkü vücudunuz antibiyotiğe direnç kazanmıştır. Sadece yapmanız gereken gece 12 den sonra yada sabah 5 gibi akvaryuma su doldurmanız ve suyu direk çeşmeden doldurun korkmayın hiç bir şey olmaz. Doldurduktan sonra dış filitrenizi, havanızı ve ısıtıcınızı çalıştırın. Bu şekilde 4 veya 5 gün çalıştırın ve ikinci gün bir akvaryumcuya gidin kirli olan bir filitrenin elyafını akvaryumdan biraz su alarak kovanın içinde kıyayınve o kirli suyu tortuları olmamak şartıyla akvaryumunuza dökün. Biz buna mayalama diyoruz. Bu dediklerime çoğu kişi karşı çıkacak yapın ben buradayım bir şey olmuyacak ve 4. cü günü sonunda balıklarınızı atmadan önce camları içten silin ama akvaryum silecekleriyle  değil bir tane bulaşık süngeri alın kendiniz silin istanbulun suyu nasıl bilmiyorum ama kireç olursa onlarıda jilet ile kazıyın. Sonra balıklarınızı atın. Bence balıklarınızı hep aynı yerden alın. Benden size bir tavsiye daha kolay gelsin.
dorukcengiz2009-07-04 00:28:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 00:52
[QUOTE=dorukcengiz] Çok az kum koymanızı tavsiye ederim. Akvaryuma kum neden konur ? Herkes sadece görüntü olsun diye sanıyor ve hata yapıyor. Akvaryum da kum sadece balığın ağzına bir parça alıp kulaklarını fırçalamak içindir. Size tavsiyem sadece midye kırığı koymayın midye kırığı suyun ph'ını düşürür. Ciklet balıkları ise sert su sever. Ayrıca sadece o akvaryuma 5 veya 6 su bardağı kum koyun ( yani sadece camı yok ince bir şekilde kapatacak şekilde) bu dediğimi kimse beyenmez ama fazdasını görüceksiniz. Size bir başka tavsiyemde kum olarak deniz kumu taş olanlardan ve küçüklerinde biraz midye kırığı biraz kuvartz karışımı yapan ciklet kumu diye satan yerler var bu kumu koyarsanız sizin için daha iyi olur. Dış filitre için size atman 38 yeşil olanlardan almanızı tavsiye ederim. Dış filitrenizin içine de doğru malzeme koyarsanız suyunuzun tadına varılmaz. lütfen ısrar ediyorum suyunuzu dinlenmiş su kullanmayın tuz kullanmayınn ilaç kullanmayınn bunların hepsi yanlış şeyler doğada balıklar ilaç bulmuyorlar. Size bir soru sorucam siz her gün antibiyotik kullansanız hastalandığınızda doktor size antibiyotik verse yararı olur mu ? Olmaz çünkü vücudunuz antibiyotiğe direnç kazanmıştır. Sadece yapmanız gereken gece 12 den sonra yada sabah 5 gibi akvaryuma su doldurmanız ve suyu direk çeşmeden doldurun korkmayın hiç bir şey olmaz. Doldurduktan sonra dış filitrenizi, havanızı ve ısıtıcınızı çalıştırın. Bu şekilde 4 veya 5 gün çalıştırın ve ikinci gün bir akvaryumcuya gidin kirli olan bir filitrenin elyafını akvaryumdan biraz su alarak kovanın içinde kıyayınve o kirli suyu tortuları olmamak şartıyla akvaryumunuza dökün. Biz buna mayalama diyoruz. Bu dediklerime çoğu kişi karşı çıkacak yapın ben buradayım bir şey olmuyacak ve 4. cü günü sonunda balıklarınızı atmadan önce camları içten silin ama akvaryum silecekleriyle  değil bir tane bulaşık süngeri alın kendiniz silin istanbulun suyu nasıl bilmiyorum ama kireç olursa onlarıda jilet ile kazıyın. Sonra balıklarınızı atın. Bence balıklarınızı hep aynı yerden alın. Benden size bir tavsiye daha kolay gelsin.
[/QUOTE]
 
 
Akvaryuma çok az kum koymanın sebebini anlamadım açıkçası.Ya doğru düzgün koyulur yada hiç koyulmaz cama cam tank yaparsınız.Şahsi görüşüm balıkları kumu kazarken tepeler yaparken izlemek çok eğlenceli,ve onlarında hoşuna gidiyor bu durum.Ayrıca her balık çeşme suyunu tolere edemez.İsterseniz discuslarda deneyin biTebessümYada ithal gelen malawilerde,balıklarınız bir anda ters dönüverir.Kesinlikle dinlenmiş su kullanın!Çünkü şebekeden gelen su defalarca klorlanır içerisine çeşitli kimyasallar atılır,siz bunu balıklarınıza direk uygularsanız kaybetme riskiniz çok yüksektir.Ben çeşmeden su kullanmıyormuyum? Cevap: Kulanıyorum ama ne kadar!30 litrelik su değişiminde 5-10 litre arası,geri kalanı 2 -3 günlük dinlenmiş sudur.Ayrıca su düzenleyici kullanmanın çok büyük yararları vardır.(Nitrivec-Bactopur)gibi.Metilen mavisi,bakır sülfat vs.vs bunlara fazla aldanmayın.Bunlar deniz canlısıdır ve insanlarla kıyaslanamaz.Aslında hiç bir hayvan insanlarla kıyaslanamaz.Ayrıca ben yaptım oldu mantığınıda bırakalım artık.Hem kendimizi hem başka insanları yanlış yönlendirmeyelim ve hobiden soğutmayalım.
 
Sürçü lisan ettiysem affola...
 
Saygılar,
burak_062009-07-04 00:55:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa_06_06Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 10
mustafa_06_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 01:06
Kesinlikle dinlenmiş su kullanın 48 saat en güzeli işinizi riske atmaynız.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 01:33
[QUOTE=dorukcengiz] Çok az kum koymanızı tavsiye ederim. Akvaryuma kum neden konur ? Herkes sadece görüntü olsun diye sanıyor ve hata yapıyor. Akvaryum da kum sadece balığın ağzına bir parça alıp kulaklarını fırçalamak içindir. Size tavsiyem sadece midye kırığı koymayın midye kırığı suyun ph'ını düşürür. [/QUOTE]
 
 
Doruk Bey, midye kırığı kum PH'ı düşürmez, tam tersi yükseltir.
 
Kumun tek işlevinin de " balıkların kulaklarını fırçalamak " olduğunu sanmıyorum. Böyle bir işlevi olduğuna da inanmıyorum.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thecrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 773
thecrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 01:34

 
 
Akvaryuma çok az kum koymanın sebebini anlamadım açıkçası.Ya doğru düzgün koyulur yada hiç koyulmaz cama cam tank yaparsınız.Şahsi görüşüm balıkları kumu kazarken tepeler yaparken izlemek çok eğlenceli,ve onlarında hoşuna gidiyor bu durum.Ayrıca her balık çeşme suyunu tolere edemez.İsterseniz discuslarda deneyin biTebessümYada ithal gelen malawilerde,balıklarınız bir anda ters dönüverir.Kesinlikle dinlenmiş su kullanın!Çünkü şebekeden gelen su defalarca klorlanır içerisine çeşitli kimyasallar atılır,siz bunu balıklarınıza direk uygularsanız kaybetme riskiniz çok yüksektir.Ben çeşmeden su kullanmıyormuyum? Cevap: Kulanıyorum ama ne kadar!30 litrelik su değişiminde 5-10 litre arası,geri kalanı 2 -3 günlük dinlenmiş sudur.Ayrıca su düzenleyici kullanmanın çok büyük yararları vardır.(Nitrivec-Bactopur)gibi.Metilen mavisi,bakır sülfat vs.vs bunlara fazla aldanmayın.Bunlar deniz canlısıdır ve insanlarla kıyaslanamaz.Aslında hiç bir hayvan insanlarla kıyaslanamaz.Ayrıca ben yaptım oldu mantığınıda bırakalım artık.Hem kendimizi hem başka insanları yanlış yönlendirmeyelim ve hobiden soğutmayalım.
 
Sürçü lisan ettiysem affola...
 
Saygılar,

Bactopur su düzenleyici değildir.Dış ve iç parazitte kullanılan bir ilaçtır.Ayrıca sarı prensesler deniz canlısı değil malavi gölü canlısıdır.

Saygılar...

thecrow2009-07-04 01:41:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulenyusÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 9
gulenyusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 01:59
Ben bugün kurdum akvaryumumu.Akvaryumcum 25lt lik akvaryumuma 2 kg ince kum verdi ancak kumlar çok ince.Akvaryumu saat 6 da hazırlamama rağmen kumlar hala çökmedi!Balıkları çıkarıp suyu değiştirip bir daha iş açmak istemiyorum başıma.Gerçi gerekliyse yapacağım ama siz daha iyi biliyorsunuzdur kumlar çöker mi bir süre sonra?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RonyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 98
RonyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 08:21
Silis kumda ben sorun yaşamadım. İlk 4 5 gün akvaryumunuz bulanık olur, gayet normal fakat daha sonra motorunuz kuvvetli ise pırıl pırıl oluyor.
 
Dinlenmemiş su konulması, şebeke suyu bakterilerden arınsın diye içine eklenen klor yüzünden akvaryumlarınızdaki yararlı bakterileri öldürüp biyodengeyi azaltıyor, bazende tamamen yok edip amonyum patlamasına yol açıyor.
 
Özellikle filtre içindeki malzemelerin çeşme suyunda yıkanması malzemelerde biriken yararlı bakterileri öldürdüğü için yapılmaktan kaçınılması gereken bir eylem. ( Discus beslediğim dönemde 1 haftalığına şehir dışına çıktığımda, evdekilere su değişimi yapıp filitreyi temizlemelerini söylemiştim. Çeşmeden direk 100 de 50 su değişimi yapıp, filitre malzemelerini çeşmede pırıl pırıl yıkamışlardı sağolsunlar Sok Denge bozulunca amonyum patlaması olmuştu )
 
Biyodenge hızlı oturması için , dinlenmiş su ve bakteri kültürü eklenmesi yeterli.
 
Ben gereken bakteri için diğer akvaryumlarımdaki dış filitre süngerlerini yeni akvaryumun içerisine sıkıyorum. Nitrivecten istediğim sonucu hızlı şekilde alamamıştım bundan dolayı bu yöntemi uygulamıştım. Nitrivecte kullansanız iyi olur sanırım yinede.
Rony2009-07-04 08:23:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GerryMami34Çevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 173
GerryMami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 11:58
Hepinizin bu faydalı görüşlerinizden dolayı teşekkür ederim ama ben bu okuduklarımdan ve kendi kafamdaki plandan dolayı kalın taneli silis kum alıcam hem dip çekimi yaparken gelmez hemde silis kum zaten hoş duruyo :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 17:20
[QUOTE=thecrow]
 
 
Akvaryuma çok az kum koymanın sebebini anlamadım açıkçası.Ya doğru düzgün koyulur yada hiç koyulmaz cama cam tank yaparsınız.Şahsi görüşüm balıkları kumu kazarken tepeler yaparken izlemek çok eğlenceli,ve onlarında hoşuna gidiyor bu durum.Ayrıca her balık çeşme suyunu tolere edemez.İsterseniz discuslarda deneyin biTebessümYada ithal gelen malawilerde,balıklarınız bir anda ters dönüverir.Kesinlikle dinlenmiş su kullanın!Çünkü şebekeden gelen su defalarca klorlanır içerisine çeşitli kimyasallar atılır,siz bunu balıklarınıza direk uygularsanız kaybetme riskiniz çok yüksektir.Ben çeşmeden su kullanmıyormuyum? Cevap: Kulanıyorum ama ne kadar!30 litrelik su değişiminde 5-10 litre arası,geri kalanı 2 -3 günlük dinlenmiş sudur.Ayrıca su düzenleyici kullanmanın çok büyük yararları vardır.(Nitrivec-Bactopur)gibi.Metilen mavisi,bakır sülfat vs.vs bunlara fazla aldanmayın.Bunlar deniz canlısıdır ve insanlarla kıyaslanamaz.Aslında hiç bir hayvan insanlarla kıyaslanamaz.Ayrıca ben yaptım oldu mantığınıda bırakalım artık.Hem kendimizi hem başka insanları yanlış yönlendirmeyelim ve hobiden soğutmayalım.
 
Sürçü lisan ettiysem affola...
 
Saygılar,

Bactopur su düzenleyici değildir.Dış ve iç parazitte kullanılan bir ilaçtır.Ayrıca sarı prensesler deniz canlısı değil malavi gölü canlısıdır.

Saygılar...

[/QUOTE]
 
 
 
 
Malawi canlıları olduğunu bilecek kadar anlıyorum.Sadece bir ifade hatası var lütfen açık aramayalım.
 
Saygılar,Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir