Kuma-Kayalara sürtünme


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 13:32
Merhaba arkadaşlar.Akvaryumumdaki 1 sp ve 1 bp sürekli kuma sürtünüp duruyorlar önce tavsiyeleriniz üzerine su değişimi yapmışdım 1 haftadır her gün %20 su değişimi yapıyorum ama bunla alakalı olmadığına artık emin oldum çünkü hiçbir ilerleme yaşamadım.Balık sülüğü diye bir hastalık varmış .
Hastalık Adı:Balık Sülüğü 
Belirtiler:Ani hareketler kuma ve otlara sürtünme. 
Tedavisi: % 3'luk tuzlu su banyosu sonunda sülükler bayılarak düşerler. Düşmeyenler cımbızla toplanır. Balık akvaryuma alınmadan önce bulunduğu kabı bir süre hafif hafif sallayarak oluşturulan su çalkantısı ile ölü pulları mutlaka dökülerek temizlenmelidir. 
%3 lük tuzlu su banyosunu nasıl yapacağım açıklarmısınız. %3 ü nasıl belirleyeceğim.Sülük görmedim hiç balıkları yakından alıp incelemedim akvaryumun dışından görüyorum hep küçük birşeymi bu sülükler nasıl yapacağım yardı edin lütfen.Kayıp yaşayacağım diye çok üzülüyorum.1 sorunum daha var sp 1 tanesi çok zayıfladı diğerleri çok sağlıklı fakat o hiç yem yemiyor sürekli su üstünde solumaya çalışıyor diğer balıklarımda hiçbir sıkıntı yok dediğim gibi 1 haftadır su değişimi yapıyorum ama 2 sorunumda da bir ilerleme görmedim.3 çeşit yem kullanıyorum NovoBits yem 40 tl 1 adet büyütücü vitamin ağırlıklı yem,1 tane vitamin ağırlıklı renklendirici yem.3 ünü karıştırıp atıyorum acaba yanlışmı yapıyorum.
alpino242013-03-17 18:45:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anarchistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 44
anarchistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 18:35

Merhaba ;

Senın bahsettıgın olay bende de oldu ben sana kesın çözümünü anlatayım ..Eger sürtünen balıkalrında beyazlık var ise balıkların beyaz benek hastalıgına bulaşmıstır.He yok diyorsan bıle yıne aynı tedavıyı uygula ...Akvaryumun suyunu %30 degıs bunu her gun aynı sekıl yap..Su degısımnde sonra 3 corba kaşığı kaya tuzu ılave et..Ve sonra metalın mavıısı dedıgımz mavı murekkepten 3*4 damla serpiştir..Suyun derecesını Yukselt 29*30 ıdeal ..tedavı sonuc verdıkten sonra dereceyı 2 şer derece yavaş yavaş dusur ... Sana geçmiş olsun dileklerimi diler ..Aciş şifalar kardeşş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

12KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 405
12KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 15:54
Sürtünme sorunu genellikle biyolojik dengesi oluşmamış akvaryum suyuyla alakalıdır. Balıklarınızın üzerinde beyazlık yada olumsuz bir yara, iz gibi durumlar gözlemlemiyorsanız ilaçla tedavi en son tercih olmalıdır.

Öncelikle Malawiler genelde sürtünürler. Yani belki günde bir kez yada haftada 1 kez sürtünürler ama Hiç sürtünmeyen balık yok denecek azdır. Sürtünmenin aşırı olması durumunda ise yukarıda yazdıklarım söz konusu değilse önce aşırı yemleme yapmadığınıza emin olunuz. Kanımca Günde 2 kez her balığın tabiri caizse 2-3 lokma yem yemesi yeterlidir... 

Sonrasında ise akvaryumda ki biyolojik dengenin oluşmasını sağlayacak filtre sisteminizi gözden geçirin. Bakterilerin oluşumunu düzenleyecek filtre ortamınız var mı buna bakınız... Sürtünmeyi bitirecek anahtar çözüm buradadır. Güçlü filtre sistemi her şeyin başıdır.

Konuyla ilgili onlarca başlık vardır forumda. Kritik noktaları belirleyip, gözden geçiriniz. Ben ilacın en son çare olmasından yanayım... Saygılar.
12Kamil2013-03-19 15:55:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UMUT DEMİRCİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 259
UMUT DEMİRCİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 14:37
Kaya tuzu ve su değişimi sürtüneyi azaltıyor. Bende  gün balıklarımı takip ettim bir balığımda aşırı sürtünme vardı. Dinlendirilmiş suya su düzenleyici ve kaya tuzu tabletinden attım. Akvaryumdada attım.  Ancak suyu değiştirdiğinde sorun ortadan kalkıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir