Kuyruk Yenme Sorunu


byildiz77Çevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 23
byildiz77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 02:07
Merhaba saygıdeğer akvarist arkadaşlarım;
Geçtiğimiz 1 hafta görev dolayısıyla şehir dışında kaldım. Dış filtrem ve yem makinem çalıştı bu süreçte. Yem makinesini yeni aldım test ettim birkaç gün ayarladım ancak sanırım istediğimden az yem verdi. Geldiğimde Aykuyruk damızlık boydaki Molly, Velifera erkeği ve Lepistes erkeği balıklarım ölmüştü. 
Gitmeden yapay sık yeşillik bitkilerle yavrular için bir köşe yaptım ve 15 gün ile 2 aylık arasında olan bütün yavruları akvaryuma saldım. Bugün geldiğimde yavrular ciddi oranda azalmış ve çoğunun kuyrukları yenmişti şu anda bir kaç tanesi can çekişiyor. Bunu hangi balık yaptı acaba? Başka bir Velifera erkeğinin de ciddi oranda kuyruktan darbesi var. Birde yavruların yüzgeçlerinde de hasarlar oluşmuş. Kıyıp ayıramadığım Tülkuryuk Zebra ve Dişi Kılıçtan şüpheleniyorum. 
Tankımda;
2 D Lepistes
1 E , 1 D Velifera
1 Balon , 2 Klasik Molly
1 Platy
5 Bronz Çöpçü
2 Cüce Vatoz
3 Elma Salyangozu kaldı şu durumda.
Bilgilendirirseniz ve konu hakkında deneyim varsa paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erol Çevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2012
İl: Kirikkale
Mesaj: 171
erol Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 02:32
Kardeşim balıklar darbelemiştir de bu durumda 1 hafta yokmuşsun orda noldunu pek kestirmek zor suyun kalitesi de değişmiş olabilir ekledin yavru balıklar baya çoksa.Birde yüzgeçlerdede çoksa darbe belki de erime olmuştur tabi sen daha iyi tespit edebilirsin aklında bulunsun diye yazdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 08:23
     Saydığınız balıklar içerisinde şüpheli sıralamasının başına platiyi koyabilirsiniz. Aç kalan plati gözüne kestirdiği her canlıya saldırdı demek ki. Hazır yeri gelmişken ben hobici arkadaşlarıma tatil yemi ve otomatik yemleme makinelerini önermiyorum. Tatile giderken lütfen güvendiğiniz birine emanet edin balıklarınızı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir