ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
byildiz77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2012 15:32
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2014 12:28
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal YILDIZ
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Balikesir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilal YILDIZ
Tetratec EX 700 Dış Filtre
50 Lt Canlıdoğuran + 10 Litre Yavru Tankı

SON 10 MESAJI

Kuyruk Yenme Sorunu
Merhaba saygıdeğer akvarist arkadaşlarım;
Geçtiğimiz 1 hafta görev dolayısıyla şehir dışında kaldım. Dış filtrem ve yem makinem çalıştı bu süreçte. Yem makinesini yeni aldım test ettim birkaç gün ayarladım ancak sanırım istediğimden az yem verdi. Geldiğimde Aykuyruk damızlık boydaki Molly, Velifera erkeği ve Lepistes erkeği balıklarım ölmüştü. 
Gitmeden yapay sık yeşillik bitkilerle yavrular için bir köşe yaptım ve 15 gün ile 2 aylık arasında olan bütün yavruları akvaryuma saldım. Bugün geldiğimde yavrular ciddi oranda azalmış ve çoğunun kuyrukları yenmişti şu anda bir kaç tanesi can çekişiyor. Bunu hangi balık yaptı acaba? Başka bir Velifera erkeğinin de ciddi oranda kuyruktan darbesi var. Birde yavruların yüzgeçlerinde de hasarlar oluşmuş. Kıyıp ayıramadığım Tülkuryuk Zebra ve Dişi Kılıçtan şüpheleniyorum. 
Tankımda;
2 D Lepistes
1 E , 1 D Velifera
1 Balon , 2 Klasik Molly
1 Platy
5 Bronz Çöpçü
2 Cüce Vatoz
3 Elma Salyangozu kaldı şu durumda.
Bilgilendirirseniz ve konu hakkında deneyim varsa paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla..
Şerid LED sorunu
Mehmet kardeşim;
Bende toplamda 3 metre led var dış aydınlatma ve yavru akvaryumu ile beraber 12 V 1A adaptöre bağlı yetiyor ancak tam performans alamıyorum gerçi ledlerden de kaynaklanıyor tek çip ve çok kaliteli değil bendekiler. Akvaryum ölçülerin benimle hemen hemen aynı. 1,5 - 2 m tek çip led uygundur. 3 çip düşünürsen o zaman 1 m yeterli gelebilir. Kapağa takacaksan tek çipte 3 yada 4, 3 çipte ise 2 sıra yapman bence yeterlidir. 12 V 1A adaptör çok rahat işini görecektir.
akvaryumda ısıtıcı nerde durmalı
Bence tam filtre çıkışına değil de biraz mesafeli olarak yine o alanda daha uygun. Sonuçta filtre sürekli çalışıyor ve ısınan su dağılmaya başlıyor kendim öyle kullanıyorum açıkçası. Ayrıca ısıtıcım da çok aşırı çalışmıyor su ısımı gayet kolay kontrol altında tutabiliyorum.
Solungaç Kısmında Oluşan Şişikler
Fotoğraf: Umarım altta eklediğim fotoğraflardan anlaşılır..

Canlıdaki Belirtiler: Herhangi bir anormallik yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moli, Lepistes, Kılıçkuyruk ve Plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Toxivec, Nitrivec, Contra ve Vitafish

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
1 Hafta Önce %50 su değişimi yaptım her su değişiminde bahsettiğim ilaç ve vitaminlerden uygun oranda ekliyorum ve bir miktar (suyumuz sert olduğu için az miktarda) kaya tuzu ekliyorum. 15 - 20 gün önce fark ettim ancak bir süre sonra büyüme durdu hatta azaldı gibime geldi ama şu birkaç gündür tekrardan büyüyor. Ne olduğunu anlayamadım balığın davranışlarında herhangi bir değişim yok. 
Bilgi ve yapmam gerekenler nedir acaba?

byildiz772013-01-20 01:37:33
Akvaryumu Daha Sıcak Tutmak İçin Önlemler
[QUOTE=blue night] [QUOTE=byildiz77]Benim akvaryumumda hiç ısıtıcı çalışmıyor. Oda sıcaklığı 25-26 derecelerde. Yalnız akvaryumum ikiye bölünmüş durumda sineklikle ve iki kısımda da filtre çalışıyor ve sıcaklık 27 derecelerde oluyor genelde :))[/QUOTE]

Bu nasıl oluyor hocam ya. Evin içi çok sıcak olmalıki ısıtıcı çalışmasın. Kaldıki evin içi 26 derece olurda su nasıl 27 derece olacak? 26  derece olsa ev su 24 olmasını normal karşılarızda.
[/QUOTE]

İnan ki bende anlamadım kardeşim. Şu an hava soğudu içeriside hafif serinledi 24 e indi ısıda. Aklıma gelen tek şey iç filtrelerin motorlarından çıkan ısı. Ustalar daha iyi bilir tabi ki de çözemiyorum bir türlü.
Akvaryumu Daha Sıcak Tutmak İçin Önlemler
Benim akvaryumumda hiç ısıtıcı çalışmıyor. Oda sıcaklığı 25-26 derecelerde. Yalnız akvaryumum ikiye bölünmüş durumda sineklikle ve iki kısımda da filtre çalışıyor ve sıcaklık 27 derecelerde oluyor genelde :))
Yavrularım aç
Daha yeniyim ancak ben yavrularımı  doğduktan bir iki gün sonra artemia ile besliyorum ayrıca vipan baby ile takviye veriyorum gayet de güzel yiyorlar hatta artemiaları kapışa kapışa götürüyorlar.
Artemia öneririm kuru yem yanına..
Molly Vahim Durumda
[QUOTE=blitzkrieg]Mantar gibi görünüyor. Tedavi edilmezse yara haline gelip öldürecektir balığınızı. Mantar tedavisine bir an önce başlayın. Kaya tuzu tek başına bir şey ifade etmez şu durumda. Ayrıca baş aşağı yüzüyorlar demişsiniz. Sanırım biyolojik döngü bozuldu ya da nitrit-amonyak patlaması yaşanıyor şu anda tankta. Balıklar ayrıca zehirleniyor olabilir. Su değerlerinizi gözden geçirmenizde fayda var. Bu aralar tanka yeni balık eklediyseniz mantar onlardan da geçmiş olabilir ama baş aşağı yüzme tankla alakalı bir durum. Geçmiş olur inşallah[/QUOTE]
Teşekkürler dostum. Sabah ilk işim su değişimi olacak gün aşırı değiştiriyorum karantinadaki balıkların suyunu. tuz ve mantar tedavisine devam edeceğim. yeni eklediğim balık yok ancak geçen hafta farklı bir filtre koydum ana tankıma. eskiydi süngeri iyice temizledim. su değiştirmem gerekiyordu 2 - 3 gün böyle idare ettim. su sararmaya başladı ve acil su değişimi yaptım. Bundan sonra balıklar bu hale geldi. Şükür diğerlerinde bir sıkıntı yok ama geç su değişimi ve farklı filtre kullanılmış bunun etkisi olabilir sanırım.
Son bir sorum olacak:
Tuz+Biyoteknik Ichtyo uygun mudur yoksa nasıl bir mantar ilacı önerirsiniz? Isı olarak da normal ısı mı yüksek mi sizce?

Kusura bakmayın bilmeyince sürekli soruyorum mazur görün..
Saygılar..
Molly Vahim Durumda
[QUOTE=ufukgünel] [QUOTE=blitzkrieg]Balığınız beyaz benek değil, neden ichtyo tedavisi uyguladınız anlamadım. Beyaz benek onlarca,hatta yüzlerce nokta şeklinde beyaz kabartı halinde gözlenir. Sizin balığınızda mukoza yaralanması var anlattığınıza göre. Başka balıklarla kavga ya da sert bir objeye çarpma sonucu mukoza travması oluşmuş olabilir. Sadece tuzlu su banyosu,imkanınız varsa mukoza onarımı için anti-stres su katkıları kullanmanız gerekir. Tedavi tankınızın su değerleri ana tankınızla aynı ise yarı yarıya ana tanktan su eklemeniz lazım. Sonra bu söylediğim tedaviyi uygulayın derim. Balık halsiz düştüğü için vitamin takviyesi de şart. Kaybedebilirsiniz acele etmezseniz.[/QUOTE]
 
Mukozanın zarar görmesi sonucu mantar oluşmuş olabilir.Ayrıca columnaris noodle (linkte verdiğim hastalık) bendede vardı (sanırım hala arada bir balıklar yakalanıyor) kuyruk erimesi olmadı hiçbirinde sadece o beyaz şey oldu ve en fazla 1 haftaya öldüler.Buda mantar hastalığı.
 
[/QUOTE]

Linkteki resimler ölmüş sanırım ama ufuk dostum korkutuyorsun beni:( Şimdi ikilemde kaldım ısı konusunda arttırmak mı 24-25 sabitlemek mi? 
Elma Salyangozları Yumurtlamıyor...
Tamam abdülcelil abi :) teşekkür ederim şimdiden gelmeden muhakkak irtibata geçeceğim seninle.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.