KUYRUKTA KANLANMA


sehzaadeÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
İl: Içel
Mesaj: 136
sehzaadeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 13:21
Arkadaslar japonlarımın arasında kücük olanlardan en hareketli balıgımın kuyruk baslangıc yerınde yuvarlak kırmızı birsey çıktı 2 gundur var balıkta herhangı bir değişiklik yok gayet haraketleri eskisi gibi seri aralarında en haraketliside bu benim ilk balıgım ona bir sey olmasını istemem 7,5 aydır bakıyorum.umarım onemli bir seyi yoktur.yapmam gereken bir sey varsa lütfen söyleyin tesekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:30
Kırmızı kanlanmaysa, ve o kırmızı kanamanın etrafı süt renginde şeffaflaşmışsa yavaş yavaşta kuyruk tırtıklar halinde eriyorsa, önlem alınmazsa kuyruk birkaç günde tamamen eriyebilir buna sebep olan ise et yiyen bir bakteridir. Öncelikle üstteki belirtiler vamı bunu belirleyin kanlı yaranın etrafı süt renginde şeffafmı önemli olan bu. Böyleyse yüzgeç erimesi hastalılğı, genelde kötü şu şartları etken olur, diğer bir sebep ise stres, stres yoksa başka balıklar tehdit etmiyorsa. Su değerlerini düşünmek gerekli. Bu balığın kanamalı kuyruğuna başka japonlar saldırabilir. Kuyruk erimesi hastalığından emin iseniz, biryere takılıp yırtılma yahut başka balıkların tehditi koparması söz konusu değilse, yüzgeç erimesiyse, bu balığı ayrı bir tanka ayırıp, kendi akvrayumundan aldığınz yarım miktar su ve yarım miktarda taze su ekleyerek hava motoru hava taşı takviyesiyle balığı uygun ilaçla tedavi edebilirsiniz. Bu ilaçlarda en etkilisi sera baktopur 800 l (50 ml) 23 lira civarı bir ilaç, ikincisi ise mikofish 15 liralık bir ilaç ikisinden birini tercih edip uygun dozda kullanma talimatına uygun kullanıp balığı tedavi edebilirsini, ilaç kulanırken emici süngerli iç filtreler kullanmayacaksınız yahut süngerini çıkartıp kullanın çünkü süngerli filtreler ilacı emer etkisini oldukça azaltır, en sağlıklısı hava motoru yani hava taşı ile suyu havalandırarak balığı tedavi etmektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sehzaadeÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
İl: Içel
Mesaj: 136
sehzaadeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 13:35
Mesut kardeşim tesekkür ederim rengi soldu o kırmızı noktanın su an bir sıkıntı yok iyileşiyor gibi çürüme gibi bir sey yok zaten kuyruga baslamadan hemen yan kısımda kuyruga birleşik değil o kırmızı nokta su an kırmızılıkta matlastı git gide pul rengine yaklasıyor rengi insallah bir an once geçer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir