Kuyu Suyu


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 08:55
Arkadaşlar benim oturduğum apartmanda şebeke suyu henüz bağlanmadı çok uzun süredir kuyu suyu kullanıyoruz. Su motoru ile bütün dairelerin musluklarından su akıyor fakat tuzlu su örnek vermek gerekirse bir çay bardağına 3 çay kaşığı tuz koyun aynı etkiyi gösterir.
Ben balıklarımın bu suda yaşamasına imkan vermediğim için sürekli damacana suyu veya yanda ki inşaattan su çekerek akvaryumlarımı dolduruyordum. Fakat bu işlem hem çok zahmetli hemde sürekli su alamadığım için akvaryumlar kirli su ile uzun süre durmak zorunda kalıyor.
1 adet 300 litre
2 adet 96 litre
1 adet 30 litre
Şimdi sormak istediğim şey 30 litrelik akvaryuma normal musluğumuzdan su doldurdum içine 1 vatoz 1 aysmen attım. Bu gün 1. gün enteresan herhangi bir şey görmedim balıklarda.
Şu anda deneme yapıyorum eğer balıklarda sıkıntı olmazsa diğer balıklarımıda aynı suya koymaya başlayacağım.Sizce doğrumu yapıyorum yanlışmı öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.Kullandığımız suyu daha önce analize yollamıştık babamın tabiri ile kullandığımız su şebeke suyuna nazaran çok sert bir su eğer söylediği gibi sert su ise sıkıntı olacağını zannetmem.

Not: Su içilemeyecek kadar garip bir su yani içtiğinizde tuzlu sanki yağlı gibi bir tat geliyor ağzınıza. ama dediğim gibi aysmen ve vatozda şu ana kadar her hangi farklı bir davranış veya deformeye rastlamadım.
freeasabird2010-12-06 09:38:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 09:25
Balıklar birkac gün olumsuz su ve ısı sartlarına dayanabilir,ancak tuzlu su dedimi iş değişir,senin dediğin su deniz suyu kadar acı olmalı örneklemeyle 1 cay bardagına 3 çay kasıgı tuz bunu insan bile içemez haklımıyım,yanlıs anlamadıysam,Tuzlu suda solunum fazla yapamazlar hava keseleri ve suyu oksıjenden ayrıstırıcı bi nevi cigerleri diyelim zarar görür ve kısa zamanda iflas edip öleceklerdir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 10:47
[QUOTE=gentli67]Balıklar birkac gün olumsuz su ve ısı sartlarına dayanabilir,ancak tuzlu su dedimi iş değişir,senin dediğin su deniz suyu kadar acı olmalı örneklemeyle 1 cay bardagına 3 çay kasıgı tuz bunu insan bile içemez haklımıyım,yanlıs anlamadıysam,Tuzlu suda solunum fazla yapamazlar hava keseleri ve suyu oksıjenden ayrıstırıcı bi nevi cigerleri diyelim zarar görür ve kısa zamanda iflas edip öleceklerdir.  [/QUOTE]

30 litre suyu çift hava motoru ile sürekli havalandırıyorum umarım sizin dediğiniz gibi bir şey olmaz sonuçta ben suyu tarif ederken bu şekilde tarif ettim ama sonuç olarak yanılıyorda olabilirim.


Peki şu anda 30 litrelik akvaryumda olan vatoz ve aysmen 1 hafta boyunca sorunsuz bir şekilde yaşarlarsa sizce diğer balıklarımıda aynı suya koymalımıyım. veya balıkta herhangi bir sorun olduğunu nasıl anlayabilirim veya suyun diğer balıklarımı koymaya elverişli olduğunu nasıl anlarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir