L144 Blue Eye Longfin ve Shortfin Ölümleri


minik hunterÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 142
minik hunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2014 11:24
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Hiç bir belirti yok, dikkatimi çeken sadece yüzgeçlerindeki kan lekeleri ve bazılarının sarı bir renk değil kar gibi beyaz olmaları

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tetra neon, l144 vatoz, Siyah tül vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece su sıcaklığı

Filitrasyon: Pipo filtre sürekli çalışıyor , iç filtre günde 3 saat çalışıyor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada 3/1 su değişimi

Herkese merhaba

uzun zamandır beslediğim l144 vatozlarımda sebebsiz ölümler başladı, akşamları eve gittiğimde 4-8 arası 7 aylık 6-8 cm arasındaki vatozlarımı ölü bulmaya başladım, herhangi bir yem değişikliği, ve başka bileşenler eklemedim suya, daha sonra ise 1 hafta önce küpten çıkan l144 vatozlar ise günlük 10 adete yakın ölmeye başladılar. Balıklarda herhangibir belirti yok fakat 7 aylık vatozlarımın yüzgeçlerinin uclarında biraz kanlı görmeye başladım. Forumda bir kaç konu buldum lakin neden oldugunu belirten bir yazı bulamadım bu ölümleri azaltmam için ne yapmalıyım. Ölen balıkların karınlarında herhangibir şişlik yok fakat karın bölgeleri ise kararmış vaziyette. Herkese çok teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2014 12:27
Bir mantarlaşma belirtisi var, sudaki nitratın artması sebep olabilir, aşarı kirlenme, bozulma gibi sudan sebepler anladığım kadar bu aralar 2 günde bir su değişimi yapıp hatta gerekiyorsa kapasitenin yarısına kadar su değişimi bence iyi gelecektir. yüzgeç uçları kanlı erimeler ise yüzgeç erimesi belirtisi mikofish ilacı buna iyi gelir. Beyaz pamuksu tamaka ise yaralı yerlerin sudan mantar kapması belirtisi yahut colimnaris belirtiside olabilir. mikofsih fayda etmiyorsa, eczaneden terramycin deri yahut göz melhemi alıp 2 TL balığın o sümüksü beyaz pamuksu yerine sürerseniz ertesi güne bile o bölgenin iyileşmeye başladığını görürsünüz günde bir kez sürebilirsiniz, ileri safhalarda yediği bir ögün yeme, yarım prinç tanesi kadar melhemi süpür yedirdiğinizde iyi geliyor. Birde link eklemeyim colimnaris için incelersiniz konuyu. Barajdaki su seviyeleri düştü iyice bu benim balıklarda bile yaptı colimnarisi terramciynle geçirdim bu hastalığın birkaç günde.

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_seruveninin_sonu_lanet_olasi_columnaris_k767201_sn1.asp
mesutok2014-11-10 12:28:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minik hunterÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 142
minik hunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2014 12:37
Merhaba mesut hocam

Bilgiler için teşekkür ederim. terramiciynle deneyeceğim lakin mantarlaşama ve pamuksu bir yapıya sahip değiller bölgesel olara sadece balıkların rengi sarı olması gerekirken komple derilerinin rengi beyaz, mikrofish elimde mevcut var bugün mikrofish deneyeceğim daha sonrada terramciynle tedavi başlatacağım makalım sonuç ne olacak çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2014 16:41
Yüzgeçlerde erime varsa uçlardan kanlı şeklide yaralar, bunlara iyi gelir mikofish, birde fitre bakımı ve su değişimini ihmal etmemenizde fayda var bence. Birde akvrayum içindeki filtreler durdurulunca saatlerce sonra çalıştırılınca içinde artıklar bozulur faydalı bakteriler ölmeye başlar yeniden çalıştırıldığında filtredeki olumsuzluklarda balıkları kötü anlamda etkiler. İç filtreyi herhalde 3 saat çalıştırıp durruyorsunuz ozaman filtre içinde oksijenli suyun geçişide duruyor geçmiş araştırmalarda bunun tekrar çalıştırıldığında balıklara zararı olacağını okumuştum makalete bulursam ekleyeceğim o linki okursunuz.


Bakın üstteki linkte benim alıntı yaptığım yeri okursunuz. Orada çalışmaya filtrelede neler olduğu yazıyor.
mesutok2014-11-10 16:45:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir