L144 Yavru Yemleme Ve Dip Çekimi Nasıl Olmalıdır?


antonyoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 174
antonyoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2016 17:21
Merhabalar dostlar,

Geçen hafta içerisinde sayabildiğim kadarıyla 35 adet L144 Longfin yavrum oldu.

Yavrular yaklasık 1 cm diyebilirim.

Sizlere sorum yavrulara yemleme nasıl yapılmalıdır? Yavrular ana tankta 1e2d damızlıklarla birliktedir. Gördüğüm kadarıyla en ufak yemim dahi yavruların yemesi için büyük geliyor.

Normal hazır yemleri ezerek mi vermeliyim yoksa direk salatalık, ıspanak, biber takviyesi mi yapmalıyım?

Bir de forumdan okuduğum kadarı ile balıklar 3-4 cm olana kadar su değişimi yapılmaması öneriliyor. Dipte kalan pislik ve yem artıklarını çekmem sanırım bir problem yaratmaz ancak su ekleme yapmalı mıyım?

Teşekkürler

Elimdeli yemler:

New Life Spectrum Thera A Small
Tropical Spirulina Super Forte Chips
TETRA PRO VEGETABLE
Hikari Tropical Mini Algae Wafers

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BluesisÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2015
İl: Konya
Mesaj: 179
BluesisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 12:03
Üstad konuyu geç fark ettim. Ben şahsen kendi yöntemimden bahsedeyim. Ben yavruların kesesi kaybolana kadar yuvadan yavruları almıyorum. Erkek vatoz yavrulara yuvada bakıyor. Yaklaşık 13 günlükken falan yavruların keseleri tamamen kaybolduktan sonra ben yavrularımı biolife fx5 yavruluğa koyuyorum. Yavrular 5 cm olana kadar proteinsel ağırlıklı beslenmelidir. 5 cm'den sonra ağırlıklı olarak bitkisel beslenmelidir. Yavruluğa bir miktarda moss koyuyorum. Sabahları yavrulara anaçlara verdiğim çeşitli yemlerden veriyorum. Ama çok az yem veriyorum. Mesela tetra wafer mix yeminin 4'te 1'ini yavrulara sabah atıyorum. Akşamda yavrulara canlı artemia veriyorum. Bende her akşam yavrular artemia yiyorlar [:)] Artemia protein olarak çok besleyici olduğu için yavrular daha hızlı büyüyorlar. Ayrıca tül yavruların gelişimi düzlerden 3 kat daha yavaş oluyor. Yavrular eğer gerekli proteini alamazlarsa çok daha yavaş büyüyorlar. Haftada bir kezde salatalık verebilirsiniz. Yavrular salatalığı seviyor. Haşlanmış ıspanak ve kırmızı bibere pek rağbet etmiyorlar.
Yavrular ilk 2 ayında su değişimine çok hassaslar. 2-3 gün dinlendirilmiş su ile haftada %15-20 kadar su değişimi gerekiyor. Bu su değişimlerinde sıcaklık farkı beyaz beneğe sebebiyet verebiliyor. Aynı sıcaklıkta ve mümkünse hava hortumu gibi ince bir hortumla yavaşça su değişimlerinde canlı kaybı yaşamadım. Ama ani su değişimleri ve sıcaklık farkları yavrular için ölümcül olabiliyor.

Beğenenler: [T]184037,YuriBOYKA[/T][T]228792,anilcanmutlu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184037,YuriBOYKA[/T][T]71210,YYILDIZ51[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir