la fontaine'den masal...


kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 23:54

Merhaba ben Alper. Ben 15 yaşında balık meraklısı bir gencim. Rahmetli babamdan yadigâr balık sevdam. 30 cm’lik akvaryumda lepisteslerim ile başladım hobiye.  Benim bu dünyadaki en güzel uğraşım balıktır. Balıkla yatar balıkla kalkarım sabah ilk işim akvaryuma bakmaktır. Kız arkadaşım falan yoktur benim favori kızlarım her zaman akvaryumlardadır. Lise de öğrenciyim ileride su ürünlerinde okumak tek idealim daha sonra duvardan duvara 15 tonluk akvaryumum olacak.

 Ama bu sırala çok üzüntülüyüm canım çok yandı. Konu zar zor harçlıklarımdan biriktirdiğim paranın çar çur olması değil kızgınlığım gözümün içine baka baka yalan söylenmesi bana. Sizlerle paylaşmak istedim kırgınlığımı. Hobici bir Şükrü ağabeyim var uzak diyarlarda. Bu abimi forum yoluyla tanıdım balıklarını görür görmez aşık oldum. Bu balıkların yavrularını ben büyütmeliydim muhakkak bende de olmalıydı kan kırmızısı renkleri beni alıp uzak diyarlara götürmüştü. Her gece o balıkları akvaryumumda düşledim onlarla yatıp onlarla kalktım.Okuldan gelince ilk işim Şükrü ağabeyimin konusuna girip acaba yeni resim var mı diye bakmak olmuştu en büyük alışkanlığım. Bir gün dayanamayıp Şükrü ağabeye telefon açtım utana sıkıla o güzel kırmızıların yavrularından istediğimi söyledim. Şükrü ağabey sağolsun kırmadı beni adamı sıraya yazdı. Yavru başına 30 lira istemişti biraz fazlaydı ama olsun varsın o kırmızılar için değerdi. Yalnız benden tek isteği ufak bir kaparo göndermemdi. Cebimdeki tüm paramı kaparo olarak yolladım Şükrü ağabeyime.  2 ay sonra yavru sırası bana gelecekti. Para biriktirmeye başladım sonunda şeker bayramında tüm büyüklerimin ellerini öperek balık paramı tamamlamıştım kırmızılarıma kavuşmama çok az kalmıştı. O akşam telefonum çaldı arayan Şükrü ağabeyimdi çok güzel bir haberi varmış bana sıradaki bir kişi akvaryumunu hazırlayamadığı için balıkları geç istiyormuş onun balıklarını bana gönderecekmiş eğer parayı hemen yatırırsam. Şükrü abi ya on numara kral adam. Sabah ilk işim parayı Şükrü ağabeyin hesabına havale edip telefonla Şükrü ağabeyi aramak oldu. “Ağabey paranı yatırdım” diye. Tamam Alper dedi akşam iş çıkışı kırmızılarını veriyorum otobüse sabah karşılarsın. O gece hiç uyuyamadım. Aylardır hayalini kurduğum kırmızların yavruları yarın sabah akvaryumumda olacaktı. Sabah kahvaltı dahi yapmadan 2 saat öncesinde otogara gittim. Ya kırmızılarımın otobüsü erken gelirse beni beklerse yavrucuklarım halleri ne olur. Sonunda gelmişti otobüs balık kutusunu görünce dizlerimin bağı çözülmüştü. Elimde koli ile hızla eve geldim açtım balıkları evet hepsi sağlamdı. Biraz pembe gibi gelmişlerdi ama yol yorgunudur balıklar dedim. Hemen alıştırıp akvaryuma attım. Şükrü abi kıyak adam 1 tane de fazla kırmızı vermişti. Helal olsun delikanlı adam. 3 aydır kırmızılar bende gözümden bile iyi bakıyorum onlara. Canlarım yavrularım onlar benim. Kimseye söylemeyin ama neler yaptıklarına dair ufak bir günlük bile tutuyorum.

 

Dün arkadaşım aradı forumda bir konu açmışlardı kırmızılarla ilgili okusana Alper dedi. Hemen bilgisayarı açıp okumaya başladım kırmızı konusunu şu orijinal kırmızı bu orijinal değil diye tartışıyor büyük ağabeylerim. Son sayfalara yaklaşmıştım ki konuşmalardan sanki benim kırmızılarım gerçek kırmızı değil gibi bir kurt düştü içime. Hemen telefona yapıştım Şükrü ağabeyimi aradım.  Şükrü abi sağ olsun beni rahatlattı yüreğime su serpti benim kırmızılarım orijinal kırmızıymış. Aradan birkaç ay daha geçti birden forumda dolaşırken birden kızmızı konusuda ki tatışma ilgimi çekti açtım sayfayı. Keşke açmasaydım keşke görmeseydim o yazıları. Dünyam yıkıldı. Ne mi gördüm. Şükrü ağabeyim yazmış konuya benim kırmızılarımda gerçek kırmızı değil ama ben söyleyemiyorum kimselere diye birine gizliden söylemiş ve bu yayılmış. Sordum soruşturdum doğruymuş orda yazılanlar herkes görmüş duymuş.

 Ah bea Şükrü ağabey ne suçum vardı benim. Sen onlara kırmızı değil pembe deseydin de alacaktım ben o balıkları aşıktım ben onlara. Neden öyle söyleme ihtiyacı duydun bana ne istedin benim üç beş kuruş harçlığımdan. Oysa ki ben sana güvenmiştim Şükrü ağabey yapmaz öyle şey demiştim delikanlıdır o. Bana o telefonda saatlerce anlattıkların masalmıydı oysa ki ben küçükken babamdan la fontaine'den masalları çok dinlemiştim ama sonu hep güzel bitmişti bu neden böyle oldu?. Bunu da mı yapacaktın Şükrü abi bana? Tüm bunlara rağmen balıklarım pembe de olsa benim gözümde onların hepsi birer kırmızı ben onları şimdi eskisinden daha çok seviyorum çünkü onlar benim biricik aşklarım evlatlarım. Ama çok büyük ayıp ettin Şükrü ağabey çok büyük.

 

Yukarı da adı geçen şahıslar ve balıklar tamamen hayal ürünüdür. Bu demek değil bu tip olaylar yaşanmıyor. Her hafta her gün bu ve buna benzer birçok olay meydana geliyor ve çok üzülüyorum bu arkadaşlarıma kardeşlerime. Aklıma birden böyle bir hikâye yazmak geldi ve yazdım umarım okuyan arkadaşlara bir şeyler anlatabilmişimdir.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 00:05
Bu konu bana biyerlerden tanıdık geldi.
Ama Recep sende de ne edebiyat ruhu varmıs be kardesim,herkesin harcı değil böyle öyküler yazabilmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuhammedOnerÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2011
İl: Van
Mesaj: 290
MuhammedOnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 00:12
Harika olmuş kutluyorum sizi çok güzel bir noktaya çok güzel bir objektifden değinmişsiniz.. Temennim Şükrü abilerin okuması ve biraz düşünmesi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 00:15
Recep ticari para hırsı ne din ne ırk ne gurur ne şeref ne vatan bişey bırakır insan oglunda para için herşeyi yapar.

Benim balıklarıma bile laf uzattılar sırf kendi balıklarımı satıyım diye onun için insanlıgın kuralı budur
Tutar akrabamdır kardeşimdir der göz göre göre insanların dolandırlmasını izler insan oglu degişiktir 
ne Alperleri yerler bu ugurda. 

Bizlere ne düşer yönetim daha şeffaf yaklaşır daha yardımcı olur iyi niyetli insanlarımız daha çok destek verir daha  çok paylaşım yapar bilgilendirmeler yapar ve ülkemizde hobi ilerler afrikadan ne bulursak toplayıp getirelim taktikleriyle diyilde paylaşımla eytimle büyür.

Saygılar.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 00:55
Recep bey yazınız çok güzel,  etkilenmedim  desem yalan olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efsane07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1005
efsane07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 01:02
İnan kalavyenin tuşlarına bakıyorum onlarda bana bakıyor ama ne yazacağımı bilemedim:ya nerdeyse gözlerişmden yaşlar gelmeye başlamıştı ah be şükrü dedim bu insana yapılırmı bu diyordum ki içimden ah vah çekiyordum sonunu sabırsızlıkla okuyayım derken ya hayal olduğunu anlayınca içimden bir ohhh be dedim bende kendimi öyle kaptırmışım ki o kırmızı balıklara acaba o kırmızı dediği aşık olduğu balık hangisi diye bende hayal kuruyordum.Ne güzel senaryo yazmışsın be kardeş bir kez daha tebrik ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 08:00
Neden bana bu kadar tanıdık geldi acaba ?

Şu anda emin ol telefona sarılıp bahsi geçen konuşmayı farklı bir tür üzerinden yapan çok kişi var.

Ama gerçekler ve gerçekler her zaman severim gerçekleri hayatıma damga vuran bir kadından dinledim son yalanlarını ve yalan olduklarını bile bile dinledim gözünü kırpmadan gözlerimin içine bakarak anlattı bana.

İnsan oğlu çiğ süt emmiş derler kim demişse az demiş.

Yalanla dolanla yürümez dünya gerçekler elbette ki karanlığın içinde güneş gibi eninde sonunda yükselir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 09:30
Recep tanımış olduğum bir yayınevi var hemen tanıştırıyorum seninle.   Şaka bi yana yazılanlar gerçekten masalsı da olsa etkileyici. Ama sadece masalsı deyip geçmek olmaz. Konu hayal ürünüde olsa bu tarz konularla her zaman karşılaşabiliyoruz. Temennim bu denli hobiye yeni başlamış bilgi konusunda ve insanları tanıma konusunda deneyimi olmayan genç arkadaşlarımızın konudaki Şükrü abiler gibi kişilerle karşılaşmamasıdır. Allah bütün hobicileri Şükrü abi gibilerinden korusun. Yerinde ve güzel bir anlatım tadında yazı olmuş Recep. Tebrikler.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scorpion26Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Kayıt: 04/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1612
scorpion26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 09:37
Allah tüm hobici kardeşlerimizi Şükrü abilerden korusun. Çok güzel anlatmışsın kardeşim. Sonunda derin bir oh çekmedim desem yalan olur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 09:41
Daha ne ve nasıl yazılabilirdi ki ,çok güzel olmuş . Ağzına ve yüreğine sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 09:57
[QUOTE=efsane07]İnan kalavyenin tuşlarına bakıyorum onlarda bana bakıyor ama ne yazacağımı bilemedim:ya nerdeyse gözlerişmden yaşlar gelmeye başlamıştı ah be şükrü dedim bu insana yapılırmı bu diyordum ki içimden ah vah çekiyordum sonunu sabırsızlıkla okuyayım derken ya hayal olduğunu anlayınca içimden bir ohhh be dedim bende kendimi öyle kaptırmışım ki o kırmızı balıklara acaba o kırmızı dediği aşık olduğu balık hangisi diye bende hayal kuruyordum.Ne güzel senaryo yazmışsın be kardeş bir kez daha tebrik ederim[/QUOTE]


Gerçek bir hayat hikayesinden alınmış hayal ile uyarlanmış bir yazı şükrü abiler hep var hep var olucak
bizler gibi dürüs insanlar ugraştıkça onları yuvallarına sokucagız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengizzÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 286
cengizzÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 10:00
Kardeşim yüreğine sağlık çok güzel bi yazı olmuş allah şükrü abilerin yalanlarından korusun bizi:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 10:30
Mademki  bu hikaye gerçek bir hayat hikayesinden alınmış , defalarca bu tür olaylar yaşanıyor,bu olaylara sebebiyet veren kişiler belli ve ortada bir sürü mağdur insanlar var harçlığını biriktiren,çoluğunun çocuğunun rızkını bu balıklara veren kişiler var.Herkesin yazdığını okudum az çok bu işleri yapan kişiler var tanıdığınız. O zaman bu işleri yapan kişileri yazın (bu ben bile olsam) veya yazalım insanlar kandırılmasın üstü kapaklı konuşmayalım siz yeterki şu kişi şu işi yapıyor deyinki inasanlar içindekileri bir döksün rahatlasın.Bakalım o zaman kimler kimleri tanıyor,kimler ne işler çevirmiş  görelim.Herkes o kişileri tanısın.
KESTO2011-09-14 10:30:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuktonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2007
İl: Bursa
Mesaj: 484
ufuktonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 10:40
Şükrü abi gibilere gerekli dersi verecek olan yine bizleriz arkadaşlar bunu sakın unutmalayım.Şükrüler nasıl bizim sayemizde popiler olabiliyorsa bizler sayesimdede kafaları ezilebilir.Bu tarz insanların hobiyi lekelemesine ve de sütten çıkmış ak kaşık gibi davranmalarına kızdığım kadar başka birşeye kızmıyorum.Onun için bu tarz insanlara dikkat diyorum.Herkez güzel güzel hobisini yapsın,satışını yapsın bırakın bol para kazanma hırsını ve herşeyin en iyisi bendedir havasını.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir