Leleupi'lerim yavruladı


mstfpklÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2007
İl: Aydin
Mesaj: 8
mstfpklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 00:00
Merhaba arkadaşlar,
 
120 lt'lik tanganyika tankım var. Sekiz küçük boy frontosa ve iki calvus ayrıca da iki leleupi ekledim iki ay önce, bir hafta önce leleupilerin yavrularını farkettim, hiç beklemiyordum. Ortası delik bir saksı olmasına rağmen akvaryumun orta arka kısmında iki kayanın arasını eşmişler. Orada farkettim yavruları, şimdi de önlerine yapay plastik çimlerden ekledim. Yavrular saklanabilsin diye. Ama yavrular yinede bu çimlerin 4-5 parmak üzerinde geziniyorlar. Sürü halinde anne ya da babadan biri sürekli yanlarında oluyor ve diğer balıkları da uzak tutuyorlar. Bir kaç gündür takip etmekteyim. Frontosaların bir karış kadar yaklaştıgını gördüm. Ama buna rağmen yavrulara herhangi bişey yapmıyorlar. Sanki pek de umurlarında değilmiş gibiler, iki adet calvus da ayrıca uzaklarda takılıyor. Herhangi bir yaklaşımlarını görmedim. Yavrular çok daha belirgin olmaya başladı. Acaba bu şekilde büyümelerine izin vereyim mi diye düşünüyorum. Yoksa diger balıklardan zarar gelir mi? Vatoz bile yaklaşmaya çalışmıştı, tabandan ama anne baba ikisi birden hamle yapıp vatozu uzaklaştırdılar. Vatoz artık yaklaşamıyor bile. Bir haftadır merakla ve ilgiyle izliyorum gelişmeleri ve anne babanın yavrularını koruma içgüdüsüne hayran kaldım diyebilirim. Her ne kadar da baskı gelmediyse diğer balıklardan, ne yapmam gerekiyor? Acaba böylece bırakayım mı, yoksa frontosalarla calvusları başka bir tanka mı alayım? 120 lt lik bir tankım daha var. Ama dediğim gibi bir rahatsızlık yok gibi, yavrular diğer balıkların gözlerinin önünde ama bişey yapmıyorlar. Bu ayrıca benim tanganyika da ilk yavrularım, herkese nasip olur umarım.
 
Teşekkürler. 
halongan2008-04-11 00:06:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 00:25
Merhabalar öncelikle tebrikler.

Leleupiler genelde kovuklara yavrularlar. Ama güvenli görmedikleri zaman daha güvenli gördükleri herhangi bir kayanın dibine yumurtlayabilirler. Yavruların koyduğunuz yapay bitkilerin arasında gezmemeleri doğalarından kaynaklanıyor.

Calvuslar ile neolamprologuslar arasında hep bir savaş vardır. Her ne kadar neolamprologuslar az bir farkla baskın geliyor olsada calvusların iyi bir yumurta ve yavru avcısı olduğunu unutmamak gerekir.

Yavruların hepsini kayıpsız büyütmek istiyorsanız bir hortum aracılığıyla sifonlayabilirsiniz.

Malawilerden alıştığınız hızda yavruları büyümez. Yavaş yavaş büyürler. Biraz sabır ve artemia gerektirirler.

Tekrar tebrikler.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfpklÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2007
İl: Aydin
Mesaj: 8
mstfpklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 15:13
Teşekkür ederim,
 
biraz daha bekliyeyim,eğer bir rahatsızlık sezersem yavruları hortumla çekicem,bu arada diğer akvaryumu da hazırlarım..gördüğüm kadar tanganyikalarda büyüme genelde yavaş oluyor hep ama yine de seviyorum.
 
bu arada leleupi dişi ve erkeği eş olduklarına göre ne kadar sürede bir yavrularlar ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir