ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mstfpkl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2007 20:56
Son Ziyaret:
19 Ocak 2009 15:13
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Pekel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Pekel / Didim - Altınkum
Frontoza - Calvus - Leleupi

SON 8 MESAJI

Leleupi'lerim yavruladı
Teşekkür ederim,
 
biraz daha bekliyeyim,eğer bir rahatsızlık sezersem yavruları hortumla çekicem,bu arada diğer akvaryumu da hazırlarım..gördüğüm kadar tanganyikalarda büyüme genelde yavaş oluyor hep ama yine de seviyorum.
 
bu arada leleupi dişi ve erkeği eş olduklarına göre ne kadar sürede bir yavrularlar ?
Leleupi'lerim yavruladı
Merhaba arkadaşlar,
 
120 lt'lik tanganyika tankım var. Sekiz küçük boy frontosa ve iki calvus ayrıca da iki leleupi ekledim iki ay önce, bir hafta önce leleupilerin yavrularını farkettim, hiç beklemiyordum. Ortası delik bir saksı olmasına rağmen akvaryumun orta arka kısmında iki kayanın arasını eşmişler. Orada farkettim yavruları, şimdi de önlerine yapay plastik çimlerden ekledim. Yavrular saklanabilsin diye. Ama yavrular yinede bu çimlerin 4-5 parmak üzerinde geziniyorlar. Sürü halinde anne ya da babadan biri sürekli yanlarında oluyor ve diğer balıkları da uzak tutuyorlar. Bir kaç gündür takip etmekteyim. Frontosaların bir karış kadar yaklaştıgını gördüm. Ama buna rağmen yavrulara herhangi bişey yapmıyorlar. Sanki pek de umurlarında değilmiş gibiler, iki adet calvus da ayrıca uzaklarda takılıyor. Herhangi bir yaklaşımlarını görmedim. Yavrular çok daha belirgin olmaya başladı. Acaba bu şekilde büyümelerine izin vereyim mi diye düşünüyorum. Yoksa diger balıklardan zarar gelir mi? Vatoz bile yaklaşmaya çalışmıştı, tabandan ama anne baba ikisi birden hamle yapıp vatozu uzaklaştırdılar. Vatoz artık yaklaşamıyor bile. Bir haftadır merakla ve ilgiyle izliyorum gelişmeleri ve anne babanın yavrularını koruma içgüdüsüne hayran kaldım diyebilirim. Her ne kadar da baskı gelmediyse diğer balıklardan, ne yapmam gerekiyor? Acaba böylece bırakayım mı, yoksa frontosalarla calvusları başka bir tanka mı alayım? 120 lt lik bir tankım daha var. Ama dediğim gibi bir rahatsızlık yok gibi, yavrular diğer balıkların gözlerinin önünde ama bişey yapmıyorlar. Bu ayrıca benim tanganyika da ilk yavrularım, herkese nasip olur umarım.
 
Teşekkürler. 
halongan2008-04-11 00:06:52
Denizli
merhaba denizliden değilim ama grubu desteklemek adına burdayım diyebilirim,denizlide samimi arkadaşım var belki bir gün bende katılabilirim toplantıya bir çayınızı içerim artık.
 
Tanganyika tankım var,lelupi frontoza,calvus
PH
Engin Bey,
 
Cevabınız için teşekkürler, internetten ürünü buldum, deneyip test yoluna gideceğim.
 
 
PH

Sayın Esener,

 
Cevabınız için teşekkürler,bunu daha önce bir kaç kişiden duymuştum sözlü olarak ama yine de insan emin olamıyor işte.
 
Saygılar,
PH
Merhaba Arkadaşlar,
 
Tanganyika akvaryumumda ph konusunda bilgiye ihtiyacım var,bazı bilimsel yazılar var ama cok karmaşık geldi, biraz daha basit doğal bir yoldan ph seviyesini yüksekte tutmanın bir yolu var mı ?
 
Teşekkürler,
dış filtre yeterli değil
Cevaplarınız için teşekkür ederim,
 
Sump olayını bir araştırmam gerekiyor,olmadı bir tane daha tetra 1200 almamız gerekecek,haftada 1 su değişimlerini de uygulayacağım.
 
Internetten aqua safe sipariş ettim ama halen tedarik sürecinde inşallah gelirse yakında kullanacağım sanırım faydası olur.
 
Su sertliği düşündürüyor bir yandan..basit yoldan su sertliğini yüksekte tutmanın yolu var mı,malum tanganyika...kimyasal olaylara hiç girmek istemiyorum da o yüzden,bazı söylentiler var,akvaryumda çok kaya olursa suyu sertleştirirmiş ne kadar doğru bilemiyeceğim.
 
Saygılar
dış filtre yeterli değil
Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım,
 
İş yerimize 750 litrelik bir tanganyika tankı yaptırdık, 30 kadar frontoza var (5-6cm) yunus ve sarı prensesler de var ama onları calvusla değiştirmeyi düşünüyoruz. Asıl meselemiz dış filtre, daha önce daha küçük bir tankta kullanmış oldugumuz tetra 1200 ü taktık ama verim alamıyoruz haliyle, sudaki bulanıklığı gideremedik tetranın daha büyük bir dış filtresi de yok, ne tavsiye edersiniz? bu arada 1 tane daha tetra 1200 alıp taksak nasıl olur ?
 
İlk kez tanganyika olayına girdik malaviden sonra inşallah hayırlısı olur, frontoza va calvus'la devam etmeyi düşünüyoruz şimdilik.
 
Uzman arkadaşlara kısa bir soru daha akvaryum ışıgını gece kapatılım mı ? faydası ya da zararları nelerdir acaba.
 
Herkese bol keyifli akvaryumlu günler dileğiyle...
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.