Leleupilerimle ilgili yem sorunum var


specterÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 47
specterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 19:56
 Merhaba arkadaşlar. Ben 90 ltlik tankımda 1e2d leleupi beslemeye başladım.Akvaryumda sadece leleupiler ve 1 adet küçük leopar vatoz var. Leleupilerim için ön cama sera o-nip tablet yerleştirdim fakat leleupiler o-nipi yemek yerine parçaladılar ve onip hızlıca akvaryuma dağılmaya başldaı ben de müdahale edip yemi çıkarttım ve yemler dibe çökünce dip çekimi yaptım.
 Daha sonra leleupilerime yeni aldığım NLS There A+ yemden verdim. Her ne kadar aşağı doğru inen yemlerin az bir kısmını kapmış olsalar da su üstünde olan yemleri ve tabana çöken yemleri niyeyse yemediler.
 Kum olarak silis kum kullanıyorum ve there a+ kumun içinde gözle çok zor ayırt ediliyor. Balıklar ise kokusunu alıyor fakat tam yerini tespit edemiyor. Şu an elimde başka garnül yem yok.
 Balıklarımın yem yemesi için ne yapabilirim?
 Besleme biçimim mi yanlış yoksa balıklar onları yerler mi?
 Bir de dibe çöken ve yenmeyen yemler nitrat dengesinde büyük bir oynama yapıyor ve olumsuzluklar baş gösteriyor. Her seferinde dip çekimi yapmak da gerçekten zahmet verici bir iş olsa gerek.
 En kısa zamanda yorumlarınızı bekliyorum.


    TEŞEKKÜRLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

magnumÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2007
İl: Konya
Mesaj: 207
magnumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 22:05
Lelopiler çok fazla su yüzeyinden yem alan balıklar değiller bu nedenle suya geç batan yemleri uzun süre yemeyeceklerdir.Yemlere alıştırana kadar günde bir defa az miktarda yemleme yapın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir