Leleupim çok ters bir yeri kazıyor


perfectoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 153
perfectoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2007 21:39
Arkadaşlar,

Birkaç gün önce 2 çift eş tutmuş ve yavru veren leleupi aldım. Büyük erkek 140 litrelik akvaryumda bulunan 4 red rubin ve 3 nigripinnise hakimiyetin kendinde olduğu konusunda çok hızlı bir ikna turu yaptıktan sonra bugün aşağıda fotoğrafta gördüğünüz saksının altındaki düz siyah taşın altındaki kumları alıp orayı çukur yaptı. Şimdi bunun üreme öncesi davranış olduğunu bilmekle birlikte endişem şu ki, bu davranış şu demek mi oluyor,"ben burayı beğendim,sen saksıyı boşuna koymuşsun" ?

Tabii bu durumda orada çıkacak olan yavrulara diğer balıkların atak yapması muhtemel ve ben siyah taş ve saksıyı yavrular çıktıktan sonra taşımak için hazırlamışken beni çok şaşırttı. Şimdi ne yapacağım ? Yani yavruları kaderlerine terk edemem. Bana konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canmuratÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 14
canmuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2007 21:42
kendılerıne neresı uygun ve neresı daha emnıyetlıse orayı yuva yaparlar ve o yuva yaptıkları yerlerın hakımıyetını brakmazlar  yuvayada kımseyı yanastırmazlar ama  bellı olmaz yuvayada daha sonra gırıp yumurtalarını bırakıyorlar bendekılerde oyle yapıyorlar ama yumurta dokme zamanı geldımı kupe gırıyorlar orda dokuyorlar saygılar.............

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2007 00:47
Bunun sebebi hazırladığınız kasenin fotoğrafdanda göründüğü üzere arka kısmının açık olması, girişinin büyük olması ve içeri direkt ışık alması olabilir. Balık haliyle kendince daha güvenli bi yeri yuva edinecektir.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir