Lemna Minor (su Mercimeği)


gamaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 59
gamaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 11:05
Selam arkadaşlar.. uzun süredir elimi sürmediğim kurulu akvaryumumun kısmen düzenini bozup, , ilk gün yarı yarıya su değişimi uyguladım.. su değişiminden önce kumu baya bir karıştırdım ve kaba pislikleri bozulmadan önce dış filtrem ile temizledim..bozulan dış filtremin yerine yenisini aldım, su değişiminden ve yeni filtremi sisteme ekledikten sonra Nitrat seviyem çok çok yüksek çıktı.. üç gündür de kısım kısım su değişimi yapıyorum Nitratı biraz olsun düşürebildim fakat halen istenilen seviyede değil.

Şimdiki balıklarım( hepsini yeni aldım) Lepistes 19 adet, moly 5 adet, 3 vatoz Bitkiler bol miktarda Anubias ve Bol miktarda Java fern ve kök olarak mangrov 3 parça

Elimde az miktarda Lemna Minor mevcut.. forumda okuduğum kadarı ile amonyak nitrit ve nitrat gibi bizim istemediğimiz oluşumları azalttığı bahsediliyor. Ayrıca çılgınca bir gelişim gösterdiği yazılmış.. 90*33*55h ölçülerindeki akvaryumumun yüzey seviyesine yüksek olmayan tül yavruluk hazırlayıp burada gelişmesini ve akvaryumun yüzeyinin tamamına ulaşmasını engelleyici bir düzenek içinde bu bitkiyi kullanmak istiyorum, akvaryum dolap içinde ve üst seviye görünmediğinden görüntü bozulmayacak o kunuda sıkıntım yok , sorum şu, bu tül aparat içinde suyun akışı az olacağı için akvaryum bakteri dengesi oturana kadar bahsi geçen oluşumları azaltmada fayda sağlayabilirmi ? şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 11:15
Sorun olmaz ama o kadar uğraşmaya gerek yok. Fazla çağalırlarsa kepçeyle alırsınız hepsini.

Teşekkür Edenler: [T]104553,gama[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir