ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kromatit
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5065
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2015 23:10
Son Ziyaret:
15 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
6624 [2.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Ali
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Ali

SON 10 MESAJI

Betta Balığımın Nesi Var
Düzenli su değişimi ve en az 2 farklı kaliteli yem ile toparlar. Balık bakımsızlıktan bu halde. Filtre suda çok dalgalanma yapıyorsa o da yoruyordur. Fanusta bakmayın.
25lt Akvaryum
Tıklayınız. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp[/URL]
Kontrolden Çıkan Salyangozlar
Salatalık dilimi ile tuzak yapabilirsiniz, seranın salyangoz tuzağı var onu kullanabilirsiniz, katil salyangoz koyabilirsiniz, makrakanta da işe yarar ama bu hacimde olmaz, karides yok ise bakır içeren ilaçları deneyebilirsiniz. En önemlisi irili ufaklı gördüğünüz her salyangozu akvaryumdan çıkarmak. Bunların bir kısmı filtrede yaşıyor olacak. Filtre hortumlarını, haznesini, kovasını, sepetini de temizlemeniz lazım.
70 Lt Plastik Kapta Lepistes
Esneme yapar ama güneşe maruz kalmazsa kolay kolay kırılmaz.
Tetra 500mg Kapsül Hakkında
[QUOTE=Erat07]Farmakoloji dersi almış birisi olarak söylüyorum insanlar için üretilmiş antibiyotikleri çoğunlukla hayvanlarda kullanabilirsiniz ki zaten bazı ilaçlarda ortaktır tek sorun dozajini nasıl ayarlayacaginizdir aslında viral olmayan hastalıklardan kurtulmak oldukça kolaydır çünkü bakteri ve mantarlar ilaçlara karşı oldukça zayıftır ve çoğunlukla birçok antibiyotik hayvanlarda ve balıklardada işe yarar bloat ve dropsyde cipro kullanımı gibi balıklara bunları bir kedi köpek gibi oral yolla veremeyecegimize göre bunun dozajlamasi çok zor olacağına göre yapılacak tek şey suda çözelti haline getirerek vermektir bununla ilgili birçok hobicinin farklı deneyimleri ve bunların sonucunda verdikleri tavsiyeler mevcut zaten elden bu tavsiyeler doğrultusunda uygulama yapmaktan başka birşeyde gelmez malumunuz akvaryum balıkları konusunda uzmanlaşmış çok az veteriner yapılmış çok az araştırma üretilmiş çok az ilaç ve yine çok az çeviri bulunuyor..
Balıklarda insan ilaçlarını kullanmak zararlıdır yanlıştır tezi dozajlama gibi sorunlar nedeniyle kısmen doğru olsada iç parazit dropsy dış parazitin ilerlemiş hali açık yaralar mantar gibi hastalıklar zaten balığı ölüme götüreceği için bu ilaçları kullanmaktan başka çaremizde bulunmuyor.
Burada dikkat edilmesi gereken bir başka konu doğru ilacın doğru hastalığa kullanılması gerekliliğidir her ağrı kesici birbirinden farklı ve endike olduğu bölge farklı olduğu gibi([B]parasetamol parasempatik sistemden kaynaklanan ağrılara iyi gelirken etadolak eklem sinir sistemi ağrılarına endikedir) her antibiyotikde her bölgeye fayda etmez örneğin cipro batın bölgesindeki her enfeksiyonda kullanılabilir ama üst solunum enfeksiyonlarında amoksilav kullanılmaktadır yada diş ve çene bölgesinde klamoks kullanılması gibi yani eğer baliginizda mantar enfeksiyonu olduğunu düşünüyorsaniz antifungal bir ilaç kullanmak daha mantıklıdır yada dış parazitte cipro gibi sindirim sisteminde endike bir ilaç kullanmak balığa zarar vermekten başka birşey değildir elinizdeki herhangi bir ilacı kullanacaksanız mutlaka geniş spectrumlu olan antibiyotikleri tercih etmelisiniz.[/B]
Dozajlama sorununa geri dönersek; birçok deneyimli on yılların hobicisinden bile şunu duyarsınız metilen mavisi 100 litreye sukadar damla bukadar damla aslında bu oldukça yanlıştır çünkü piyasadaki metilenlerin yoğunluğu birbirinden farklıdır ve uygulama yapılırken damla ayarı değil ppm gozetilmelidir ama buna hiç dikkat etmememize rağmen çoğunlukla metilen uygulaması faydalıdır çözüm üretir ve zarar vermez peki ya doğru dozajı nasil bulabiliriz eğer kullandığınız bir antibiyotik ise baliginizin cinsi büyüklüğü hastalığın ilerlemesi gibi konuları gözeterek daha önce uygulama yapmış ve çözüm almış kişilerin tavsiyeleri uygulanabilir yine dediğimiz gibi aksi halde balık zaten kaybedileceği için bir başka çözümde yoktur.
Kendi deneyimimden bahsetmek gerekirse tropheus maswa kolonime eklediğim dişi takviyesinden sonra balıklarda bloat iç parazit keyifsizlik gibi sorunlar baş gösterdi ilk ölümden sonra sindirim sistemine endike bir antibiyotik ile müdahaleye başladım belirti gösteren balıklari oldukça güçlü ve geniş spectrumlu bir antibiyotik ile 25ltlik karantina akvaryumlarında dört günlük bir tedavi sonucunda ana tankada agresif müdahaleler ile tamamen kurtuldum bu süreçte kolinin 1/3 tamamen hastalandı ve bazıları iki kez tedavi etmek zorunda da kaldım ama en nihayetinde koloni kaybı yaşanmadan eski sağlığına kavuştu..
Uzunca bir yazı oldu ama hap bilgiler dışında olayın mantığını bilimini açıklayarak en doğru yolu bulmanız için biraz açmak zorunda kaldım ne yazikki bu hobide hap bilgiler bunu böyle yapacaksın çünkü böyle yada hiçbir bilgi bulunmayan konular yüzünden biz hobiciler çoğu zaman çaresiz kalabiliyoruz belki konudan muzdarip diğer insanlara da faydalı olur yukardaki bilgiler sadece canlı doğuranlar için değil tüm balık türleri için geçerlidir hatta sadece balıklar değil diğer hayvanlar içinde bknz; kedilerde teramisin reçete edilmesi ama hangi balığın neye hassas olduğunu bilmeden uygulama yapmamakda gerekir vatozlarin tuza hassasiyeti bilinen bir konu iken tuz banyosu yaptırmak yanlış bir uygulama olur (bu arada vatozlu akvaryumlarimda tuz kullanıyorum önerilen dozun yarısı kadar ve dip çekimlerinden hemen önce)
Saygılar.[/QUOTE]
Öncelikle farma dersini onlayn mı aldınız onu sormak istiyorum. Ders notlarınızdan hatırladığınız birkaç şey kalmış onlar da hayal meyal. Parasetamolün parasempatik sistem ağrısı ile ilişkisi yok mesela. Veya klamoks ile amoksilav aynı ilaç. Batında da cipro kullanılıyor. Antibiyotik kullanımında ilk tercih olası etkene karşı spesifik ilacı tahmin etmektir. Yanıt alınmazsa geniş spektruma geçilmeye çalışılır.
Çoğu ilacın bir dozu 70 kilo insana göre ayarlanır. Yani az miktarda suya bir kapsül veya tablet ilaç eritmek muhtemelen balığa fazla gelecektir.
Google'da su ürünlerinde ilaç kullanımı diye aratırsanız tonla kaynak var. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/eatmaca/119893/Su%20%C3%BCr%C3%BCnleri%20yeti%C5%9Ftiricili%C4%9Finde%20kullan%C4%B1lan%20ila%C3%A7lar.pdf
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/eatmaca/119893/Bal%C4%B1larda%20ila%C3%A7%20kullan%C4%B1m%C4%B1.pdf
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/eatmaca/119893/Bal%C4%B1klarda%20antimikrobiyal%20ila%C3%A7lar%C4%B1n%20kullan%C4%B1m%C4%B1.pdf
https://vetkontrol.tarimorman.gov.tr/adana/Belgeler/Dergi%202014/5.Sayfa.pdf
Araştırmak istenen dergide yayınlamış makale de bulabilir. Gece gece derinlemesine bakmadım.
Mesutok Vefat Etmiş
Allah rahmet etsin.
3 Balığım 10dk Arayla Öldü
Sorun 12 litre. Alttakini de okursunuz.
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Su Değişimi
Kovayı veya bidonu kaldıramıyorum belim ağrıyor diyorsanız suyu bir kovaya döküp kafa motoru ve iç filtre ile akvaryuma basıyorsunuz. Küçük hacimde bir çıkar yol bulunur. Büyük hacim için depoydu, büyük çöp kutusuydu yaratıcı bir çözüm lazım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176810/210620170228271.jpg[/IMG]
Bu Su Nasıl Temizlenir
İç veya dış filtrenin içine elyaf veya ince sünger koyun. Filtreyi çalıştırın. Ertesi gün elyafı değiştirin. Kendisi geçer uğraşmaya gerek yok.
Kare Akvaryum
Öncelikle 70 cm dibe müdahale edip edemeyeceğinizi kesinleştirmek için kol boyunuzu ölçmenizi öneririm. Daha önce 60 cm kullandım. Derin akvaryum zor olur biliyorum.
Ciktlet türleri için geniş taban alanı daha iyi bir seçim olacaktır. Bir de mobilyası ile beraber buzdolabı büyüklüğünde bir şey bence pek estetik olmayacaktır. Benim düşüncem böyle.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.