Lepistes akvaryumu önerileriniz...


balikmeraklisiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2016
İl: Izmir
Mesaj: 52
balikmeraklisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2018 15:38
[IMG]http://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2018/01/lepistes-baliginin-ozellikleri-nelerdir-960x480.jpg[/IMG]

Lepistes Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Küçük bir tür olan lepistes, boyutunun aksine, büyük akvaryumlarda yaşamak için yaratılmıştır. Doğal ortamlarında, göllerde ve durgun tatlı sularda yaşadıklarından, sonradan renklendirilmiş akvaryum taşları yerine, doğala yakın akvaryum kumuyla uyum sağlarlar. Isısı sabit tutulan, havalandırması aksatılmayan, yeşillikler ile zenginleştirilmiş bir akvaryum, fazlasıyla yeterli olacaktır.

Akvaryum bakım kitaplarında pek bahsi geçmeyen ve fakat son derece önemli olan bir konu ise; güneş ışığı almasıdır. Doğal güneş ışığı alan bir akvaryumda yaşayan lepistesler, ayrıca ışıklandırmaya gerek kalmadan, geceyi de yaşayarak, son derece sağlıklı olabilirler. Yapıları gereği, ışık gördükleri sürece gündüz sanan lepistesler, hava karardıktan sonra, ışıklandırma yapılmadığı takdirde dinlenme haline geçeceklerdir.

Doğal ortamlarında, sıcak iklimlerde yaşadıklarından, soğuğa dayanıklı değillerdir. Akvaryumun su sıcaklığı, minimum 24 derece olmalıdır. Suyun aşırı ısınması engellenmeli ve 25 dereceyi geçmemesi sağlanmalıdır. Oksijensiz suya dayanamayan bir tür olduğundan, suyun ısısı kadar, havalandırması da önemlidir.

[B]Kaynak[/B] [URL]http://bilgihanem.com/lepistes-baliklari-hakkinda-bilgi/[/URL][EDIT]balikmeraklisi,2018-03-06 15:39:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2018 16:03
[QUOTE=Liveyourlife]

div
/divdivNormalde akvaryum ısısı 25 -26 dereceler arasında duruyor ama ısıtıcıyı çalıştırdığımda 30ları buluyor herhalde ısıtıcıda sorun var./div[/QUOTE]

3 olasılık var:

1- Isıtıcının termostatı bozuk, sıcaklık set değerini aştığı halde akımı kesmediği için ısıtmaya devam ediyor. = yeni ısıtıcı alınacak

2- Isıtıcının ayarı kaçmış. Yani siz göstergede 26 ya ayarlıyorsunuz ama bu termometre ile bakınca 30 dereceye denk geliyorsa, ısıtıcının göstergesini mesela 20 dereceye düşürün bakın takip edin termometredeki okuduğunuz sıcaklık 24 e düşecek mi? Genellikle en marka ve kaliteli ısıtıcılarda bile bu problem olur, kalibrasyon da denir bazen ama 1-2 denemeyle ısıtıcıyı kaç dereceye ayarlayınca suyum istediğim sıcaklıkta sabitleniyor bunu tespit edip, sonra da ısıtıcıya dokunmamak en doğrusu.

3- Termometre bozuk. tecrübeliyseniz 25 derece suyla 30 derece suyu parmağınızla ayırt edersiniz, değilseniz bir termometre daha alıp bakın. Ucuz çin malı termometrelerde doğru göstermeme olayı çok yaygın. Sera markasının cıvalı tip sarı termometreleri var benim tecrübe ettiğim en düzgün termometre öneririm. İlk 2 seçeneği eleyebilmek için zaten düzgün çalıştığından emin olduğunuz termometre şart o yüzden ilk iş güvenilir bir termometre edinin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir