Lepistes Bakmak İstiyorum


Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2016 19:20
1-Ben ırmak kenarından, dere kenarlarından doğada rahatlıkla bulunabilecek, sivri köşesi olmayan rengarenk parlak yüzeylere sahip irili ufaklı taşları çok rahat topladım.Para vermek zorunda değilsiniz.Zaten her şeyi ama her şeyi hazır aldığınız takdirde bu hobinin bir zevki kalmıyor. Biraz kendinizi bu iş için düşünecek kısa yollar üretmek için teşvik ederseniz çok daha keyifli hâle geliyor. Öteki türlü ve parayı al kumu ver parayı al renkli taşı ver parayı al şunu falan tarzında olduğu zaman hiç bir keyif alamayacak, hobiye ara verdim.Ya da hobiyi bıraktım tarzı bir konu ile karşımıza çıkacaksınız.Örneklerini defalarca gördük.Çünkü bir kimsenin bir uğraşta ulaşabileceği her noktaya ulaşması demek o uğraşın o kişi için bitmesi anlamına gelir.

2-Bulunduğunuz ilden sahibinden ya da bu forum üzerindeki ilanlar aracılığı ile akvaryumcudan sıfır 50 litrelik bir tank alabileceğiniz bir paraya hobisini bırakmış ya da elindeki malzemelerini satmak durumunda kalan bir kimseden 100 litrelik bir tank almanız mümkün.Aynı paraya daha büyük tanklar elde edebilirsiniz.Satın aldığınız kişi hobici ise; elindeki diğer aksesuar ve ekipmanları da uygun fiyata satacaktır.Bu da işinizin daha rahat görülmesine zemin hazırlayacaktır.Ayıca acele etmeyerek yavaş, yavaş bu amaç için para biriktirerek acele etmeden, yeri ve en uygun zamanı geldikçe alıp ilerlemek inanın size de keyif verecektir.Kendimden örnek vereyim.Balıklarımı alırken acele etseydim 3e7d lik bir full black kolonisine 100 lira verecekken biraz sabredip araştırmalara devam ettim 50 tl ye aldım.Belki biraz daha beklesem daha da ucuza alabilecektim.

3-Burada gördüğüm bir takım doğru bilgileri içeren ancak aktarırken yanlış bir tarzda aktarılan bilgiler var.Örneğin plastik bitki mevzusu.Akvaryumlarda olması hoş karşılanmaz.Neden ? Bu işe hobi olarak gönül vermiş bir kimse balıklarına doğadaki şartlara en yakın koşulları oluşturarak bakmak ister.Neden? Balıklarının rahatlığı ve sağlığı onun için daha önemlidir.Ancak bu durum kaliteli ürünlerin suya sokulmasının kesinlikle yasak olduğu anlamına gelmez.Bizim akvaryumda plastik bitki istememizin temel nedeni doğallığa vurduğu baltadır.İkinci neden ise zamanla salınım riski.Zaman içerisinde su içinde bu ürünler ne kadar kaliteli olursa olsun bozulmaya başlayacak, renk atacak bu renk suya karışacak ve balıklarımızın sağlığını tehdit edecektir.Bizler de uzun süre kullanmamaya dikkat ederek bu tür bitkileri " başlangıç " aşamasında elbetteki kullanabiliriz.Hobiye olan ilgi ve merak arttıkça zaten bu tür ürünlerden uzaklaşacak ve canlı bitkilere kendiliğinizden yöneleceksiniz. Şimdiden asıp kesmek, kesinlikle kullanılamaz, caiz değil, haram tarzı konuşan kimselere itibar etmeyiniz.Ancak risklerin olduğunu unutmayınız.Kaldı ki plastik bitkilere gelene kadar yanlış yapılan onca uygulama var ki... Ama herkes takmış bir plastik bitkiye... Olmaz, asla, hobiyi bırakın sizin gibiler yapmasın vs. vs. vs... Plastik bitkiden ziyade bir gereklilik olan ve akvaryum hobisinin temelini oluşturan taze su değişimi daha büyük bir tehlike konumunda.Su değişiminden onca ölüm ve hastalığa rastlıyorken plastik bitkiden o kadarını görmedik henüz.Üstelik yararlı bir işi zararlı yaparlarken, plastik bitkiye gelene değin liste uzaaaarrr gider...

4-Bunun haricinde kalan akvaryum, litre hesabı, canlı türü, ekipman ve aksesuar, aklınıza gelebilecek, akvaryum ve akvaryum hobisine dair her tür soruyu bilmem yeterli değil, teorik olarak bildiğim bilgiyi aktarmam, deneyip tecrübe ettiğim her konuyu sizinle paylaşmaktan zevk duyarım.Her tür sorunuzu aktarabilirsiniz.En kısa sürede yanıtlayacağım.Kurulumdan itibaren her tür yardıma açığım.

Şimdiden keyifli hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]187526,NeutronRase[/T][T]184912,Erbey[/T]
+1: [T]187526,NeutronRase[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muratakin1997Çevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2016
İl: Çanakkale
Mesaj: 9
Muratakin1997Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2016 23:25
Verdiğiniz bilgiler eminim ki çok işime yarayacak çok teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaraayÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 07/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 518
KaraayÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2016 05:34
Lepistes Akvaryumu Kuracaksan Paraya Kıyacaksın Hepsi Bu.
Beta İse Heryerde Yaşar Zaten Sadece İyi Bakmanız Gerekli İyi Alan Verirseniz Daha Güzel Ve Canlı Olur.

Beğenenler: [T]187526,NeutronRase[/T]
+1: [T]187526,NeutronRase[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

damla34Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2015
İl: Ankara
Mesaj: 216
damla34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2016 10:33
[QUOTE=NeutronRase]Damla hanım dediğiniz doğru bende olmadı diye onda da olmayacak diye birşey sey söz konusu deil fakat bende zamanında ucuz kum kullandım onun zararını gördüm mesela. :)
İyi forumlar.
[/QUOTE]
ucuz kum derken ne gibi bir kum bence normal phetshoplarda satılan normal hem ucuz hem güzel olan mesela dere kumu yada midye kırığı felan zaten akvaryum çok büyük değil sizin kullanıpta zararını gördüğnüz kumu merak ettim doğrusu renkli taşlardan daha kötü olan kum neymiş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mr.kacarÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/07/2016
İl: Usak
Mesaj: 237
mr.kacarÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2016 10:56
Damla hanım siz haklısınız herkesin kendi tecrübeleri var gördükleri var sizle karşılıklı atışmaya dönsün istemiyorum ben düşüncemi yazdım.
Kolay gelsin,iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir