Lepistes Bükülmesi


PenaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 102
PenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2015 00:57
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Ortadan bükülme.

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Balık yaklaşık olarak 1 aydan fazla süredir bu şekilde yaşamaktadır. İlk başlarda yüzmesinde sorun olmuştu, düz durabiliyordu ancak yüzemiyordu. Durumu ağırlaşınca ve diğer balıklar rahat vermediği için kaybedeceğim düşüncesiyle minyatür tankıma ayırdım. Genellikle bu şekilde duruyor ancak zaman zaman yüzmeye çalışıyor. Yeme karşı normal bir balık kadar ilgili ancak pul yemler su yüzeyinde kaldığı ve balık da yüzeye çıkamadığı için yemlerin çökmesini sağlamam gerekiyor. Tanka kaybedeceğim düşüncesiyle ayırmıştım ancak o dayanınca ben de elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Düzenli su değişimi yapıyorum ancak durumunda pek bir düzelme gözlemleyemiyorum. Acaba bu duruma yapılabilecek bir şey var mıdır ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2015 08:17
Özellikle lepistes türlerini doğum yapınca en az bir ay kadar ayırmak gerekiyor. Sürekli doğurganlık ve erkeklerin rahatsız etmesi bu tür sorunları beraberinde getiriyor.Şu anda yapılacak birşey kalmamış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2015 08:52
Zeminde birde kırmızı renkli kummu kullanıyorsunuz böyle boyalı şeyleri tercih etmeyin doğal kum kullanın boyasız, ve balıklarınızı canlı yemle destekleyin filter bakımınıda ihmal etmeyin su değişimi gibi, canlı yemle ugraşamıyorsanız rotifish kabuksuz artemia vardır kullanacağın kadarını çay kaşığıyla al bir bardak içme suyuna at 5 dakika beklesin orda al at sonra balıkların yesin, iyi gelir canlı doğuranlara temiz canlı yemler iyi gelir.
rotifish kabuksuz artemia 16 TL. poşeti.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PenaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 102
PenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2015 12:02
Mesut Bey, akvaryumda şu an kum bulunmamaktadır. O görmüş olduğunuz kırmızı kısım akvaryumun altındaki bezin rengidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2015 14:02
Birinci resimdekinin durumu hiç iyi değil iyice bükülmüş, ikinci resimdeki balığın kuyruğunda kopukluklar var erimelelerlemi o halde geldi bilemiyorum, canlı doğuraları özellikle dişileri sürekli hamile kaldıkları için kaburga yamulmalarını önlemek için iyi beslemek gerekiyor canlı yemler artemia çıkarmak gibi bu oldukça iyi geliyor canlı doğuranlarda sadece artemia çıkararak besleyen var arkadaşlarım için lepisteslerini kuru yemi ise çok az veriyorlar. İkinci sebep filtre bakamı ve su çekimi tazelemek nüfus önemli ve oksijen açısından nüfus çok fazlaysa iyi desteklenmeli akvaryumunuz. Hastalanan bir balıkta birçok şey düşünülebilir su değişimini iyi yaparım diyorsunuz nüfusa göre yeterlimi bilmiyorum örneğni ben 50 litrelik akvaryumumda 5 cm lik 13 tane tetra türü balık var 5 günde bir yüzde 50 su değişimi yaparım zeminde 2 çöpçü büyükçe bir Cae bulunur 13 cm kadar bu balıklar yaklaşık 3-5 yaşında yani akvrayumu ilk kurduğum günden beri yaşıyor birçoğu, hava taşıyla yaşıyorlar birde ısıtıcı var, su değişimi neye göre yeterli diyorsunuz bilemiyorum illa benim yaptığımı yapında tabiki diyemem. Filtre bakımıda çok önemli, bu balıklar için ne yapılabilire gelince insan biraz kilitleniyor sizin balıkların durumu şu an iyi gözükmüyor özellikle bütük olan, onun haricinde balıklarınızı dışkısı beyaz çıkıyorsa iç parazit tedavileri var kaburgası yamulan balılğı eski haline getirmek çok zor bu konuda bir bilgim yok. Yüzgeç erimesi için tedavi şekli var, Öncelikle sizin diğer balıkları kurtarma kiçin bir çabanız olmaı bunun başında bakımlı filtreler, su değiyi ve iyi beslemekten geliyor birde tedavi edilebilmiş balık hastalıkları konusu ekliyorum göz atarsınız. Akvaryumunzda zeminde kum yoksa ana tankta, olması iyi olur çünkü faydalı bakteriler şunlar bunlar zemindeki kumada yapışıyorlar, çünkü benim akvaryumumda 5 senedir hiç bir filtre kullanmam zeminde 5 cm yükseklikte bir kum vardır sadece bir hava taşı bir ısıtı o kadar. Buda zemindeki kumun önemini ortaya çıkarıyor.


Balıklarınızın iskelet sistemini desteklemek için kalsiyum açısından desteklemeniz iyi olur, ben bunu çokzengin kalsiyum kaynağı olan kurutulmuş tatlı su karidesi ufalayarak hergün az az balıkların menüsüne eklerim akvaryumcularda poşeti 3 TL bütün atmayın ufalayarak atın 2 balık başına 1 tane olacak kadar minik balıklarda böyle bir ayar tutturabilirsiniz her ögün veririm ben hemen hemen güneşli havalarda güneş altına sererim birkaç saate ilk günkü gibi çıtır çıtır olur.


Haşlanımış sebzelere verin haşlanmış bezelyenin kabuğunu dış zarını soyun atın içini yesinler buda iyi besler balıkları, haşlanmış ıspanak yaprağı deneyin yerlerse iyi olur birkaç çeşit sevdikleri yemle besleyin balıklarınızı.
mesutok2015-03-06 14:05:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir