Lepistes Çakışması


malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 11:57
Dışarıdan bir akvaryuma her halükarda balık eklenir ve lepistes akvaryumuna da lepistes eklenir.Özellikle lepistesleriniz sizin kontrolünüzde olmadan bodozlama ürüyorsa git gide vahşi forma yakın,sakat ve küçük balıklar elde etmeye başlarsınız bunu engellemenin tek yoluda yeni kan eklemektir.Bu nedenle eklememek yerine nasıl ekleneceğini öğrenmek en doğrusu olur.Doğru yolla yapıldığında kayıp vermezsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydınbilginÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2013
İl: Adana
Mesaj: 60
aydınbilginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 13:28
Sami Hocam
Doğru yol ile ekleme nedir?
Nasıl yapmalıyız, karantina uygulamak doğru yolla eklemek midir?
Hangi biçimde ekleme yaparsak %100 sağlıklı bir şekilde tankımız yeni balıkları kabul eder, eski müdavimler zarar görmeden tabi.
Bunun bildiğiniz püf noktalarını bizimle paylaşır mısınız?

Bir not: Bir balık kaybettiği için kendini suçlayan engin merter, bu kadar kayıp verince çılgına dönmüştür her halde.

[QUOTE=enginmerter] Herkese merhaba, ben de moli plati ve lepisteslerimin olduğu tanka lepistes ekledim. İlk kaybettiğim canlılar siyah molilerim oldu. Yaklaşık 2 hafta önce ölümler başladı ve balıklarımın yarısını kaybettim. Evet söylendiği gibi ölen balıklarımın büyük çoğunluğu lepisteslerdi. Hatta kendini yoparlayamayan lepisteslerim hala yarı ölü geziyorlar akvaryumun içinde. Bir daha kesinlikle yeni balık aldığımda akvaryuma koymadan önce 1 hafta bekletecem. Herkese sağlıklı balıklar...[/QUOTE]

aydınbilgin2013-06-03 13:36:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 17:12
Öncelikle yapılması gereken akvaryumcudan sağlıklı bir balık seçmektir.Sağlıklı balık renkleri canlı,hareketli,yeme ilgili,özellikle erkekse dişilerle ilgili olmalı bedeninde herhangi bir terslik görünmemelidir ve genç olmasını öneririm.Sonrasında damlatma yönlemiyle ilk önce akvaryum suyuna balığı alıştırmak gerekir.Bunu hava hortumu ve bir vanayla damla damla olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.Balık poşetle geldiği suyla birlikte beyaz bir yoğurt kabında durabilir damlatma sırasında.Alıştırmayı kabın büyüklüğüne bağlı olarak 1 veya 2 kere yapabilirsiniz(küçükse 2 büyükse 1 gibi).Her şeyden önce herhangi bir parazite karşılık ana akvaryumun suyuyla doldurulmuş karantina tankının suyuyla alıştırılması gerekir çünkü bu su 50 litreye bir yemek kaşığı oranında tuzlu olacak.Balığın aynı zamanda bu tuz yoğunluğuna da alışması gerekir(metilen mavisi ve çeşitli kimyasal ilaçları önermiyorum ancak ilk geldiğinde bir kaç dakika mikofish banyosu yaptırılabilir).Balığı alıştırdığınız suyu karantina akvaryumuna dökmeme taraftarıyım.Su sıcaklığına alıştırarak balığı karantina tankına salabilirsiniz.
Bu tankta en az 3 gün ortama,suya ve yemlemeye alışmasını bekleyin.Sonrasında 2 gün arka arkaya yüzde % 10 su değişimi yaparak tuz oranını azaltın ve yanına ana tankınızdan bir balık ekleyin ve en az 3-4 gün daha balıkları inceleyin,iki tarafta da hiçbir sorun gözükmüyorsa ki genelde gözükmez iki balığı da ana tanka salabilirsiniz.Aldığınız balıkların sayısı bu süreci uzatmaz.Eğer sorun olduysa benim önerim artık o iki balığı ana tanka eklememeniz olacaktır.
malawi_cheart2013-06-03 17:12:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abdullah kulÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 96
abdullah kulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 21:44
Değerli bilgiler için teşekkürler.
Bende cikletten yeni lepistese geçen biri olarak renkleri hoşuma giden 2 lepistesi tankıma ekledim.
Sonuç 1 yeni 1 eski lepistes ölümü ve 3/4 su değişimi ile son anda kurtarılan 2 lepistes oldu.
Ayrıca telaşla suya çok tuz atmam sebebi ile 2 vatoz öldü.Vatozların ölümü tuzdan mıdır yoksa bakteri çatışması mıdır hala anlamış değilim
Geçen 2 cüce vatoz almak için gittiğimde renkleri çok hoşuma giden lepistesler gördüm ama tekrar aynı kabusu yaşamaktan çekinerek almadım.
Şu an 2 gebe lepistesim var.onları yavrulatırsam sizin tavsiyelerinize göre cesaret edebilirsem yeni balıklar almayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 386
akvarist24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 23:34
      Şu tuz meselesini lepistes akvaryumda anlayabilmiş değilim. 20 yıla yakındır lepisteslerde hastalık haricinde tuz kullanmadım, sağlıklı gördüğüm lepistesleri damlama yolu ile 10 dk da suya alıştırırım, eğer geldikleri su akvaryumuma göre çok sertse yada yumuşaksa damlama yolunu 2 kez uygularım toplamda 20-25 dk da lepistesler alışır, kayıp vermem. Hasta olduklarını düşünürsem 15 gün küçük akvaryuma alırım, bununda suyunu ana tanktan alırım. Yeni lepisteslerde ve tankın eski sakinlerinde kayıp minimuma iner.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir