Lepistes Hangi Türlerle Yaşar?


vatozfaniÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 12
vatozfaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 16:43
Merhabalar bir süre önce bir arkadaşım benim akvaryumumu görüp bir akvaryum kurdu. İçine 6 lepistes, ikisi sarı biri normal zebra, 4 transgenetik 1 cüce vatoz ve 3 moli attı. İlk başta her şey güzeldi ama sonra içine süs olsun diye deniz tarağı deniz kestanesi vb. bir kaç dekor atmış. Bu arada bunların hepsini kendi çıkarıyordu dalışlarda. Sabah kalkmış su sap sarı beni aradı ben de dedim o dekorları çıkar ondandır tamam diyip çıkardı ve suyunu da değiştirdi. Sonraki günlerde her türden balık öldü ve akvaryum da 2 çift lepistes 3 transgenetik 2 moli 2 zebra kaldı. Fakat ölü lepisteslerin kuyrukları hasarlıydı. Dekorları çıkaralı 4-5 gün oldu ancak bugün bir lepistesi daha öldü ve yine kuyruğu hasarlıydı. Tabii canı çok sıkıldı çünkü ölü lepistesler hamileydi ve çok istiyordu doğurmalarını. Sizce attığı dekorlardan mı oldu yoksa akvaryumda gizli bir katil tür mü var? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

marloÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 68
marloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 17:21
[QUOTE=vatozfani]Merhabalar bir süre önce bir arkadaşım benim akvaryumumu görüp bir akvaryum kurdu. İçine 6 lepistes, ikisi sarı biri normal zebra, 4 transgenetik 1 cüce vatoz ve 3 moli attı. İlk başta her şey güzeldi ama sonra içine süs olsun diye deniz tarağı deniz kestanesi vb. bir kaç dekor atmış. Bu arada bunların hepsini kendi çıkarıyordu dalışlarda. Sabah kalkmış su sap sarı beni aradı ben de dedim o dekorları çıkar ondandır tamam diyip çıkardı ve suyunu da değiştirdi. Sonraki günlerde her türden balık öldü ve akvaryum da 2 çift lepistes 3 transgenetik 2 moli 2 zebra kaldı. Fakat ölü lepisteslerin kuyrukları hasarlıydı. Dekorları çıkaralı 4-5 gün oldu ancak bugün bir lepistesi daha öldü ve yine kuyruğu hasarlıydı. Tabii canı çok sıkıldı çünkü ölü lepistesler hamileydi ve çok istiyordu doğurmalarını. Sizce attığı dekorlardan mı oldu yoksa akvaryumda gizli bir katil tür mü var? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Selamlar,

Denizden çıkardığı canlıları ya da herhangi bir şeyi tatlı su akvaryumuna dahil ettiyse, yapılan salınım nedeniyle akvaryumdaki su değerleri değişmiş olabilir. Canlı ya da cansız, denizden çıkartılan her şey üzerindeki bakterileri ile birlikte geliyor haliyle, bu da suyu bozmuştur diye düşünüyorum.

Canlı türü olarak ise lepistes, zebra ve transgenetik tetraların birlikte yaşayabileceğini düşünmüyorum. Saydığınız balık türlerinden birlikte yaşayabilecek olanlar bence " lepistes, moli, cüce vatoz " ya da "tetra, zebra, cüce vatoz " şeklinde olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vatozfaniÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 12
vatozfaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 17:32
Cevap için çok sağolun az önce aldığı yerle de konuştuk mantar vardır dedi ancak birkaç sorum olacak;
Eklediği şeyler 1-2 yıldır onda duruyormuş kuru ortamda hala bakteri nasıl yaşayabilir?
Transgenetik tetralar uzun süredir akvaryumundaydı hatta ben de ilk küçük akvaryum kurarken lepistes + tetra yapmıştım ikimiz de bir sorun görmedik biz daha çok zebralardan şüpheleniyorduk?
Tekrardan cevap için çok teşekkür ederiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vortiaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 416
vortiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 17:41
Yıllarca da dursa bu tarz şeyler koyulmadan önce kaynatılır hatta çamaşır sulu bir su içerisinde bekletilir en azından ben öyle yapıyorum. Kullandığım taşları hep denizden topladım ama çamaşır suyu olan su içerisinde kabarcık çıkıyorsa kullanmıyorum. Bu tarz suyun ph ını etkileyebilecek şeyleri kullanırken çok dikkatli olmak gerek. Tetra ve lepistese gelirsek normalde tetralar lepisteslerin doğal düşmanıdır (ufak tetra türleri hariç), boyut gereği büyüklerine dokunamasalarda yavruları yerler ve zayıf düşen lepisteslere saldırırlar. Tetra ile beslemek istiyorsanız ember tetra yada neon tetra gibi türlerle sorun yaşanmıyor, trans genetiği tavsiye etmem. Zebralarda aynı şekilde çok hareketli balıklar ve lepistesleri sürekli rahatsız ederler genel olarka yaşayabilseler de yine önermem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UlqiorraÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1115
UlqiorraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2023 07:05
Merhaba size şöyle söyleyeyim genelde her yerde Transgenetik Tetra ile Lepistes'lerin birlikte yaşanabileceği söyleniyor, bunlara inanmayın.
Kesinlikle yanlış, bir ton yemleme yapmama rağmen sabah sapasağlam olan erkek lepistesime akşam ışıkları kapattıktan sonra saldırmışlar ve sabah hayvanın sadece göğüs bölgesi kemikleri falan duruyordu.
Sonrasında sinirden bütün Transgenetikleri dağıttım bir daha asla daha birlikte beslemem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2023 09:17
Merhaba, deniz canlılarının yaşadığı akvaryum deniz yani tuzlu su akvaryumu, lepistes vs türlerin yaşadığı akvaryumlara tatlı su akvaryumları denilir. Tatlı suda tuzlu suda yaşayan canlılar yaşamaz, tuzlu suda tatlı suda yaşayan canlılar yaşamaz. Bence öncelikle balık veya herhangi bir canlı sahiplenip onlara bakmak istiyorsanız/istiyorlarsa önce bunların nasıl yaşadıkları, yaşam koşulları hakkında kısa da olsa bilgi edinmek gerekir, lepistes akvaryumuna deniz kestanesi konulmasını ilk defa duydum. Bu arkadaşınız azıcık inanın azıcık araştırsa veya herhangi bir bu işlerden anlayan bir hobiciye sorsa bunun mümkün olmayacağını öğrenirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vatozfaniÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 12
vatozfaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2023 14:17
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Merhaba, deniz canlılarının yaşadığı akvaryum deniz yani tuzlu su akvaryumu, lepistes vs türlerin yaşadığı akvaryumlara tatlı su akvaryumları denilir. Tatlı suda tuzlu suda yaşayan canlılar yaşamaz, tuzlu suda tatlı suda yaşayan canlılar yaşamaz. Bence öncelikle balık veya herhangi bir canlı sahiplenip onlara bakmak istiyorsanız/istiyorlarsa önce bunların nasıl yaşadıkları, yaşam koşulları hakkında kısa da olsa bilgi edinmek gerekir, lepistes akvaryumuna deniz kestanesi konulmasını ilk defa duydum. Bu arkadaşınız azıcık inanın azıcık araştırsa veya herhangi bir bu işlerden anlayan bir hobiciye sorsa bunun mümkün olmayacağını öğrenirdi. [/QUOTE]
Ben de böyle yapıyorum ancak dediğim gibi arkadaş yeni başlamıştı biraz acemiydi zaten yanıtınızı ilettim artık araştıracağını söyledi. Tabii biraz geç anladı olayı ama olsundu. Tekrardan teşekkür ederiz.

Beğenenler: [T]109765,İsmail YILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir