ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vatozfani
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2023 04:49
Son Ziyaret:
29 Aralık 2023 18:14
Toplam Mesaj:
12 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Artun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Artun

SON 10 MESAJI

Axolotlarım İşhatsız
Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce bir çift axolotl aldım ancak birisi 2 gün önce öldü ve birisi de iştahsız davranıyor. İnternette yazan ve aldığım kişinin söylediği her şeyi harfiyen uyguladım ama sonuç bu. Bilgili birileri varsa bana yardımcı olabilir mi axolotlar neden böyle davranıyor olabilir?
Japon Balığı Çiftleştirme
Link için teşşekürler bir sorum daha var yabancı birkaç kaynakta kendi elinizle baskı uygulayarak yumurtlatabilirsiniz diyordu bu doğru mu veya güvenli mi?
Japon Balığı Çiftleştirme
Merhabalar, bir süredir japon balıklarımı çiftleştirip ufak çaplı takas işlerine girmek istiyorum ancak nasıl yapılır bilmiyorum. Bulduğum çoğu kaynak karmaşık veya güvenilir değil o yüzden buraya sorayım dedim. Bilgili kişiler yardımcı olabilir mi? Nasıl çiftleştirebilirim veya hazır olduklarını nasıl anlarım? Neler lazımdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Akvaryum Başlangıcı İçin Tavsiyeleriniz
[QUOTE=AtakanShelbyy]Merhabalar herkese,depoda bir akvaryum buldum ve bunu kurmak istiyorum. Ölçüleri en 38.5 boy 25 genişlik 19
Ayrıyeten Atman AT-F201 İç Filtre 650lt 15W elimde mevcut. Bu akvaryumda Japon balığı veya lepistes balığı olur mu?
İç filtre yeterli mi? Tüm tavsiyelere açığım nereden başlıyacağımı bilemedim,dökümanlar çok karışık.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241326/111120231502141.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bana sorarsanız lepistes de japon da olur ama beraber pek yaşamazlar. Bence lepistes için daha uygun bir akvaryum bu boyda japon bakarsınız ama hiç büyümezler. Ben 60 cm genişliğinde bir akvaryumda japon bakıyorum yaklaşık 8 tane küçük.
Lepistes yanına moli ve cüce vatoz gibi şeyler de eklerseniz çok yakışır diye düşünüyorum.
Pengasusum Garip Davranıyor
Merhabalar, akvaryumumda 2 albino 4 normal pengasusum vardı ancak ne olduysa 2 albino öldü ve en büyük en sevdiğim pengasus arada sanki çarpılıyormuş gibi titriyor. Bu bir hastalık mı? Hastalıksa ne tür ve nasıl tedavi edebilirim?
İç Filtrenin Motoru Cok Sarsıntılı
Merhabalar parçaları tam ve doğru taktığınızdan eminseniz akvaryuma tam yapışmamış olabilir
Melek Balıklarım Çok Hareketsiz
Merhabalar, ikinci bir akvaryum kurdum ve içinde şuan herbiri 5 cmlik 5 adet melek balığım var ancak çok az hareket ediyorlar. Akvaryuma koyalı 1-2 saat geçti ancak hep aynı köşede kendilerine bakıyorlar. Japon balıkları ve pengasuslarla baktığım 2-3 cmlik minik bir meleğim daha var ancak o gayet hareketli. Büyüklerde bir sorun veya hastalık olabilir mi? Ayrıca melek balığı ile hangi türlere bakabilirim? Akvaryum şuan çok boş görünüyor ve bir kaç renkli tür gelse hiç fena olmaz gibime geliyor. Cevaplarsanız sevinirim.
Lepistes Hangi Türlerle Yaşar?
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Merhaba, deniz canlılarının yaşadığı akvaryum deniz yani tuzlu su akvaryumu, lepistes vs türlerin yaşadığı akvaryumlara tatlı su akvaryumları denilir. Tatlı suda tuzlu suda yaşayan canlılar yaşamaz, tuzlu suda tatlı suda yaşayan canlılar yaşamaz. Bence öncelikle balık veya herhangi bir canlı sahiplenip onlara bakmak istiyorsanız/istiyorlarsa önce bunların nasıl yaşadıkları, yaşam koşulları hakkında kısa da olsa bilgi edinmek gerekir, lepistes akvaryumuna deniz kestanesi konulmasını ilk defa duydum. Bu arkadaşınız azıcık inanın azıcık araştırsa veya herhangi bir bu işlerden anlayan bir hobiciye sorsa bunun mümkün olmayacağını öğrenirdi. [/QUOTE]
Ben de böyle yapıyorum ancak dediğim gibi arkadaş yeni başlamıştı biraz acemiydi zaten yanıtınızı ilettim artık araştıracağını söyledi. Tabii biraz geç anladı olayı ama olsundu. Tekrardan teşekkür ederiz.
Lepistes Hangi Türlerle Yaşar?
Cevap için çok sağolun az önce aldığı yerle de konuştuk mantar vardır dedi ancak birkaç sorum olacak;
Eklediği şeyler 1-2 yıldır onda duruyormuş kuru ortamda hala bakteri nasıl yaşayabilir?
Transgenetik tetralar uzun süredir akvaryumundaydı hatta ben de ilk küçük akvaryum kurarken lepistes + tetra yapmıştım ikimiz de bir sorun görmedik biz daha çok zebralardan şüpheleniyorduk?
Tekrardan cevap için çok teşekkür ederiz.
Lepistes Hangi Türlerle Yaşar?
Merhabalar bir süre önce bir arkadaşım benim akvaryumumu görüp bir akvaryum kurdu. İçine 6 lepistes, ikisi sarı biri normal zebra, 4 transgenetik 1 cüce vatoz ve 3 moli attı. İlk başta her şey güzeldi ama sonra içine süs olsun diye deniz tarağı deniz kestanesi vb. bir kaç dekor atmış. Bu arada bunların hepsini kendi çıkarıyordu dalışlarda. Sabah kalkmış su sap sarı beni aradı ben de dedim o dekorları çıkar ondandır tamam diyip çıkardı ve suyunu da değiştirdi. Sonraki günlerde her türden balık öldü ve akvaryum da 2 çift lepistes 3 transgenetik 2 moli 2 zebra kaldı. Fakat ölü lepisteslerin kuyrukları hasarlıydı. Dekorları çıkaralı 4-5 gün oldu ancak bugün bir lepistesi daha öldü ve yine kuyruğu hasarlıydı. Tabii canı çok sıkıldı çünkü ölü lepistesler hamileydi ve çok istiyordu doğurmalarını. Sizce attığı dekorlardan mı oldu yoksa akvaryumda gizli bir katil tür mü var? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.