lepistes hasta ve ölüm


araknidaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2010
İl: Edirne
Mesaj: 92
araknidaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 17:20
Selam herkeze.. Benim 100*50*40 bitkili bir akvaryumum var.Düzenli su değişimleri yapıyorum.Ispanak takviyesi yapıyorum.Fakat bu sıralar özellikle dişi lepisteslerim de bir şeyler oluyor.Balıklarım önce zayıflıyor.İncecik bir hal alıyor.Vücutları o kadar zayıflıyor ki;kafaları vücutlarından büyük duruyor.Düzenli bitkisel besleme yapıyorum.Acaba sizce neler oluyor?Balıklarımda nasıl bir hastalık olabilir? Bu arada vücutlarında herhangi bir pamukçuk yada yara görülmüyor!..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 18:07
Anlattıklarınıza bakılırsa iç parazit salgını gibi görünüyor. Acilen sarımsaklı yem hazırlamanızı tavsiye ederim. 2-3 gün yemlerini sarımsak suyunda şişirerek verin ve seçtiğiniz yemler yumuşak granül yemler olsun. Sarımsaklı yem için tarif isterseniz anlatabiliriz.
Bu arada Lepistesler sadece bitkisel beslenmemeli, eşit ağırlıkta gitmeli (protein ve bitkisel). Haftanın 3 günü bitkisel, 4 günü protein ağırlıklı beslerseniz daha sağlıklı ve iri balıklarınız olacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 19:34
Lepistesler hayvansal ağırlıklı beslenen canlılardır ve genelde bu tip bağırsak sorunları pek görülmez.Sizinki bence beslenmeden çok salgın gibi gözüküyor.Günde 3 defa besliyorsanız sabah öğlen hayvansal akşam bitkisel verebilirsinizki ben lepisteslerime 2 günde bir bitkisel yem veriyordum.Sarımsaklı yemi bende öneririm.Hastalıklı balıkları ayırırsanız salgının önünde bir adım geçebilirsiniz.İç parazit dış parazit(örneğin beyaz benek) gibi bulaşıcı değildir ancak balıkların arada yediği dışkılardan parazit bulaşabiliyor(bu tür salgınlar acı su balıklarında sık görülür) tatlı su balıklarında arada yediğini ya da en azından ağzına alıp tükürdüğünü görebilirsiniz.(alıp tükürmek bile muhtemel bulaşmaya neden olabilir)
malawi_cheart2013-02-04 19:36:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir