lepistes hastalık


OguzhanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 103
OguzhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 21:54
Lepisteslerimin 1 kaç tanesi hastaliķtan öldü.ölüleri hemen attım. Diğer balıklarıma hastalık geçermi yani suyu değiştirmem gerekirmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 22:32
                 Ölümlerin çeşitli nedenleri olabilir. Seri ölümler yaşandıysa diğer balıkların ölmesi de muhtemeldir. Ölen balıklarınız üzerindeki izlenimleriniz nelerdir? Kabızlık, iç parazit, beyaz benek, mantar vs. bu ve benzeri durumlar balık merkezli olup diğer balıklara zamanla sıçrayabilirler. Nitrat patlması, ani sıcaklık değişimleri, orantısız aşırıya kaçarak yapılan su değişimleri de bu tür ölümlere sebep olabilir.
                 Tedbir amaçlı %40 su değişimi yapınız. İyotsuz kayatuzu ilave ediniz. Ölümlerin bakteri kökenli olduğunu düşünüyorsanız mikofish kullanabilirsiniz.Konu hakkında detaylı bilgiler verirseniz daha sağlıklı cevaplar bulabilirsiniz.Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2014 11:29
İlaç kullanmakta acele etmeyin, mevcut akvaryum dengesini de bozarsınız. Akvaryumunuzda azot çevrimini sağlayan epey bakteri var. Eğer hastalıktan eminseniz hasta balıkları ayrı bir yere alıp ilaç tedavisi yapmak daha mantıklı.

Aklınızda olsun suyu kesinlikle tamamen değiştirmeyin, filtrenizi musluk suyuyla yıkamayın. Bitkiniz varsa tuz ilave etmeyin, bitkilere zara verirsiniz.

Bu arada Recep Bey, balıklar nitrata daha toleranslıdır, hatta 100 ppm gibi değerlerde bile yaşayabilirler. Asıl problem amonyak veya nitrit patlamasıdır. Bu da azot döngüsü oluşmadıysa olur. Nitratı bitkiler kullandığından mutlaka canlı bitki kullanılması taraftarıyım. Ama su değişimi de ihmal edilmemeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir