Lepistes Lerde Kuyruk Kisilmasi


nzmaslÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 20
nzmaslÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2015 04:24
Yeni aldigim lepistes ler kuyruk larını kısmaya başladılar ne yapmam gerekiyor tedavi yöntemi nedir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2015 08:37
Nazmi Bey,

Yardımcı olabilmemiz için daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Siz sadece son semptomu bize söylüyorsunuz, ki bunun anlamı balıkların strese girdiği dir, ve bunun nedenini tahmin etmemizi bekliyorsunuz.

Başlıca ihtiyacımız olacak olan bilgiler:
1. Tank kurulalı ne kadar zaman oldu?
2. Canlılar tank kurulduktan sonra ne kadar zaman sonra kuruldu? (Tank ne kadar süre boş çalıştı?)
3. Filtreniz var mı? Var ise nitrojen döngüsünü anladığınızı ve filtrede bunun oluştuğundan emin olduğunuzu teyit edebilirmisiniz?
4. Canlılarda başka belirti var mı (yara, beyaz oluşumlar, kızarıklıklar, lekeler, vs)?

Bu soruların cevaplarını aldıktan sonra daha fayalı bilgiler ile yardımcı olabiliriz size. Şu an için balığınız stres semptomları veriyor, belliki bir veya birkaç sebepten ötürü stres oluşmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nzmaslÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 20
nzmaslÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2015 12:29
Tankta oturmuş su vardı yani tankı kurdum sonra 1 ay kadar cüce vatozlar yaşadı sonra bu lepisteslri aldım başka belirti olarak yere surtuyolar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2015 13:53
Yeni alınan lepisteslerde balıklarda beyaz benek gibi parazitler olabilir tuz tanesi gibi kuyrukta gövdede noktacıklar olabilir resimdeki gibi.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/beyaz%20benek.jpg[/IMG]
Bu parazitler balıklarda sürtünmeye sebep olabilir. Akvaryumuna metilen mavisi tedavisi uygulayabilirsin. Bakteriyel bir hastalık olsaydı şimdiye ölebilirlerdi kuyruk uçları erimiş olurdu kuyruk uçları beyaz kanlı ve hergün biraz daha kısalıyor olabilirdi bakteriyel erimede, böyle bir kuyrukta yüzgeçlerde erime yoksa. Metilen mavisi ilacı tedavisi düşünebilirsiniz. İkinci bir sebep sürtünmeye akvaryumda su değişimi ihmal edilirse nitrat nitrit gibi değerler suda artarsa balıklar yine sürtünür, filtreler aşırı dolu kirli olursa gibi, kirlilikler suyu bozar buda balıkları olumsuz etkiler.

Elinizde varsa her metilen mavisi ilacını tam doz uygularken her 50 litre akvaryum suyu için aynı anda varsa 2 damlada mikofish desteği yaparsanız bakteriley parasitsel hastalıkları sonlandırabilirsiniz.

Aşağıdaki linkteki beyaz benek paziti başlığı altındaki konudan faydalanabilirsiniz, ayrıca linkte, yüzgeç erimesi konusunda mikofish kullanım tekniği var aklınızda olsun Costia onu inceleyebilirsiniz. Bakın işte hastalıklar başlıklarının altındaki linklere.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benege_kesin_cozum_(syf_2_anlatim)_k836598.asp[/URL]
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Size birde forumdan bir abimizin yeni canlı doğuran alınca nasıl dezenfekte edilir yeni balık onun metnini ekliyorum :

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle:

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.[EDIT]mesutok,2015-06-24 15:10:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir