Lepistes Ölümleri


SkystreamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2012
İl: Malatya
Mesaj: 102
SkystreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 12:12
Fotoğraf: Fotoğraf makinem yok. Telefondan çok net çıkmıyor.

Canlıdaki Belirtiler: Karın çöküklüğü, hareketlerde zayıflama, bazen dipte hareketsiz kalma, gözlerin siyahlaşması (büyük ihtimalle hastalığın stresinden)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100x40x50y (200 litre)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Corydoras aeneus, Corydoras panda, kiraz karides, lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24°C. Diğerlerini test etme imkanım yok.

Filitrasyon: Jebo 825 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera aquatan

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Yukarıda yazdığım belirtileri lepisteslerde görüyorum. Her gün 1-2 lepistes kaybetmeye başladım. Bu durum canımı çok sıkıyor. Hobiyi bırakmayı düşünür oldum. Sarımsaklı yem işe yarar diye düşündüm ama o da fayda etmedi. İlaç veya diğer tavsiyelerinizi bekliyorum. Eğer ilaç kullanmam gerekiyorsa farklı markaların aynı işi gören ilaçlarından tavsiye ederseniz memnun olurum. Ör: Sera, Azoo, Deep vs. (Akvaryumcularda bulmamın kolay olması açısından.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 800
sametkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 12:23
Karın çökmesi varsa iç parazitten dolayı oluyor, sera bakto tabs kullanın herkes bunu öneriyor. sametk2013-05-11 12:23:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist82Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 180
akvarist82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 13:12
[QUOTE=sametk] Karın çökmesi varsa iç parazitten dolayı oluyor, sera bakto tabs kullanın herkes bunu öneriyor. [/QUOTE]

Samet Beyin soyledıgıne ek olarak ic parazıtler ın dısında beslenme bozukluğu da cokuk mıdeye yol acabılır. Lepısteslerınıze haftada bır defa  brine shrimp, bloodworms, tubiflex worms, daphnia gıbı canlı yemler vermelı ve ıkı haftada bır salatalık ve marul gıbı sebzeler verılmelı.

Özkoçak2013-05-11 21:41:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 13:14
Öncelikle akvaryumun içinde asla ilaç kullanmayın derim. Getirisinden çok götürüsü oluyor... Şimdi iç parazitten ölüyorlar, iç parazit geçince ilaç yüzünden sebepsiz ve ani ölümler olacak... O yüzden tedaviyi karantinada yapın derim. Sarımsaklı yem bence birinci yol olmalı. Ben denedim, hiç bir ilaçda bulamadığım faydayı sarımsakta gördüm. Acaba kullanım şeklinizi yazar mısınız? Nasıl daha etkili bir şekilde verebileceğimizi konuşuruz böylece...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 800
sametkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 13:51
Bakto tabs ilaç yem karışımı Lepistes yetiştirmede baya yol almış Ziya erkuş bey'in konu hakkında bir yazısı vardı.
Hiç bir zararını görmemiş. Siz bir zarar gördüyseniz kullanıp belirtirmisiniz Umut bey, bende bu ilaçtan aldım ileride karşılaşırsam bu sorunla diye.

Ziya bey'inLepistes.org'dan yazılarından alıntıdır.

 zerkus üzerinde 15 Şubat 2012, 10:37:45
Merhaba, daha önce  linkini verdiğim konuda  ithalattan gelecek balıklarımıza nasıl parazit tedavisi yapacağımız konusunda bir çeviri yapmıştım. O çeviride , üstadın kullandığı ilaçları bulamayacağımızı paylaşmıştık. Ancak, size önereceğim Sera Bakto Tabs , o çevirideki üstadın anlattığı tedavi yöntemine uyuyor ve ben bizzat kendim denedim bu ilacı. Karınları çökmeye başlayan ve dropsy belirtisi gösteren balıklarımda faydalı oldu. Tedavinin 7 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere 2 kez sadece ve sadece bu yem ile yemlenmesini, başka yem kullanılmamasını, UV ve karbon filtrelerin çalıştırılmamasını, tedavi sonunda % 50 su değişimi yapılması önerilmiş. Flagyl den daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Çünkü yem olarak, su üstünde balıklar tarafından severek yeniliyor. Ecza dolabımızda bulunması gereken bir ilaç olarak görüyorum. Web sayfasından satış yapan sitelerde bulabilirsiniz. Sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim. 

Konu Başlığı: İç Parazit Tedavisinde Sera Bakto Tabs
Gönderen: zerkus üzerinde 16 Şubat 2012, 11:34:08
Barış'ın yazdığı ürün açıklamalarına bir ekleme de ben yapmak istiyorum. Önlem amaçlı haftada bir gün balıklarınızı bu tablet ile besleyebilirsiniz. Tablet oldukça yumuşak ve cama yapışmıyor. Elinizle ikiye bölüp ufaladığınızda çok rahat parçalanıp toz haline geliyor. Bir önceki mesajımda flagyl den daha etkili olduğunu yazmıştım. Bildiğiniz üzere , flagyl yararlı bakteriler ve karidesler üzerinde olumsuz etkiye sahip, bu tabletin böyle bir etkide de bulunmadığını söyleyebilirim. Sevgi ve saygılarımla.
sametk2013-05-11 13:52:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SkystreamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2012
İl: Malatya
Mesaj: 102
SkystreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 14:19
[QUOTE=umutgunay]Öncelikle akvaryumun içinde asla ilaç kullanmayın derim. Getirisinden çok götürüsü oluyor... Şimdi iç parazitten ölüyorlar, iç parazit geçince ilaç yüzünden sebepsiz ve ani ölümler olacak... O yüzden tedaviyi karantinada yapın derim. Sarımsaklı yem bence birinci yol olmalı. Ben denedim, hiç bir ilaçda bulamadığım faydayı sarımsakta gördüm. Acaba kullanım şeklinizi yazar mısınız? Nasıl daha etkili bir şekilde verebileceğimizi konuşuruz böylece... [/QUOTE]

Umut Hocam, sarımsaklı yem yaparken önce sarımsağın suyunu çıkarıp süzdüm sonra yeme karıştırdım. Yem hamur gibi olunca balıklarıma verdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir