ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Skystream
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2012 18:04
Son Ziyaret:
03 Eylül 2013 15:20
Toplam Mesaj:
102 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Türk
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1992
Yaş:
31
İl:
Malatya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Türk

SON 10 MESAJI

samsun da ki arkadaşlara duyurulur
[QUOTE=SiyahLepistes][QUOTE=meh88]Sorduğum akvaryumcular neredeyse üstüne para versem bile almıyorlar o derece soğuk bakıyorlar.Sormadığım bir kaç petshop var birde onlara soracağım almak isteyen arkadaşlar muhakkak mesaj atsın samsundan.Celalabay bende anlamadım zaten nedir bu kadar istenmemesi[/QUOTE]
Bence etrafınızda gölet falan varsa atın üresinler daha sonra  eski bir perdeyle yavrularını yakalar beslersiniz :)
[/QUOTE]

Sakın böyle bir şey yapmayın. Burayı okumanızı tavsiye ederim. http://bianet.org/bianet/cevre/138039-golleri-bu-balik-mahvetti
Lepistes Ölümleri
[QUOTE=umutgunay]Öncelikle akvaryumun içinde asla ilaç kullanmayın derim. Getirisinden çok götürüsü oluyor... Şimdi iç parazitten ölüyorlar, iç parazit geçince ilaç yüzünden sebepsiz ve ani ölümler olacak... O yüzden tedaviyi karantinada yapın derim. Sarımsaklı yem bence birinci yol olmalı. Ben denedim, hiç bir ilaçda bulamadığım faydayı sarımsakta gördüm. Acaba kullanım şeklinizi yazar mısınız? Nasıl daha etkili bir şekilde verebileceğimizi konuşuruz böylece... [/QUOTE]

Umut Hocam, sarımsaklı yem yaparken önce sarımsağın suyunu çıkarıp süzdüm sonra yeme karıştırdım. Yem hamur gibi olunca balıklarıma verdim.
Lepistes Ölümleri
Fotoğraf: Fotoğraf makinem yok. Telefondan çok net çıkmıyor.

Canlıdaki Belirtiler: Karın çöküklüğü, hareketlerde zayıflama, bazen dipte hareketsiz kalma, gözlerin siyahlaşması (büyük ihtimalle hastalığın stresinden)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100x40x50y (200 litre)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Corydoras aeneus, Corydoras panda, kiraz karides, lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24°C. Diğerlerini test etme imkanım yok.

Filitrasyon: Jebo 825 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera aquatan

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Yukarıda yazdığım belirtileri lepisteslerde görüyorum. Her gün 1-2 lepistes kaybetmeye başladım. Bu durum canımı çok sıkıyor. Hobiyi bırakmayı düşünür oldum. Sarımsaklı yem işe yarar diye düşündüm ama o da fayda etmedi. İlaç veya diğer tavsiyelerinizi bekliyorum. Eğer ilaç kullanmam gerekiyorsa farklı markaların aynı işi gören ilaçlarından tavsiye ederseniz memnun olurum. Ör: Sera, Azoo, Deep vs. (Akvaryumcularda bulmamın kolay olması açısından.)
Kiraz Karides Büyüme
Daha önce beslemediğim ve nasıl bir canlı olduklarını merak ettiğim için birkaç tane kiraz karides aldım. Eğer yanlış görmüyorsam çok hızlı büyüyorlar. 2-3 gün önce aldığımda renkleri soluk ve daha küçüklerdi. Akvaryuma ekledikten 1-2 saat sonra renkleri güzel bir kırmızı renk aldı ve 2-3 gün içinde hızlı büyüdüklerini gözlemledim. 

Sizce hızlı büyüdükleri konusundaki bu gözlemim doğru mudur ? 

Corydoras Panda Davranış
Serdar Abi, kalan tek pandayı aldım. Sterbai de vardı, o da tek başınaydı. Çok az getirmişler anlaşılan.
Corydoras Panda Davranış
Hocam teşekkür ederim. Sizin cevabınızı ve pandanın şimdiki durumunu görünce rahatladım. Şu an daha sakin.
Corydoras Panda Davranış
Değerli arkadaşlar ve üstadlar panda çöpçünün davranışları hakkında beni rahatsız eden bir konu var. Bugün yavru ve yetişkin lepisteslerimin bulunduğu 100x40x50y ölçülerindeki akvaryumuma panda çöpçü aldım. Buralarda nadiren karşılaştığım bir türdü ve internetteki fotoğraflarını gördüğümden beri almayı düşünüyordum. Akvaryumu uzun süre izledim ve pandanın ara sıra lepisteslerin peşine düşüp takip ettiğini gördüm. Bu takiplerde lepistesler pandadan kaçıyordu. Pandanın lepistesleri kovalar gibi bir hali vardı. Bu da bana tuhaf geldi ve lepisteslere zarar gelmesinden korkuyorum. Yıllardır bronz çöpçü beslerim, birkaç kere komando çöpçü de besledim ve bu iki türün de diğer türlere karşı rahatsız edici davranışlarını görmedim. Pandayı ilk kez besliyorum ve bu durum biraz moralimi bozuyor. Pandanın bu davranışını nasıl yorumlamak gerekir ? Sizce diğer balıklara zarar verir mi ?

Not : Panda çöpçüm bronz çöpçümle gayet iyi anlaşıyor. Yıllardır birbirini arayıp sonunda kavuşan kardeşler gibiler. Ayrıca akvaryumumda kiraz karidesler var ve pandamın kirazlarla bir sorunu yok. Kastı yalnızca lepisteslere. Barışçıl oluşuyla bildiğim corydoraslar bu sefer beni şaşırttı.
Bronz Çöpçü İçin Yem
[QUOTE=mightymurat]JBL Novotabs,Novo Fect ideal yemler ve forumdanda kolayca temin edebilirsiniz.  [/QUOTE]

Murat Bey, bildiğiniz başka markalar varsa önerirseniz sevinirim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bronz Çöpçü İçin Yem
Başlıkta da belirttiğim gibi bronz çöpçüler için dip yemi almayı düşünüyorum. Dip yemiyle suya değdiği anda dibe batan yemleri kastediyorum. Şu an uzun süredir kullandığım bir dip yemi var fakat markasız bir yem. Çöpçümün pek sevdiğini düşünmüyorum. Tahminimce pek yararlı bir yem de değil. 
Bu tip yemlerle ilgili farklı markaların yemlerinden öneriler bekliyorum. Çünkü burada istediğimiz her yemi bulamıyoruz. Seçenek ne kadar fazla olursa yem bulma ihtimalim o kadar artar. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Melek Balığı Gece Yavruluğu Ele geçirmiş İmkansız Olay
[QUOTE=mjcaner]Ayhan Bey'e katılıyorum. Dört gözle hata yapan birini bekliyoruz sanki. Farklı konularda yardım isteyenlere bu kadar mesaj yazmıyoruz. Arkadaş bi anlık sinirle balığı suya vurmuş, hangimiz anlık sinirle saçma şeyler yapmadık. 
Tabi bunlar bir kenara arkadaşın, avcı bir balığın, yavruluğa koyulduğunda cezalandırıldığını düşünüp bir daha yavru yemeyeceğini beklememesi lazım  :)
[/QUOTE]

Kendi adıma konuşayım, hayvanlar zarar gördüğünde çok üzülüyorum. Konuyu açan Kemal Bey bir hata yapmış. Bu konuyla ilgili olarak diğer üyeler görüş belirtmiş fakat hatasını örnekler vererek savunmuş. Ardından yazılan cevaplar -tahmin ediyorum- bu sebepten. Yoksa kimseyi kişisel olarak tanımıyorum ve bir düşmanlığım yok. Yanlışlar tartışılmalıdır ki doğrulara ulaşılsın. Kişilik haklarına saldırı olmadığı sürece görüş bildirmekte sakınca görmüyorum. Umarım Kemal Bey de balıkları da bundan sonra daha mutlu olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.