Lepistes Ölümleri


DupondiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2014
İl: Mugla
Mesaj: 80
DupondiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2015 21:37
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Durgunluk ve ölümler

Akvaryum Kapasitesi (litre): 45

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 kılıç, 4 lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor.

Filitrasyon: 250 L / H iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç Kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
2 Haftada bir %30 su değişimi yapıyorum. Genel su değişimi kurallarına uyuyorum. Beyaz silis kum. Profosyonel yapay bitkiler mevcut.

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır akvaryumum var. Akvaryumda 2 kılıçkuyduk 4 tane de lepistes vardı. 4 gün önce bir dişi lepistesim öldü. Bugünde erkeği ölü buldum. Sıcaklık Değerleri 26 derecede sabit, tek cins yem kullanıyorum. Yaprak yem.  

Kılıçlarda son günlerde bir hareketsizlik var. Sanki enerjileri kalmamış gibi. Genelde dipte kuma sıfır bazen çok az hareketle saatlerce kalıyorlar. Ölen balıkların karınlarında biraz gariplik vardı. Biraz sararmış gibi geldi bana. Sanki karınları çürümüş gibiydi. 

Balık ölümlerinin milyonlarca nedeni olduğunu biliyorum. Benim verdiğim bilgilerle bile onlarca ölüm nedeni olabilir. Bu arada hobide yeni olduğum için merak ettim. Acemilerin başlangıçta çok balık kaybettiğini vbiliyorum. Tahminlerinize ihtiyacım var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2015 22:02
Merhabalar,hobide yeni olduğunuz için pek çok kayıplar verebilirsiniz haliyle.Fakat bunları beslediğiniz balıkların yaşam şartları ve koşullarını araştırarak en aza indirgeyebilirsiniz.Sizin durumunuza gelicek olursam anlattıklarınızdan başka aksi bir durum yok ise ani su değişiminden kaynaklı hastalık başlangıcı olmuş olup balık kaybı yaşanmaya başlanmış olabilir.Yada yapay bitkiler suya salınım yapma ihtimali de olabilir.Yapay bitkiyi hiç bir hobici ve bilgili arkadaş önermez bende önermem.İmkanın var ise canlı bitkiye dönüştürmendir.Diğer balıkların hakkında ve ölen balıkların hakkında daha fazla yorum yapamıcam.Çünkü resim veya herhangi bir farklı bilgilendirme söz konusu olmadığı için.Senin yapman gereken şuan haftada bir %5-10 arası dip çekimi yaparak akvaryuma sürekli taze su takviyesi yapmak ve yapay bitkileri çıkarmak olacaktır.Ayrıca 45 litre akvaryuma 250L debili bir motor akıntı yapma ihtimali yüksek olabilir.Balıkların ondan da bitkin düşmüş olabilir.Filtrenin su çıkış kısmını ön cama doğru çevirerek akıntı var ise akıntıyı azaltıp biraz daha rahatlatabilirsin balıkları.Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DupondiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2014
İl: Mugla
Mesaj: 80
DupondiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2015 07:08
Şu anda kılıçlarda da sorun başladı. Dipten birden yukarı çıkıp tekrar dibe düşüyorlar. Karınlarından uzun dışkıları sarkıyor ve kopmamış. Sanırım tüm balıkları kaybettim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2015 08:56
Su değişimini haftada bir mutlaka yapın, şimdilik filtre malzemelerinizi süngerlerini temizleyin, bir kereye mahsus yüzde 50 den fazla su çekin, bende bu faydalı olacaktır, sudaki nitrat artarsa balıklarda kan zehirlenmesi oluyor iç hastalıklar başlıyor. Umarım bir iki balığınızı kurtarabilirsiniz. Yemi bu aralar azaltın biraz, türünüzden bazıları haşlanmış sebzeleri yiyor bildiğim kadar haşlanmış ıspanak yaprağı verebilirsiniz bu kabızlığıda iyi gelir. İç hastalıklar içinse desteklemek amaçlı sarmısağı ezin sonra üzerine 3 yemek kaşığı su atın böylede ezin karıştırın, sonra yemlerini bu sarmısaklı suya atın 5-10 dakika beklesin yemler sarmısak suyunu emsin atın bunu yesinler 1-2 hafta bunu günde bir kez yapmanız destekleyebilir balıklarınızı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir