Lepistes Plati


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2776
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 15:22
[QUOTE=Meryem9090]Pet shop larda balıklar kötü denebilecek şartlarda bakılıyor ben onları geri veremem şu an bulundukları yerde daha rahat ederler diye düşünüyorum. Dişi balon molim hamile bol bitki ve saklanabileceği bir sürü dekor var doğururken onu ayrı yere almasam diğer balıklar ona çok zarar verir mi? Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Hayvan hakları bu konuda neden bir şey yapmıyor?[/QUOTE]

Türkiye'de hayvanlar yasal olarak "mal" olarak görülüyor, yani ben gidip birinin köpeğini vursam mala zarar vermekten yargılanırım, ya da en son okuduğumda durum buydu. 
Eğer herkes bu şekilde davranıp tepki göstermez ise bu hayvanlar satılmaya devam edecek. Bunu ancak birbirimizi uyararak ve petshop'a tepki göstererek azaltabiliriz. Bence balonlarınızı verin ve başka hayvanlar tankınızda daha rahat etsin. Diğer balıklar ona zarar vermez sanıyorum, ama kendi durumu zaten yeterince zarar verir. Hatta doğumdan kurtulma oranlarının düşük olduğunu okumuştum... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Meryem9090Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 104
Meryem9090Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 13:32
Forumda bununla ilgili bir başlık açılabilir hatta açılmalı. Balığımın yavruları bu sabah geziyorlardı anne çok şükür iyi. Dediğim gibi sorun balıkları kaybetmem değil petshoplarda rahat etmemeleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir