Lepistes yada canlı doguranlar hakkında ufak bilgi istiyorum


ogunmezÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2011
İl: Konya
Mesaj: 16
ogunmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2011 22:42

Ben şu anda melek besliyorum en yakın zamanda elimden çıkartacam çünkü çok kalabalık oluyor akvaryum artık meleklere ilgim kalmadı  birazda ölüm olunca moralim bozuldu... Neyse asıl sorum  akvaryumda üç bitki falan  var  üstüne 3-4 daha alamayı düşünüyorum ve canlı doguran atmak istiyorum... Geneli lepistes olmak üzere almak istiyorum ama bundan 2-3 sene öncede bu düşüncemi faliyete geçirmek istedim olmadı çünkü aldıgım lepistesler dogurmadan yada dogurunca sünüp öldüler... En son alırken balıkçıya sordugumda " İthal balık abim ne bekliyorsun dogurduktan sonra % 90 ölürler" demişti... Yani yerli buldugumda  dogurmadan ölme yada dogurduktan sonra sünüp ölme gibi bi durum olmayacak mı... Sorum bu lepistes beslemek istiyorum ve saglıklı olanı nasıl bulacam ithal yada yerli fark eder mi ... 

- 4-5 Yıl ölce bi akvaryum görmüştüm abinin birinde içinde  çok büyük moli ve damızlık lepsitesler vardı ve akvaryumda hiç yawruluk yoktu hepsi ayrılmadan dogrulmuş yawrular kendileri saklanmış büyümüşler dogalmışlar sürekli döngü halinde 4-5 balıktan yüz-ikiyüz balık elde edilmiş ve bende öyle yapmayı planlıyorum... Eger gerekli bilgileri alırsam kafamda şekillenirse İnşallah onuda başaracam...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

33mr33Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 50
33mr33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 08:22
Şimdi öncelikle sağlıklı balık bulmak istiyorsan bu forumdaki akvaristler "CANLI İLANLARI"nda çok güzel ve sağlıklı balıklar var ve balıkçıdan aldığından ise katkat daha ucuz.Burayı hallettik.

Balıklarını yavruluğa koyduğunda sitrese girerler ve ölürler.O yüzden canlı doğuran tankına güzel bitkilendirme yaparsan yavrulayacak balıkların rahat eder strese girmezler güzelce yavrularlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kral__50Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2011
İl: Nevsehir
Mesaj: 33
kral__50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 16:53
Ben şahsen şuan kendi yavru lepisteslerimden yavru alıyorum. Çünkü ithal lepistesler yaşamıyor. Ne de olsa elimize ulaşana kadar bayılıp bayılıp ayılıyorlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir