Lepistes Yavruları İçin Bitki


GencbirhobiciÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2017
İl: Mardin
Mesaj: 172
GencbirhobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 17:03
Arkadaşlar 45 litre tank için ucuz olan ve lepistes yavrularına uygun bitki önerir misiniz? Bitki kumuda yok kaç kg kum yeterli olur? ( maliyeti uygun olsun kumun ve bitkilerin )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 17:17
Merhaba.
45 litre canlı doğuranlar için oldukça düşük bir hacim, balık sayısını abartmadan 2 dişi ve bir erkek olarak olabildiğince sık ve hassas su değişimleri ile tankı idare etmeniz gerekmekte. Yine hacim düşüklüğü sebebi ile uygun bitkilendirme zor olacak ve keyifli sağlıklı bir akvaryum için yavruları ikinci haftadan sonra ana tanktan uzaklaştırmanız gerekecek. Aldığınız petshop ile görüşün, yavruları yem veya malzeme karşılığında geri verebileceğiniz bir petshoptan alırsanız pazar sorunu ortadan kalkacaktır.
45 litre canlı doğuran için bitki zor olacak demiştim ama elbette imkansız değildir, fazla büyümeyen veya sık budandığında formdan düşmeyen bakımı kolay bitkilere ihtiyacınız var.
Örneğin :
Pelinia moss; iyi bir saklanma alanı oluşturur orta kısımda kullanılabilir.
Stringy moss ; arka planda uzun şekilde kullanılabilir ve öne doğru kısa budanarak perspektif oluşturulabilir.
Yada tek bir bitki kullanabilirsiniz. Zaman zaman gübre desteği isteyebilecek , çınar , cabomba veya eledoa saklanma alanı açısından işlevli bitkilerdir.
Biraz daha görsellikten ödün vererek , tilki kuyruğu denen bitkiyi de düşünebilirsiniz. bitki sayısını abartmayın saklanma alan oluşturacağım derken yüzme alanını kısıtlamanız balıkların sağlığını olumsuz etkiler.
Önerdiğim bitkilerde (çınar hariç) kapsamlı bir taban kurulumuna gerek yoktur. Görselliği hoşunuza giden 3mm çaplı herhangi bir dekor kumu(silis ,hagen veya dere kumu ) tek katman olarak kullanılabilir.
Miktarı içinde akvaryum eni , boyu ve kum kalınlığını(5-6) çarparak gerekli kum hacmini bulabilirsiniz.[EDIT]Ibrahim90,2017-09-15 17:18:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Genç 09Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2017
İl: Aydin
Mesaj: 9
Genç 09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 21:20
Şu mercimeği için kum gerekmez ve canlı doğuran yavrusu yüzeyde yüzdüğü için çok işlevli ve ucuzdur
Hemen her petshop da bulunabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir