Lepistes Yavrularında Beslenme Sorunu


viridisÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
viridisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 01:30
Merhaba, benim elimde 2 adet lepistes yavrusu var. 20 litrelik Su tesbih böceği, ramshorn salyangoz ve su piresi haricinde hiçbirşey beslemediğim tankıma, kendi kendilerine beslensinler diye koydum.

Tankta ayrıca bolca yosunlanma, üstü tamamen kapatacak kadar su mercimeği mevcut. Yavruları koymadan önce su piresi popülasyonunda resmen patlama vardı. Su mercimeklerine dokunduğumda aşağı doğru onlarcası irili ufaklı saçılıyorlardı.

Yavrular geldikten sonra içerideki hareketlenmeden de dolayı olsa gerek fazla görünmemeye başladılar ben de yavruların su pireleri ile besleniyor olmalarına yordum. Hatta biriki kere kovalarlarken gördüm ama çok küçüklerdi ve yetişemiyorlardı.

Şimdiyse şöyle birşey gözüme çarptı; Yavrular su pirelerinin irice olanlarını "ne bu?" mantığıyla ağzına alıyor. Ve normalde ağzına protein bir canlı almış olan her balığın yapacağı gibi keyifle yutacağına onları geri tükürüyorlar. Hoş olmayan kısmı bir çok kez karşılaştım aynı durumla, pireler de boş yere ölüyor.

Bu davranışın yanında yavrularda diğer akvaryumdakine göre ciddi bir büyüme var, yerden birşeyler avlıyor ve camlardan yosun koparıyorlar. Anlam veremediğim davranışları su pirelerini neden lezzetsiz buluyor olmaları. Daha önce hiç başıma böyle birşey gelmedi, fikri ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 02:20
Büyük su pirelerinin dış kabukları yavrular için kalın geliyor olabilir, yutamayıp çıkartıyorlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir