ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
viridis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2010 03:52
Son Ziyaret:
24 Nisan 2019 15:30
Toplam Mesaj:
97 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Antika
Doğum Tarihi:
04 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Antika

SON 10 MESAJI

Bitki besliycem (Hobide yeniyim ) :)
Rafyayı bıçak vs bir şey ile çekerek inceltip kıvırcık hale gelmesini sağlayacaksın daha sonra suya bırakacaksınız.

İlk sorunuzla ilgili tüm cevaplara da daha önceki mesajımda tam olarak cevap vermişim, ilginç.
Yine bi salgın haberi ( Beyaz benek )Kayıp var !
Akvaryumunda bitki olmadığı için tuz ekleme fikri de gayet mantıklı. Yalnız tuz kullanımını çok abartmaman ve yine filtrasyon ve ışığı bir iki gün mutlaka kesmen gerekli.
Betta akvaryumu kurucam ne kadar ?
Kardeşim şelale filtre her ne kadar güzel görünümlü, doğal havalandırmalı ve akıntısı kuvvetli bir sistem de olsu, suyun en üst kısmında sürekli bir akım olacağı için bettanın yaptığı kabarcıkları yok edip duracaktır. Sağlıklı bir betta genellikle kabarcıklarını tamamlamadan rahat yaşayamaz. "Kabarcık yapıyorsa çiftleşmek istiyordur." fikri biraz efsane bazlı yani. Sağlıklı ve erişkin bir betta sürekli kızgındır sürekli çiftleşmek istiyordur çünkü. :)

O yüzden şelaleyi tavsiye etmiyorum. Akvaryumun hacmi ile ilgili de benim kendi kullandığım bodur sistem var. Nefes almaya çıkacağı için ve doğal ortamlarında da derinliği seven bir hayvan olmadığından 20 bilemeden 25 cm derinliğinde bir akvaryum seçmelisin, daha az dahi olur. 7 - 10 litreden uzun uzadıya bir kalas şeklinde istersen yine 100 litreyi bile bulan akvaryum olabilir; ne kadar geniş yer o kadar sağlıklı su şartları. Birkaç bitki de ekledin mi bettanda daha sakin ve sağlıklı olacaktır.

Bol şans dilerim, fotoğrafları görürürüz artık :)
Yine bi salgın haberi ( Beyaz benek )Kayıp var !
Merhabalar, video linkiniz boş çıkıyor. Resimlerini göremeden kesin konuşmak istemiyorum fakat 28 derecede sabitlenmiş 80 litre gibi rahat bir ortamda beyaz beneğin kuvvetlenmesini canlı öldürmesini bırakın; gözle görülür hale gelmesi dahi çok enteresan bir durum. 

Filtrenizin düzgün çalışıyor olduğundan emin olun. gerekiyorsa değiştirin.
Filtrenizin motorunu kapatıp çıkarmanıza gerek yok askı filtre olduğu için; akvaryuma 3 gün kadar karartma uygulayın. bu esnada su sıcak olmaya devam etsin; yemleme de yapmayın. 3 günün sonunda hala değişim yoksa başka bir hastalıktan muzdarip olduğunuz anlamına gelir. Kuvvetli dezenfektanlar kullanmanız gerekir. Zira bahsettiğim yöntem diğer funguslara da yönelik olarak kullanılabilir yanlış bir şey yapmış olmazsınız fakat daha kuvvetli bir sorununuz olduğu anlamına gelcektir.

Ki daha önce de belirttiğim gibi bana sorarsanız beyaz benek değil sizin sorununuz.
Bitki besliycem (Hobide yeniyim ) :)
Mavi ışık tabi ki yeterli olmayacaktır. Bahsettiğin büyük ihtimalle dalgıç lamba ve yanına mutlaka grolux ve ya t8 takviyeye ihtiyacın var.

Onun dışında her kum öyle ya da böyle bitkiyi tutar güzel gömersen, kök tutma süreci biraz uğraşlı olabilir tabi. Ama eğer çok ciddi meblada bitki beslemek istiyorsan, tabi ki ona göre kumunu değiştirmen, gübresini alman ciddi bir ışıklandırma sistemi yapman gerekir.

Başlangıç için mutlaka bir beyaz ışık takviyesine, bir de belki bir kaç çakıl taşına ihtiyacın olabilir. Kolay gelsin.
Lepistes çiftleşme isteğimi var acaba
Aalakoca, akvaryumunda zaten saklanacak o kadar çok yer varken yarısını ayırıp 'yavruluk' yapman komik. Hamile balık doğuracağı zaman gidip kuytu bir köşede doğurur ve o yavrular kaçacağı varsa kaçar. Normal kutu yavruluk kullanımında bile doğum yapan dişiye yavruların çoğunun kaptırıldığı vakalar oluyor ki senin uygulaman tamamen gereksiz öncelikle onu söyliyeyim.

Hamile zannettiğin dişiler; ki buradan sadece bir tanesi görünüyor; yine görüldüğü kadarıyla fotoğrafların boyutu ve netliğinden dolayı, hamile olmayabilirler. Zira erişkin lepisteslerin var ve erişkin lepistesler doğurmaya yakın oldukça şişerler, öyle şüpheli falan olmazlar.

Yer değiştirme çabaları akvaryumunun içinde olan herhangi bir değişkenden dolayı oluşmuş bir eğilim olabilir. Işık, hava taşının kabarmadığı taraf olması motordan uzak olması v.s. bazen balıklar camlardan çkmak ister gibi de yüzerler.

Bence o kadar çok takılma  sağlıklılar, yem ver seyir zevkini yaşa.
betta akvaryumu kabarcık sorunu
Ahmet, akvaryumuna alacağın aydınlatma hariç tüm ekipmanların 24 saat çalışması gerekir öncelikle bunu belirtmek lazım.

Bir şey kafama takıldı, nasıl bir saklama kabı aldın, balığını nasıl göreceksin, merak ettim fotoğraf paylaşırsan sevinirim.
Crowntail Betta .
Umut merhabalar,

Öncelikle konuyu açtığın fotoğraflar düşmüş gözükmüyorlar fakat daha sonra fanusta mercimeklerle birlikte çektiğin fotoğrafları gördüm, bettanın hem kondisyonu hem de görselliği ile maşallahı var kafanı fazla yorma.

Balığın nefes alması v.b. bir probleme yol açmaz fakat eğer o kadar fazla mercimek koyarsan mercimeklerde besin eksikliği, sağa sola yapışma gibi problemler gelişecek, gereksiz bir çürüme ortamı olacak, bence bir kısmını al. Eğer görseli senin hoşuna gidiyorsa yine üstünü tamamen kaplasın ama o kadar yoğun olmasın mesela. Zaten uygun şartlarda inanamayacağın bir hızla çoğalcaklardır.

Nisanı bile sonlandırmak üzereyiz şimdilik ısıtıcı meselesini düşünme, hatta ısıtıcıyı takmak stratejik bir hata bile olabilir. Mevcut tankın (yani fanusun) hali hazırda hacmi düşük, bir de onunla düşürürsün, üstelik su kaybına uğrarsın, bizzat gereksiz bir ısıtma ihtiyacından. Çoğu hobici tarafından yanlış algılanan "ani ısı değişimi" balığı fileye alıp aniden ayrı tanka atmak, petshoptan getirdiğin torbadan eve girer girmez akvaryuma dökmek gibi hatalara düşmediğin sürece bir yanılgıdan ibarettir. Odanın sıcaklığı kışın bile betta gibi bir balığı temel düzeyde yaşatmaya yeter. Eğer merkezi bir sistemle ısınıyor ve günün 14-15 saati gibi bir süre bu sistem çalışıyorsa. Gece ve ya herhangi bir nedenden dolayı oda ısısının düşüp de ısıyı balığın rahatsız olacağı hızda ve ya seviyede düşürmesi mümkün birşey değil. Su havadan çok daha zor soğur ve çok daha zor ısınır. Kafanı böyle detaylara yorma.

Eğer akvaryum alırım hem balığımı daha rahat görürüm hem de ufak ufak sistemimi kurarım diyorsan da; git kendine en aşağı 45 litre edecek şık bir akvaryum al. Yine istersen içinde sadece bettanı besle. Öyle azcık alayımla falan olacak işler değil bunlar, kendini ve cebini yorarsın. Bu işin en temeli 45-50 litredir, azı nano tanklara girer, o başka mesela, üstelik aslında daha uğraşlı bir mesele. Hem de betta gibi bir balık için olan bir mesele de değil.

Bettalar çok agresif, agresif oldukları kadar dayanıklı balıklardır. Su değişimlerine, ısı değişimlerine, ortam değişimlerine, hacim ve ya dekor değişimlerine çok olumlu yanıtları birkaç günde verirler. Bence çok güzel bir görüntü yakalamışsın, hiç küçük akvaryumla falan uğraşma, birazcık mercimekleri azalt. Git bir iki kök tilki kuyruk, eleoda ya da subulata al. Hem kendini oyalamış peyzaj çalışması yapmış olursun. Hem de suyunda biraz daha organik bir ortam sağlanır. Zaten fanusun çok fanus gibi de değil, bettanı çok rahatsız edeceğini de sanmıyorum. Klişelere takılma, keyfine bak. 

Ben senelerce betta beslemiş birisiyim, çok beslemeye layık bi örnek bulmuşsun tebrik ederim ve keyfini çıkarmanı dilerim.
Lepistes Yavrularında Beslenme Sorunu
Merhaba, benim elimde 2 adet lepistes yavrusu var. 20 litrelik Su tesbih böceği, ramshorn salyangoz ve su piresi haricinde hiçbirşey beslemediğim tankıma, kendi kendilerine beslensinler diye koydum.

Tankta ayrıca bolca yosunlanma, üstü tamamen kapatacak kadar su mercimeği mevcut. Yavruları koymadan önce su piresi popülasyonunda resmen patlama vardı. Su mercimeklerine dokunduğumda aşağı doğru onlarcası irili ufaklı saçılıyorlardı.

Yavrular geldikten sonra içerideki hareketlenmeden de dolayı olsa gerek fazla görünmemeye başladılar ben de yavruların su pireleri ile besleniyor olmalarına yordum. Hatta biriki kere kovalarlarken gördüm ama çok küçüklerdi ve yetişemiyorlardı.

Şimdiyse şöyle birşey gözüme çarptı; Yavrular su pirelerinin irice olanlarını "ne bu?" mantığıyla ağzına alıyor. Ve normalde ağzına protein bir canlı almış olan her balığın yapacağı gibi keyifle yutacağına onları geri tükürüyorlar. Hoş olmayan kısmı bir çok kez karşılaştım aynı durumla, pireler de boş yere ölüyor.

Bu davranışın yanında yavrularda diğer akvaryumdakine göre ciddi bir büyüme var, yerden birşeyler avlıyor ve camlardan yosun koparıyorlar. Anlam veremediğim davranışları su pirelerini neden lezzetsiz buluyor olmaları. Daha önce hiç başıma böyle birşey gelmedi, fikri ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
bettaya bitkisel yem
Balıkların üretildikleri yerler, yavruyken yaşadığı ortam v.s. faktörler balıkların sizlerin elindeyken yem seçimini oldukça fazla etkiliyor. Tabi ki akvaryumun durumu ve su faktörleri de.

Benim bir erkek bir dişi betta baktığım akvaryumda ne erkek ne dişide stres var ve biribirlerinin yemeklerine dahi karışmıyorlar. Gursakları şişecek kadar yedirsem bile kumda yem aramaya da devam ediyor. Hatta erkek bettamda dişi gelene kadar böyle bir alışkanlık yoktu, zira yere düşen yemleri bile nadiren ve benim daha fazla yem vereceğimden tamamen ümidi kestiğinde yerdi. Dişiden gördü o da alıştı, şimdi planaria ve su piresi avlıyorlar beraber, hemen hemen bütün gün.

Olayı çok matematiksel boyuta indirgememek lazım, sonuçta bu canlılar da yaşıyor, hissediyor diye düşünüyorum.

Konunun içeriğine geri dönmek gerekirse de bitkisel ağırlıklı yem olarak bettalar da canlı doğuranlar gibi pişirilmiş bezelye içini kabul ediyor. Fakat çok az kullanılması ve su değerlerini bozmaması için uğraşılması gerektiğini okumuştum. Eğer kabızlık gibi bir durumdan korkuyorsanız yapabileceğiniz en mantıklı şey 2 gün gibi bir süre bettanızı aç bırakıp sonra kaliteli bir bitkisel yem vermek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.