Lepistes Yavrularını Afiyetle Yiyen Balıklar Neler


BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2018 09:11
[B]Tepki gösteren arkadaşlarımız, bu bir etik konusudur. Vegan olmak ile normal bir diyete sahip olmak gibi, kişinin doğru veya etik bulduğu şeyler ile alakalıdır. Burada pek azımız vegan ve hepimiz kaçma şansı olmayan, ölene kadar kötü koşullarda yaşayan hayvanları yemekte sıkıntı görmüyoruz. [/B] Onun dışında ise "git başka tür bak!" demek kimsenin haddine değildir. Eğer hacim yeterli ise, balıklara ideal yaşam şartları sağlanıyorsa bu şahsın o balığı bakmaması için bir sebep yok.

[U]Bana kalırsa [/U]bu kadar çok üreyen her türün tankında bir yırtıcı mutlaka bulunmalıdır. Çünkü lepistes gibi türler istilacı türdür. Yavrularını avlayacak bir balık olmadıkça sayıları bir senede kolayca 4 haneli rakamlara ulaşabilir. Ve bu yavruların hepsi genetik ve fiziksel olarak kaliteli değildir. Tüm canlılarda olduğu gibi bazıları daha doğuştan zayıftır. Bu bireyler büyüyüp üreme fırsatı bulduğunda kendi gibi kırılgan nesiller doğurmaktan, genel popülasyonun kalitesini düşürmekten, hastalıklara ve her türlü zorluğa karşı dayanıksız hale getirmekten öteye gitmezler. Sonra en ufak bir hastalıkta bir tank balığınızı kaybedersiniz. Satma işine gelince zaten kötü genetikli balıklar akvaryumcuya gittiği gün bakteri çakışmasından dökülüyor ve onu da geçtim, çoğu akvaryumcu, anlaşmalı olmadığı "üreticiden" toplu olarak balık almıyor, hobicilerin neredeyse hiçbiri de kolay kolay başka bir hobiciden kırma lepistes almıyor. Alanlar ise genelde yırtıcı türlere canlı yem olarak tercih ediyor.. Kısacası konu bu tarz türler olduğunda keskin siyah-beyazlar yoktur, işin çoğu gridir.

Yırtıcı tür olarak gouramiler, tetralar, (zebra) daniolar, rasboralar, cüce amerikanlar yada diğer canlı doğuranlar yavruların bir kısmını avlar. Bettalarda daha çok karaktere bağlı olduğundan kesin bir öneri değildir.

Beğenenler: [T]228981,canalnur[/T]
Teşekkür Edenler: [T]228981,canalnur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir