lepistesim yavruları yedi


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 23:54
[QUOTE=EfeCaptain]Daha fazla tartışma farklı yerlere çekicek olayı, son birkaç şey söyleyip bitircem.
Saklama kabına yemek ve ısıtıcı koyup sıcak bir ortamda mı bırakıyorsunuz acaba?
Şahsen ben böyle yapmıyorum. Buzdolabında tabi ki salınım yapmaz.
İçeriside su bulunacak ve ısıtıcı dahilinde süre geçicek hatta döngü için suyun tamamı değişmeyecek. Ve plastik kimyasal salgılamayacak ! !
Akıl kârı değil doğrusu.

Madem maddi imkanı olmayan almasın (ki çok saçma bir yaklaşım) neden akvaryum almak varken saklama kabı?
Eğer öyle değilse zor durumda kalmış birisi de fanusta bir balığı hayatta tutabilir.(ÖLÜME TERK ETMEKTEN İYİR. Geçici bir süre, neresi açık değil anlayamadım doğrusu) 

Amacım kavga etmek değil. Sadece tepkinizin aşırıya kaçtığını düşünüyorum.
Sağlıcakla..
[/QUOTE]

Sondan başlayarak cevap vereceğim, sonra ben de başka bir şey yazmayacağım. Maddi imkanı olmayan almasın demedim, aksine maddi durumu iyi olmayan birinin "maddi durumum iyi değil, o halde fanusta bakabilirim" demek yerine el emeğiyle kendi yaptıklarından bahsettim. Dediklerimi başka yerlere çekmeyin, ben konu sahibine paranız yoksa bırakın demedim, yaratıcı olursanız, kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz dedim. Yapmayın demedim, yaratıcı olun dedim. Eğer "parası olan yapmasın" gibi anlaşılıyorsa öyle demek istemedim.
Neden akvaryum yerine saklama kabı demenize gelince, bahsettiğim büyük saklama kaplarının hacminde akvaryumlar 30-35 lira civarı, saklama kapları çok daha ucuz, tabi Aydın'da 2. el ucuza akvaryum bulabilirse ne güzel. 
Fanusta ısıtıcı ve hava olmadan balık eziyet çeker, fanusun şeklinden dolayı balık çevresindeki herşeyi bozuk görür, camın şeklinden dolayı kendine balığın her hareketinde titreşimler aynen ona geri döner. Bunları 3. kez söylüyorum. Fanusta 2 ay yaşamasını bırakın, 2 gün bile yaşatmaya gönlüm razı olmaz. İşte bu ısıtıcı, filtre gibi gerekli edevatları olmayan bir fanusta yaşamasındansa saklama kabında çok daha rahat eder. 
Geçici bir süre dediğinizin farkındayım, ancak geçici sürenin 2 ay olduğundan bahsettiniz, balığın orada 2 ay geçirebileceğini söylediniz. Balığın 2 ay boyunca orada kalabileceğini bu konuda fikri olmayan birine tavsiye ettiniz. Belki de tepkim bu yüzden aşırıya kaçmıştır. Ancak belirtmek istiyorum, sizinle herhangi bir kişisel meselem yok. Sadece bu konuda pek çok kişi gibi hassasım, ve tepkim istemeden aşırı olmuş olabilir. 
Saklama kabında uzun süre karides yetiştiren kişiler var, lepistes yavrusu büyütenler var, konularına bir göz atın isterseniz. Bakın, "yaşatan" demiyorum, cam akvaryumdaki gibi "büyüten" ve "yetiştiren" diyorum. Gidip Çin malı saklama kabı alırsanız tabi salınım yapar. "Food Grade Plastic" diye aratırsanız benim ne diye yırtındığımı anlarsınız. 
Burdan sonrası zaten konu sahibine kalmış. Tekrar söylüyorum, sizinle bir derdim yok...
Saussure2014-03-30 00:04:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rockÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Aydin
Mesaj: 17
rockÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 21:09
Tamam beyler bir soru sordum kavga çıktı ben yavruya yavruluk yaptım ve anne babasının yanına koydum şu an gayet güzel yaşıyor hepinize yazdığınız ve bana yardım ettiğiniz için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir