Lepistesimin dogumuna kaç gün var? DOĞURDU


*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 01:43
[QUOTE=zincirbozan] 
Halil bey iyi niyetiniz ve yorumlarınız için teşekkürler. Beyaz kap meselesine gelince bu olay daha öncedende başıma gelmişti yaklaşık 4-5 sene önce filitrem bozulunca akvaryumu tamamen boşaltıp temizlemek zorunda kalmıştım o zamanlar kılıç kuyruk besliyodum dişi oldugunu bildiğim kılıç kuyrugu yine bir kabın içine almıştım hamile oldugu bile belli değildi akvaryuma geri koymak için kaba baktıgımda onunda doğurdugunu gördüm ve tesadüf diye düşünmüştüm ama geçenlerde bu konuyla ilgili araştırmayı okuyunca tekrar deneyeyim dedim size göre belliki ikinci kez tesadüf olmuş, saygılar.

[/QUOTE]

 Bu konuyla ilgili araştırma neymiş acaba merak ettim ? Kim bu işlemi bilimsel olarak kanıtlamış ? Tekrar söylüyorum ,  sizin bu konuyla ilgili araştırma dediğinizi bende okumak istiyorum !!! Ne demek beyaz kap hakkındaki araştırma ? Sizin okuyabildiğiniz ancak ve ancak forumlarda ,sitelerde işin ticari boyutunu düşünen , yavruların çokluğunu düşünen , doğuran dişinin sağlığını düşünmeyen bilinçsiz besleyicilerin yazılarıdır. Bana bir tane işini hobici , akvarist yada profesyonel anlamda üretim yapan kişinin bilime dayalı beyaz kap kullanarak doğum yaptırdığını gösteren yazı , makale , deney vs. gösterin size ne isterseniz veririm. Bu konu çok tartışıldı . Burada bir tane lepistes yada canlı doğuranlardan bir üstad çıksın desinki evet beyaz kap , yoğurt kabı vs. çok faydalı yada kullanılabilir ... benden ne siterlerse istesinler . Sizin bana tesadüf olmuş dediğinizi ben çok yaşadım 2 kere de değil . Heyecanınızı anlayabiliyorum lakin iş üretmekte değil , iş sağlıklı üretmekte. Bir insan bir anne bile hamile olup doğuracağı zaman çoğu durumlarda ( Allah'ım göstermesin) çocuğu feda  ediliyor acaba neden diye düşündünüzmü ? Bana vereceğiniz cevaba göre , bana vereceğiniz makale, araştırma , bilimsel kanıt vs. ona göre size daha çoooook cevabım olur . Şunuda unutmayın daha önce bu konu hakkında bir yorum yaptım. Ölmez ben sağ kaldıkça ve bu forumda oldukça  beyaz kaplarda... v.s . doğum yaptıranların satış , takas ilanlarına bakıyorum . Ve yorumlarda bulunuyorum bir çok akvarist bu canlıları doğurtmak ve yaşatabilmek için ekstra akvaryumlar , bitkiler vs.  daha da çoğaltılabilir, uğraş veriyorken  bu kişi almış dişisini beyaz kapta doğurtmuş diye yorumlarımda var olacakta . 
   

 
  "" size göre belliki ikinci kez tesadüf olmuş, saygılar. ""




   Size saygılar , bana bir çok kere desadüf oldu bu durum. Ne zaman bu canlıları da ( köpek , kedi, kuş, balık vs. ) bir canlı yerine koyarsanız o zaman bu mücadelem biter . Bu yazıdan sonra size başka da tesadüf denk gelmesin. Bu düşüncelerle balık besleyecekseniz elinizdeki canlı, ekipman vs. ne varsa bana ücretiyle kat kat satın siz hobici olmayın.
Halil_202011-11-05 01:46:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettafunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 532
bettafunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 10:15
Tebrik ederim inşallah yavrularınız sağlıklı bir şekilde büyürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zincirbozanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 100
zincirbozanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 17:32
Halil bey yaşınıza hürmeten ve bizlerden daha tecrübeli oldugunuz için saygıda kusur etmek istemiyorum öyle bir hatam olduysada affola. Benim araştırmadan kastım bir çok kişinin beyaz kap hakkında yapmış oldukları olumlu deney ve yorumlara dayanmaktadır. Bu konuda sizin görüşünüz farklı olabilir buna saygı duyarım ama kalkıpta elinizdeki ekipmanları bana satın siz hobiyi bırakn demek size yakışmıyor. Düzgün bir şekilde yanlış olan şeyleri ifade edersiniz bizde hatamızı görür birdaha yapmayız anamızın karnından akvarist olarak doğmadık herkes gibi bizimde hatalarımız olacaktır.

Beyaz kap meselesine gelince konuyu ilk açtıgım mesajı ve ertesi gün yazıdığım mesajı okursanız ne demek istedigimi daha iyi anlarsınız. Ben keyif için balığımı ayrı bir kaba alıp bir an önce doğursun istemedim akvaryumdaki bulanıklık yüzünden cüce vatozum ölmüşte hamile lepistesimede bişey olmasın diye başka bir kaba aldım  sanki ben bunu balık biran önce doğursun diye yapmışım gibi yorumlamışsınız. Neticesinde balıgım doğurdu bunuda arkadaşlarla paylaşmak istedim. Bu konudaki agresifliginize hak veriyorum zira dediginiz gibi ticari kaygısı olan bazı arkadaşlar bunu balık biran önce doğursun diye yapıyo olabilir ama ben asla öyle bir insan olmadım tekrar söylüyorum mecbur kaldıgım için başka bir kaba aldım. İyi bayramlar diliyorum tekrar hatamız olduysa affola saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat64Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Usak
Mesaj: 318
murat64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 18:05
Halil Abi hemşeriyiz ikimizde sakin ol arkadaşın dediği gibi umursamadan yapmamış  mecburen yapmak zorunda kalmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 22:19
Enis bey, benim size karşı bir tavrım yok olamazda zaten . Sanırım bende biraz ters yazdım anlatmak istediğimi. Benim tavrım beyaz kap vs. gibi uygulamalara. Sizin yazdığınız "" size göre belliki ikinci kez tesadüf olmuş, saygılar. ""  şeklindeki yazınızdan sonra sizinde bu uygulamayı doğruladığınızı düşündüm. Yoksa size karşı neden tavır takınayım. Rica ederim benim hatam olduysa affola .Sizinde bayramınız mübarek olsun .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur0bozÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 44
onur0bozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 22:33
[QUOTE=isyankarefe] Anacın yavruları yemesini nası engellediniz peki![/QUOTE]

3 dişi 1 erkek aldım. Düyün arabası süslemekte kullanılan naylonsu süs eşyasından aldım ve kıvırcık kıvırcık yaptım.. Ertesi gün zaten ilk yavrularımı aldım. Yaklaşık 20 - 30 tane. Balıklar o folyoların arasından resmen çekirdek yer gibi yavru arıyorlardı. 5 - 6 yavru sağ kaldı ancak. Ama 2. 3. 4. 5. yavrularımı aldığımda kaybım 3ü 5i geçmiyor artık. Daha 4 - 5 saatlik yavrular yetişkinlerle yüzüyor ısırmayı yutmayı akıllarından bile geçirmiyor. Bundan önceki yavrularda yani 2. 3. yavru alışımda önce yem sanıp koşuyorlardı ama sonra bırakıyorlardı peşini. Şimdi ki yeni doğanlarla alakadar bile olmuyorlar. Kısacası balıklarına zman ver, akvaryumcudan aldığında doğal bir ortamları yok ve hiç o kadar küçük yavru görmemişlerdi belkide yaşamları boyunca. Bu nedenle ilk yavrularını kurtarma imkanın yok. Dişiyi ayırıp yavruları öyle alırsan balıkların yavrulara alışmaz ve her seferinde dişileri ayırman gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TORNADOÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
Mesaj: 53
TORNADOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2011 01:52
Balıklarınız inş sağlıklı yaşarlar.Bu beyaz kap olayına bende karşıyım. Siz zorunluluktan almış olabilirsiniz ama bu kap olayını uygulamak isteyen ve uygulayan diğer arkadaşları uyarmaktır benim amacım. .Balık ne için beslenir birazda olsa doğallığı evlerimizde yakalamak, akvaryumumuzu bitkilendirmek doğal bir görüntü oluşturmak onları rahat bir atmosfer yaratmaktır lepisteslerinde hakettiği yaşam şekli budur. Bırakın doğuran doğursun. Balığı beyaz kaptan akvaryuma akvaryumdan yavruluğa sürüklemek ona yaptığımız en büyük kötülük ki ben balıklarıma kepçe sürmeye bile kıyamazken bu tür durumlar can sıkıcı. Her zaman anaç balığım ana tankta doğum yapmasından yanayım. Bırakın nezaman doğurması gerekiyorsa ozaman doğursun en sağlıklısı budur. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir