ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TORNADO
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2011 22:33
Son Ziyaret:
25 Ocak 2012 11:30
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun KARADAYI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Dostlar 1-2 sorum var.Kılıç Akvaryumu...
1- iyotsuz kaya tuzu kullanabilirsin tabi oranı iyi ayarlaman gerekli
2-çok fazla sorun olmaz, canlı bitki balıkların daha  rahat olmalarını sağlar. plastik süs dekorlar  kullanmanı tavsiye etmem.
Isıtıcı patladı
Isıtıcı nekadar  kaliteli olursa olsun ayar kısmı su dışında olmalıdır sadece cam bölümü su altında olmalıdır arkadaşlar dikkat edelim.
Dalgıç Floresan
1 ay kadar kullanabildim bozuldu şuan.  benden kaynaklanan bi sorun değildi bunlar durup durukende bozulabiliyor kısa süre içinde kullanışsız ve tavsiye etmiyorum 
Ne Yapmalıyım ?
Tankım hep 27 derece 2 derecelik bir yükseliş bi farklılık gösterirmi dersiniz,zira 30 dereceyi aşınca bitkilerdeki gelişim yavaşlıyo snra yavaş yavaş canlılığını yitirip çirkinleşme evrelerini tamamladıktan sonra  çürümeye başlıyorlar.Ne yapsam bilemedim. ışık seviyesini düşürdüm balıkların biraz daha rahatlamaları için sadece led sistem açık şuan florasanları 3-4 gün açmayı düşünmüyorum birkaç yerde okumuştum sizce fayda sağlarmı bu yöntem ?

[QUOTE=Dejavu16]Metilen mavisinin zararı yoktur dozajını ayarlarsınız ama kaya tuzunu ben tavsiye etmiyorum [/QUOTE]


Uzun süre dinlendirilmiş suyum hazırda  var fakat  fazla  zamanımın olmadığını biliyorum eğer diğer balıklarada  bulaşırsa önüne geçemem diye düşünüyorum 10 litre başına  1  damla olarak akvaryuma ekledim metilen mavisini umarım faydalı olur.
Ne Yapmalıyım ?
Anladım teşekkür ederim yani metilen mavisinin bitkilere bir zararı yokmudur bu durumda
Ne Yapmalıyım ?
Metilen mavisini akvaryuma direk koymakla dinlendirilmiş suya koyma  arasındaki farkı söyleyebilirmisiniz?
Ne Yapmalıyım ?
Arkadaşlar merhaba şimdi bu konu hakkındaki sorularımın üstadlarca  cevaplanmasını istiyorum. ben çok araştırmama rağmen yeteri kadar  bilgi edinemedim.tankım canlı doğuranları kapsıyor sadece 60 -70 adet yetişkin 30-40 a yakın yavru lepistes ve 2 adet plati, panda,bronz,komando ve albino çöpçülerim var,kuhlii ler ve leopar vatozum var. tankım aşırı bitkili 20 den fazla farklı türrlerde bitkim var.Bir hafta önce  aldığım son derece sağlıklı olan platiler de beyaz benek rastadım 3 saat önce başladı hastalık onun öncesinde hastalığa dair hiçbir belirti yoktu..platiler hareketli ve tankta yeni olduklarından biraz çekingenler yakalamak neredeyse  imkansız bu ilk tereddütüm şimdi tankta ilaç kullanımının tüm bitkileri çürütüp yok edeceğinide biliyorum hatta diğer balıklarıma da zararı olacağıını biliyorum çnkü daha önce  böyle bi durum başıma gelmişti. korkum diğer balıklarada  bu illet beyaz beneğin bulaşması. ısıyı arttırmak yine bitkileri yok edecektir. sizce bu hastalığı tuz tedavisi ile üstesinden gelebilirmiyim ?(az olmak şartıyla)  ve metilen mavisinin bitkilere zararı olup olmadığını merak ediyorum. yani kısacası balıkları ayırma şansım yok,bitkileri çıkarma şansımda yok yani tedaviyi ana tankta uygulamak zorundayım.elimde  metilen mavisi ve mikrofish var , kaya tuzuda mevcut sizce  ne yapmalıyım? özellikle metilen mavisi ve kaya tuzu uygulamak istiyorum akvaryumun su döngüsünü ve bitkierimi ciddi anlamda  bozabilirmi? yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.
Türü nedir?
Evet o gibi, akvaryuma canlılık geldi güzel bir bitkiymiş.
Türü nedir?
Biraz araştırdım fakat tatmin edici bir kaynak bulamadım.


serkan_cetinkol2011-12-23 01:54:36

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.